Αρκετοί παίκτες στο στοίχημα, ιδιαίτερα οι… πρωτάρηδες, έχουν την απορία όταν ακούν τη λέξη “παρολί”. Αλήθεια, τι σημαίνει παρολί στη στοιχηματική ορολογία;

Η πιο απλή εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε είναι η εξής: το παρολί είναι ένα στοίχημα που συνδυάζει δύο ή περισσότερα γεγονότα και για να βγει κερδισμένο χρειάζεται η επιβεβαίωση όλων ανεξαιρέτως των επιλογών του παίκτη. Άλλοι όροι που χρησιμοποιούνται για το παρολί είναι «συνδυαστικό στοίχημα», «σύνθετο στοίχημα» ή «accumulator bet».

Η συνολική απόδοση προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των αποδόσεων όλων των επιμέρους γεγονότων. Το βασικό πλεονέκτημα, λοιπόν, του παρολί είναι ότι είναι ικανό να μας οδηγήσει σε μεγάλη κέρδος. Στον αντίποδα, όμως, υπάρχει ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ: η απώλεια ενός εκ των γεγονότων σημαίνει αυτόματα απώλεια ολόκληρου του δελτίου.

Πιο ειδικά, το παρολί, λοιπόν, είναι ένας τύπος αθλητικού στοιχήματος στον οποίο συνδυάζετε πολλαπλά μεμονωμένα στοιχήματα (από δύο και πάνω) σε ένα στοίχημα ή “δελτίο”. Ο συνδυασμός των στοιχημάτων σας δίνει χειρότερες πιθανότητες να κερδίσετε, αλλά μεγαλύτερη ανταμοιβή αν τελικά πετύχετε τη νίκη. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό των στοιχημάτων που περιλαμβάνονται στο παιχνίδι σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πληρωμή.

Οι αποδόσεις ενός παρολί καθορίζονται ακριβώς τη στιγμή που τοποθετείτε το στοίχημά σας και συνεχίζουν να ισχύουν παρά τις αυξομειώσεις των σημείων από εκεί και πέρα. Ακόμα κι αν οι τιμές των αποδόσεων για ένα μεμονωμένο παιχνίδι ή περισσότερα αλλάξουν, η συνολική απόδοση του δελτίου σας δεν θα αλλάξει αφού το καταθέσετε.

Παράδειγμα παρολί

Για να κερδίσει ένα στοίχημα με παρολί, πρέπει να επιβεβαιωθεί κάθε μεμονωμένο στοίχημα που έχετε συμπεριλάβει στο δελτίο σας. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ποντάρετε στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπάγερν Μονάχου και τη Λίβερπουλ να κερδίσουν τα επόμενα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα. Εάν και οι τρεις τελικά νικήσουν, θα λάβετε πολύ μεγαλύτερη πληρωμή από ό,τι αν στοιχηματίζατε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ωστόσο, εάν κάποια από αυτές τις ομάδες χάσει τον αγώνα, τότε και εσείς χάνετε ολόκληρο το δελτίο.