Τι είναι η γκανιότα;

Ο όρος «γκανιότα» είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στο χώρο του στοιχήματος, όμως είναι αρκετοί εκείνοι που δε γνωρίζουν την ακριβή σημασία του. Χρησιμοποιώντας τον απλούστερο δυνατό ορισμό, γκανιότα είναι η προμήθεια που πηγαίνει στην… τσέπη του bookmaker, προκειμένου οι ιστοσελίδες στοιχήματος να είναι κερδισμένες ανεξαρτήτως αποτελέσματος και υποθέτοντας ότι τα ποσά που έχουν πονταριστεί από τους παίκτες στα τρία σημεία (1-Χ-2) αποδίδουν το ίδιο κέρδος.

Προκειμένου να μιλήσουμε και με μαθηματικούς όρους, ο πιο διαδεδομένος μαθηματικός τύπος για την γκανιότα είναι ο εξής: Γκανιότα = 1/Απόδοση του Άσσου + 1/Απόδοση της Ισοπαλίας + 1/Απόδοση του Διπλού. Το εξαγόμενο ποσό πολλαπλασιάζεται επί 100 κι έτσι βγαίνει το ποσοστό της γκανιότας, που αντιστοιχεί και στην προμήθεια του book.

Η γκανιότα έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία, καθώς όσο μεγαλύτερη τόσο περισσότερο μειώνονται τα έσοδα του παίκτη. Αυτή αυξάνεται όταν αυξάνεται και ο αριθμός των αγώνων στους οποίους στοιχηματίζει ο παίκτης (παρολί), για αυτό το λόγο μία ενδιαφέρουσα συμβουλή είναι να προτιμάται μικρός αριθμός αγώνων για ποντάρισμα (ή ακόμα καλύτερα μονά αποδεκτά).

Πώς θα κερδίσετε την γκανιότα;

Υπάρχουν, πάντως, αρκετοί τρόποι για να κερδίσει ο παίκτης την γκανιότα. Μία must κίνηση είναι η σύγκριση αποδόσεων, προκειμένου να βρει την ιστοσελίδα με την υψηλότερη απόδοση για το σημείο ή το στοίχημα που έχει επιλέξει. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εντοπίζει τόσο τα λάθη στις αποδόσεις, όσο και τις αποδόσεις που βγαίνουν νωρίς. Επιπρόσθετα, κρίνεται σημαίνον ο εντοπισμός των value bets. Τέλος, πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να βρίσκει αγώνες που προσφέρονται χωρίς προμήθεια.