Τζίροι Betfair: Τι σημαίνουν, πως «διαβάζονται»

Τζίροι Betfair

Οι Τζίροι Betfair είναι ένα στοιχηματικό «εργαλείο» χρήσιμο σε κάθε παίκτη του στοιχήματος. Αρκεί βέβαια να έχει τη δυνατότητα να τους «διαβάσει» σωστά και να εξάγει τα συμπεράσματα που πρέπει.

Υπάρχει, ωστόσο, μία σημαντικότατη ιδιαιτερότητα όσον αφορά τη Betfair που θα πρέπει να επισημάνουμε.

Υπάρχει η Betfair Ελλάδα;

Την Betfair κάποιοι ίσως να μην την γνωρίζουν καθώς τα τελευταία χρόνια δε δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, συγκεκριμένα από το 2012. Τότε ήταν που αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά, παρόλο που ήταν από τους πιο δημοφιλείς παρόχους υπηρεσιών μεταξύ των παικτών στοιχήματος στη χώρα μας. Οι λόγοι είχαν να κάνουν με τη νέα νομοθεσία που τότε κατατέθηκε, που δεν έβρισκε σύμφωνη την πλευρά της πλατφόρμας. Έτσι, δεν διεκδίκησε και επομένως δεν έλαβε νόμιμη άδεια για λειτουργία στην Ελλάδα. Η απόφαση αυτή δεν φαίνεται πως θα αλλάξει σύντομα, καθώς δεν είναι στα σχέδιά της προς το παρόν να επιστρέψει.

Με όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως παιχνίδι στην Betfair δεν μπορεί να γίνει στη χώρα μας. Ούτε να ανοίξει κάποιος εκεί τον λογαριασμό του αν είναι κάτοικος Ελλάδας. Οποιοσδήποτε τρόπος για είσοδο στην ιστοσελίδα της από κάποιον που ζει εντός συνόρων είναι μη νόμιμος. Ωστόσο, αν δεν είναι η βάση σας στην Ελλάδα αλλά και για γενικότερη ενημέρωσή σας αξίζει μία ματιά στο τι ακριβώς προσφέρει.

Τι είναι η Betfair;

Πρόκειται, πάντως, για μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές στοιχηματικές κοινότητες, μετά την επιτυχημένη και καινοτόμο ιδέα ανταλλαγής στοιχημάτων που παρουσίασε τον Ιούνιο 2000. Δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέγουν τις δικές τους αποδόσεις και να στοιχηματίζουν μεταξύ τους ακόμα και μετά την έναρξη ενός αγώνα, με τις αποδόσεις να είναι πραγματικές μιας και δεν υπάρχει η γκανιότα των μπουκ. Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως καθημερινά επεξεργάζεται περίπου πέντε εκατομμύρια συναλλαγές από τους δυο εκατομμύρια εγγεγραμμένους πελάτες της.

Σίγουρα οι τζίροι στο στοίχημα είναι ένα χρήσιμο «εργαλείο» στα χέρια ενός παίκτη, καθώς μέσα από αυτούς μπορεί να δει τα δημοφιλή πονταρίσματα της ημέρας. Οι μεγάλες ομάδες και τα φαβορί παίρνουν, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, το μεγαλύτερο όγκο στοιχημάτων. Ο παίκτης «διαβάζοντας» τους τζίρους μπορεί να κάνει ένα «ξεσκαρτάρισμα» μέσα από έναν μεγάλο αριθμό αγώνων και έπειτα από μελέτη των ομάδων και των στατιστικών να καταλήξει σε ποιους από αυτούς θα στοιχηματίσει. Βοηθάει δηλαδή αρκετά σε ένα ξεκαθάρισμα αγώνων καθώς είναι αδύνατο να δει τον κάθε ένα ξεχωριστά, παραδείγματος χάρη σε ένα κουπόνι Σαββάτου που ο όγκος των παιχνιδιών είναι τεράστιος.

Φυσικά για να το πράξει θα πρέπει να γνωρίζει παράλληλα ειδήσεις της ομάδας όπως αν υπάρχουν σημαντικές απουσίες, αλλαγή προπονητή, ή άλλες άξιες αναφοράς ειδήσεις. Την ίδια στιγμή, ο παίκτης έχει την δυνατότητα μέσα από την Betfair να βλέπει τι παίζεται σε πραγματικό χρόνο. Συνήθως, οι πραγματικές αποδόσεις διαμορφώνονται λίγα λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων και τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τον παίκτη να βρει αποδόσεις με αξία.

Αντίθετα, όμως ο παίκτης δεν μπορεί μέσω της Betfair να δει το σύνολο των παικτών που πόνταραν σε ένα παιχνίδι, κάτι που συγκαταλέγεται στα αρνητικά. Σίγουρα πάντως, οι Τζίροι Betfair είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του κάθε παίκτη που τον βοηθά αρκετά ως προς το τι θα επιλέξει να στοιχηματίσει.