value bet

Οι περισσότεροι παίκτες που ασχολούνται με το στοίχημα έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους: τις γρήγορες νίκες. Δεν έχουν καθόλου υπομονή, επιλέγοντας σημεία που ολοκληρώνονται στη διάρκεια της ημέρας. Είναι πάρα πολύ σπάνιο να ασχοληθούν με αναμετρήσεις διαφορετικών ημερών και ειδικότερα με στοιχήματα που μπορούν να κρατήσουν μήνες.

Παρ’ όλα αυτά, η αγορά των μακροχρόνιων στοιχήματων γίνεται ολοένα και περισσότερο διαδεδομένη στο στοιχηματικό κοινό. Η πλειοψηφία των επιλογών αφορά μεγάλα τουρνουά που διαρκούν περίπου ένα μήνα όπως Μουντιάλ, Euro, Eurobasket ή Mundobasket, καθώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις η αναμονή είναι σαφώς μικρότερη συγκριτικά με τα εθνικά πρωταθλήματα, όπου το ποντάρισμα μπορεί να γίνει τον Αύγουστο και να ολοκληρωθεί το Μάιο.

Ωστόσο, αξίζει να ασχοληθούμε και με τα εθνικά πρωταθλήματα, καθώς πλέον η επιλογή που προσφέρουν οι περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, το cash out, αποτελεί «όπλο» στα χέρια μας. Η τακτική που συνηθίζεται στα μακροχρόνια στοιχήματα προβλέπει το ποντάρισμα στο φαβορί, όμως δεν είναι αυτή που προτείνουμε. Όπως σε κάθε επιλογή μας, θα πρέπει να αναζητήσουμε την απόδοση που θεωρούμε ότι κακώς προσφέρθηκε σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Ψάχνουμε, δηλαδή, το λάθος του bookmaker, ο οποίος ενδεχομένως να υποτίμησε κάποιες ομάδες, τις οποίες εμείς θεωρούμε ικανές να κάνουν την έκπληξη ή τουλάχιστον να πλασαριστούν ψηλά. Σε περίπτωση που κάποια απ’ αυτές τις ομάδες τα πάει πολύ καλά στις πρώτες 8-10 αγωνιστικές, τότε θα πάρουμε ένα αρκετά καλό cash out και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε κερδισμένοι.

Μια δεύτερη εξαιρετική τακτική είναι να περιμένουμε τις πρώτες 3-4 αγωνιστικές, προκειμένου να εντοπίσουμε τα πρωταθλήματα όπου τα μεγάλα φαβορί δεν ξεκίνησαν καλά. Για παράδειγμα, μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να κάνει μια νίκη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και να μείνει στο -5 απ’ την κορυφή.

Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση της για κατάκτηση του πρωταθλήματος θα ανέβει και κάπου εκεί θα πρέπει να δράσουμε γρήγορα έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε τις περιστάσεις. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση των καταστάσεων, να παρακολουθούμε στενά τα πρωταθλήματα όπου επιλέγουμε να ποντάρουμε τα χρήματα μας και να είμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε αν μια ομάδα δεν αποδίδει καλά ή αν απλά ήταν άτυχη σε κάποια παιχνίδια.

Πολύ σημαντικός παράγοντας στην επιλογή μακροχρόνιου στοιχήματος παίζει πάντα το πρόγραμμα των ομάδων. Στην περίπτωση των πρωταθλημάτων φυσικά το πρόγραμμα είναι ίδιο για όλους, αλλά εφόσον επιλέξουμε να ποντάρουμε σε μακροχρόνια μέσα στη σεζόν,  είναι υψίστης σημασίας να μελετήσουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια της ομάδας που μας ενδιαφέρει και των έτερων διεκδικητών. Συχνά βρίσκουμε ευκαιρίες με ομάδες που έχουν βαθμολογικό μειονέκτημα, αλλά τελειώνουν τη σεζόν με βατό πρόγραμμα.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση των μακροχρόνιων στοιχημάτων που περιλαμβάνουν νοκ άουτ παιχνίδια, είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο είτε για μπάσκετ κ.ο.κ..  Στις διοργανώσεις της UEFA συνήθως γνωρίζουμε τα ζευγάρια και των επόμενων γύρων από νωρίς. Συχνά διαμορφώνεται ένα πιο ευνοϊκό μονοπάτι, το οποίο οφείλουμε να εντοπίσουμε και να ποντάρουμε καταλλήλως.

Τέλος, όπως και στο καθημερινό στοίχημα, έτσι και στα μακροχρόνια, καλό είναι να αποφεύγουμε τα παρολί. Ειδικά στα μακροχρόνια θα πρέπει να ποντάρουμε μονά αποδεκτά, αφού ο βασικός κανόνας είναι να ψάχνουμε αξιόλογες αποδόσεις και όχι τιμές κάτω του διπλασιασμού. Έτσι η τιμή τους αξίζει την αναμονή και το μονό ποντάρισμα.