Τζίροι Στοιχήματος

Στο Bethome.gr μπορείτε να βρίσκετε σε καθημερινή βάση ποιοι είναι οι τζίροι στοιχήματος. Υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες τόσο για το ποντάρισμα που παίρνει το 1Χ2 σε έναν αγώνα, όσο και οι αγορές των γκολ!

Το στοίχημα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές με την πάροδο των ετών και μεγάλο ρόλο σε αυτή την ανάπτυξη παίζει η πρόοδος της τεχνολογίας και φυσικά το ίντερνετ. Οι στοιχηματικές εταιρίες όπως η αγαπημένη των Ελλήνων Bet365 προσφέρουν πλέον όλα τα αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα, όμως κάποια ξεχωρίζουν και αυτό φαίνεται από τον τζίρο που δημιουργούν. Τα χρηματικά ποσά που συγκεντρώνονται είναι τεράστια και τα συνολικά νούμερα έχουν σταθερά ανοδική τάση. Το online betting κυριαρχεί στις περισσότερες χώρες του πλανήτη και το φίλαθλο κοινό ψυχαγωγείται σε καθημερινή βάση δοκιμάζοντας τις ικανότητες του να προβλέψει σωστά αθλητικά γεγονότα όλων των ειδών και οπουδήποτε στον πλανήτη. Προφανώς το ποδόσφαιρο συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τηλεοπτικό, εμπορικό και κατά συνέπεια στοιχηματικό.

Τι είναι τζίρος;

Τζίρος είναι το συνολικό χρηματικό ποσό το οποίο έλαβε μία εταιρία ή μία επιχείρηση από την πώληση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της. Ο τζίρος είναι στην ουσία όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις.

Ο τζίρος λοιπόν των στοιχηματικών ιστοσελίδων ορίζεται στο συνολικό ποντάρισμα που έχουν δεχθεί για κάθε αγώνα. Οι τζίροι στοιχήματος προκαλούν το ενδιαφέρον των παικτών καθώς μέσα από τις τάσεις παγκοσμίως μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και να οδηγηθούν σε πιο εύστοχες επιλογές. Για παράδειγμα όταν κάποιοι τζίροι αγώνων συγκεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο μίας αναμέτρησης, ο παίκτης που έχει ενημερωθεί για αυτή την τάση πληροφορείται κατά συνέπεια έμμεσα για την ειδησεογραφία, τη δυναμική και τη φόρμα των ομάδων.

Λογικό είναι λοιπόν όταν σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση αναμετράται π.χ. η Μπαρτσελόνα με τη Λεγκανίες ο τζίρος να “γέρνει” προς τη νίκη των Καταλανών. Εξίσου αναμένεται να διαμορφωθεί και ο τζίρος live αν οι μπλαουγκράνα δεν έχουν καταφέρει να προηγηθούν και θα αυξάνεται όσο περνούν τα λεπτά.

Τζίροι αποδόσεων

Στην περίπτωση του ζωντανού στοιχηματισμού που προαναφέρθηκε λοιπόν γίνεται πιο ξεκάθαρος ο όρος τζίροι αποδόσεων. Σε αυτή την περίπτωση η απόδοση στη νίκη της Μπαρτσελόνα θα αυξάνεται με την πάροδο των λεπτών. Και θα φτάσει διαφορετικά ποσά ο τζίρος σε απόδοση 1.30 στο ξεκίνημα του αγώνα από τον τζίρο σε απόδοση 1.80 αν για παράδειγμα βρίσκεται ακόμη στο 0-0 μετά το 70ο λεπτό. Επίσης οι τζίροι αποδόσεων εμπίπτουν και στον pre game στοιχηματισμό και μπορούν να αλλάξουν τις τιμές που προσφέρουν οι στοιχηματικές. Αν για παράδειγμα η νίκη της Μπαρτσελόνα κάνει υπερβολικά μεγάλο τζίρο σε σχέση με την ισοπαλία και το διπλό, τότε οι ιστοσελίδες θα ρίξουν την απόδοση από το 1,30 στο 1,25 ή στο 1,20. Έτσι επηρεάζονται συχνά οι αποδόσεις και από τους τζίρους οπαπ και οι παίκτες με άλλη τιμή συμπληρώνουν το δελτίο τους και άλλη τιμή αναγράφεται μετά στο δελτίο που παραλαμβάνουν.

