Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι και συνδυασμοί για να παίξει κανείς στοίχημα. Αλλά σίγουρα ο πιο αποδοτικός σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο και αυτός οποίος επιλέγει ο σωστός παίκτης προκειμένου να βγει κερδισμένος, είναι τα «μονά αποδεκτά».

Σε τέτοιο είδος στοιχήματος, ποντάρετε σε ένα μόνο αποτέλεσμα ενός γεγονότος. Είναι ίσως ο ευκολότερος τύπος πονταρίσματος που μπορεί να κατανοήσει ακόμη και ένας αρχάριος. Ο παίκτης τοποθετεί δηλαδή ένα και μοναδικό στοίχημα σε μία αγορά, όπως το να κερδίσει έναν αγώνα μία ποδοσφαιρική ομάδα ή την κούρσα ένα άλογο. Αν η νίκη αυτή έρθει, τότε το στοίχημα είναι επιτυχημένο και ο χρήστης έχει κέρδος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση είναι χαμένο.

Το μονό αποδεκτό στοίχημα είναι καλό, καθώς σημαίνει ότι στοιχηματίζετε μόνο σε ένα αποτέλεσμα και όχι σε πολλαπλά, όπου χρειάζεται να πιάσετε έναν αριθμό αποτελεσμάτων για να πληρωθείτε. Κατά την τοποθέτηση των μεμονωμένων στοιχημάτων, η επιστροφή σας δεν θα εξαρτάται από το αποτέλεσμα πολλών αγώνων, οπότε μπορείτε να έχετε κέρδος αμέσως μόλις πιάσετε μία επιλογή. Επειδή διαθέτουν υψηλότερα ποσοστά νίκης από τα συνδυαστικά στοιχήματα, τα μονά αποδεκτά συνιστώνται από όλους τους ειδικούς στοιχήματος ως ο ασφαλέστερος τρόπος για μακροπρόθεσμα κέρδη.

Παράδειγμα

Έστω ότι ένας παίκτης τοποθετεί ένα στοίχημα αξίας 20 ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, για να σκοράρει τουλάχιστον τρία γκολ σε ένα παιχνίδια, σε απόδοση 1.90. Αν λοιπόν οι παίκτες της ομάδας πετύχουν τρία ή περισσότερα τέρματα, τότε αυτόματα θα κερδίσει 38 ευρώ.

Μιλάμε, λοιπόν, για την επιλογή ενός και μόνο σημείου σε κάθε ποντάρισμα. Όταν σε ένα δελτίο βάζει κανείς περισσότερα του ενός σημεία, σίγουρα μειώνει τις πιθανότητές του να κερδίσει τη «μάχη» με τον boοk, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται αυτόματα η “γκανιότα” του δελτίου του. Αν τα σημεία που επιλέγει να παίξει ο καθένας, τα ποντάρει σε «μονά αποδεκτά» αντί ενός παρολί, με τις αποδόσεις να βρίσκονται γύρω στο 2.00 και ακολουθώντας για μεγάλο διάστημα αυτή τη στρατηγική, τότε αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες του να έχει κέρδος σε βάθος χρόνου. Πολλές ιστοσελίδες, μάλιστα, μεταξύ των οποίων και ο Stoiximan, προσφέρουν καθημερινά παιχνίδια προς στοιχηματισμό με 0% γκανιότα, γεγονός το οποίο μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα κέρδη για έναν παίκτη.

Το ρίσκο των παρολί

Ο συνδυασμός πολλών γεγονότων σε ένα δελτίο (γνωστό ευρύτερα και ως “παρολί”), κρύβει πολλούς κινδύνους, αφού αρκεί η μη επιβεβαίωση μίας εκ των προβλέψεων για την “απώλεια” ολόκληρου του δελτίου. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να παίζει κανείς ένα και μόνο σημείο ανά δελτίο, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει. Το κύριο μέλημα ενός σωστού παίκτη στοιχήματος είναι να μη χάνει και έτσι θα καταφέρει να διαχειριστεί σωστά το κεφάλαιό του (Bankroll Management) και σε βάθος χρόνου να βγει νικητής στη μάχη με τους bookmakers!

Συμπερασματικά, ένα παρολί, έχει σίγουρα μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με το «μονό». Από την άλλη, όμως, ένα δελτίο με μία και μοναδική επιλογή, λογικά και μόνο αν το σκεφτεί κανείς, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιβεβαίωσης από ένα δελτίο στο οποίο ο παίκτης πρέπει να προβλέψει σωστά, δύο, τρία ή και περισσότερα σημεία προκειμένου να «πληρωθεί». Προτιμάτε, λοιπόν, να στοιχηματίζετε σε «μονά αποδεκτά», τα οποία αποτελούν την ασφαλή οδό προς το ταμείο!