αποδόσεις στοιχήματος

Όσοι ασχολείστε με το στοίχημα, ασφαλώς και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αποδόσεις στοιχήματος στις ιστοσελίδες αλλάζουν διαρκώς. Αυτό συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Δείτε εδώ τις αποδόσεις για όλους τους αγώνες της ημέρας

Ένας εξ αυτών είναι αν ένα σημείο δέχεται πολύ τζίρο, κυρίως επειδή μεγάλο μερίδιο του πονταρίσματος των παικτών θεωρεί μια συγκεκριμένη απόδοση ελκυστική. Όταν λοιπόν ένα συγκεκριμένο σημείο δεχθεί πολύ μεγάλο ποντάρισμα, οι εταιρείες εξαναγκάζονται να αλλάξουν τις αποδόσεις για να καλύψουν τη ζημιά σε περίπτωση που αυτό το σημείο επιβεβαιωθεί. Με τον τρόπο αυτό επίσης αποτρέπουν τους παίκτες να συνεχίσουν να ποντάρουν στο φορτωμένο σημείο και τους ωθούν εμμέσως στις αντίθετες επιλογές.

Μια ακόμη εκδοχή εξήγησης πτώσης ή ανόδου των αποδόσεων είναι αν κάποια ιστοσελίδα «ανοίξει» το σετ με λάθος νούμερα. Αυτό συνήθως συμβαίνει στις στοιχηματικές εταιρίες που προσφέρουν τις αποδόσεις αρκετές μέρες πριν την αναμέτρηση. Δεν είναι πολλές οι φορές που οι στοιχηματικές θα κάνουν λάθος στην εκτίμηση των αποδόσεων, αναλογικά με τα παιχνίδια και τις αγορές που προσφέρουν καθημερινά και όλο το χρόνο,  ωστόσο αυτό συμβαίνει σε σταθερή βάση. Είναι τα γνωστά λάθη των μπουκ θα πρέπει να ψάχνουν και να εκμεταλλεύονται οι παίκτες στοιχήματος. Όταν λοιπόν οι μπουκ αντιληφθούν το λάθος, σε συνδυασμό με απρόσμενο ποντάρισμα, αλλάζουν τις αποδόσεις για να εξισορροπήσουν την κατάσταση.

Στον κόσμο του στοιχήματος δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι επαγγελματίες και έχουν τη δυνατότητα να «φορτώσουν» επιλεκτικά συγκεκριμένες αποδόσεις για να αλλάξουν τις συνθήκες. Τι σημαίνει αυτό; Οι επαγγελματίες «φορτώνουν» μια απόδοση αναγκάζοντας τις ιστοσελίδες να αναπροσαρμόσουν τα σετ και μεγάλο μερίδιο του απλού κόσμου να ακολουθήσει αυτή την αλλαγή. Όταν αυτή συμβεί, οι επαγγελματίες ποντάρουν στα άλλα σημεία, κίνηση που δημιουργεί ευκαιρία για εγγυημένο κέρδος ανεξαρτήτως απ’ την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Η πιο απτή περίπτωση αλλαγής απόδοσης είναι φυσικά η ειδησεογραφία. Είτε αυτή αφορά το αγωνιστικό είτε το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Δηλαδή αν μία ομάδα ανακοινώσει την αποστολή της και από αυτή απουσιάζουν μερικοί εκ των κορυφαίων παικτών, σίγουρα η απόδοση της νίκης της θα πέσει. Πτώση απόδοσης θα δούμε και με αιτία τις καιρικές συνθήκες. Αν για παράδειγμα γίνει γνωστό ότι στο εκάστοτε γήπεδο θα βρέχει έντονα ή θα χιονίσει, η απόδοση στο Over θα πέσει, ενώ θα προσαρμοστούν και οι αποδόσεις των σημείων με τη λιγότερο τεχνική ομάδα να έχει καλύτερες πιθανότητες νίκης.

Τέλος, συνηθισμένη αιτία για μεταπτώσεις στις αποδόσεις αγώνων (κυρίως ποδοσφαιρικών) είναι και οι πληροφορίες, το «inside information» των ιστοσελίδων. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα και παιχνίδια, όπου οι αναμετρήσεις «χειραγωγούνται», τα πονταρίσματα αυξάνονται και οι ιστοσελίδες αναγκάζονται να «κλειδώσουν» τις προσφορές τους. Όσοι προλάβουν, μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη, ωστόσο πρόκειται για μια «παγίδα», στην οποία δε θα θέλατε να «πέσετε».

Η μελέτη των αποδόσεων είναι ένας σημαντικός παράγοντας για κάθε παίκτη του στοιχήματος και ασφαλώς δεν πρέπει να τον παίρνουμε αψήφιστα. Όταν μελετούμε τις πτώσεις, το πιο σημαντικό είναι να ελέγχουμε πρώτα σε πόσες ιστοσελίδες έχει αλλάξει η απόδοση. Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι δεν έχουν όλες οι μεταπτώσεις την ίδια σημασία. Σε αποδόσεις από 2.00 και κάτω η πτώση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0.30 για να σας απασχολήσει, ενώ σε αποδόσεις ως το 3.00 τουλάχιστον 0.50. Στις μεγαλύτερες αποδόσεις στοιχήματος, οι πτώσεις θα πρέπει να είναι εντυπωσιακές για να σας απασχολήσουν.