Τζίροι live

Όπως προαναφέραμε σημαντικό ρόλο στο “σύγχρονο” στοίχημα παίζουν τα πονταρίσματα που τοποθετούνται ζωντανά, δηλαδή οι τζίροι στοιχήματος live. Ας φέρουμε και πάλι το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα. Αν η ομάδα του Μέσι βρίσκεται στο 0-0 στο ημίχρονο του αγώνα απέναντι στη Λεγκανές, η απόδοση εκείνης της στιγμής θα οριστεί από έναν αλγόριθμο που ξεκινά με βάση τις αρχικές (pregame) τιμές, όπως συμβαίνει και σε όλα τα αθλητικά γεγονότα. Αν λοιπόν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου η νίκη της Μπαρτσελόνα κάνει υπέρογκο τζίρο τότε η απόδοση της θα μειωθεί αισθητά ή ακόμη και κατά τη διάρκεια, ας πούμε, του δευτέρου ημιχρόνου η απόδοση στη νίκη της μπορεί να πέσει παρόλο που θα τελειώνει το παιχνίδι, αν οι παίκτες του στοιχήματος ποντάρουν μαζικά και κάνουν υψηλό τζίρο καθώς αισθάνονται πως το νικητήριο τέρμα πλησιάζει.

Τζίροι Ασίας

Μία έκφραση με μεγάλο ενδιαφέρον, ανάμεσα στους παίκτες στοιχήματος είναι οι τζίροι Ασίας. Στην Ασία και συγκεκριμένα στη Μαλαισία, στην Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κόνγκ εδρεύουν bookmakers με πολύ μεγάλη ρευστότητα, όπως και παίκτες με πολύ βαθιές τσέπες. Οι στοιχηματικές προσφέρουν συνήθως μικρό ποσοστό γκανιότας και υψηλές αποδόσεις σε κάθε επιλογή με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο μέρος του συνολικού παγκόσμιου τζίρου, αφού οι μεγάλοι παίκτες ποντάρουν τεράστια ποσά κατ’ επιλογή. Συγκεκριμένα σημεία παίρνουν πολύ ποντάρισμα, οι τζίροι στοίχημα αλλάζουν τις αποδόσεις και δίνουν μία κατεύθυνση για το ποντάρισμα παντού στην υφήλιο. Αυτό συμβαίνει διότι όταν ένας αγώνας και ένα συγκεκριμένο σημείο συγκεντρώνει πολύ τζίρο από την Ασία έχει την τάση να επιβεβαιώνεται. Παίκτες από όλο τον κόσμο, ακόμη κι αν δεν έχουν τη δυνατότητα να ποντάρουν στους συγκεκριμένους book, παρακολουθούν τις εξελίξεις ως μία ένδειξη – στοιχηματική πρόταση. Παρατηρούν τις τάσεις των τζίρων και συνήθως ακολουθούν τις πτωτικές τάσεις.

Προφανώς και δεν επιβεβαιώνεται κάθε σημείο που ποντάρεται μαζικά στην ασιατική αγορά, αλλά οι τζίροι μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα καμπανάκι για τον παίκτη που θέλει να ασχοληθεί με το εκάστοτε παιχνίδι. Οι τζίροι Ασίας θα πρέπει χρησιμεύουν ως ένα ακόμη εργαλείο στη μελέτη πριν το ποντάρισμα, όπως η ενημέρωση για τραυματισμούς, καιρικές συνθήκες και φόρμα των ομάδων.
Η ασιατική αγορά και οι τζίροι της μπορούν να γίνουν πιο ευδιάκριτοι σε μικρά πρωταθλήματα. Προφανώς και οι Ασιάτες ποντάρουν στις δημοφιλείς λίγκες, όπως η Premier ή το Champions League, όμως οι “χτυπητές” αλλαγές σε αποδόσεις συμβαίνουν στα λιγότερο προβεβλημένα πρωταθλήματα, όπου συνήθως δημιουργούνται και οι φήμες για “ύποπτα” παιχνίδια.

Στη σελίδα μας μπορείτε να βρείτε έναν αναλυτικό πίνακα όπου αναφέρονται οι τζίροι στοίχημα των αγώνων κάθε μέρα. Στον πίνακα αυτό θα ενημερωθείτε για τη διοργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται η κάθε αναμέτρηση, την ώρα διεξαγωγής, τις αποδόσεις στα σημεία 1 – Χ – 2 και τις αποδόσεις στο Under και Over 2.5. Οι αγώνες κατατάσσονται ανάλογα με το συνολικό τζίρο που έχουν συγκεντρώσει με τους πιο δημοφιλείς να βρίσκονται στην κορυφή. Εκτός του συνολικού ποσού αναφέρεται ο τζίρος για το κάθε σημείο, σε πραγματικούς αριθμούς, αλλά και το ποσοστό επί του συνολικού ποσού. Π.χ. 17.000 ευρώ στον άσο και 49.6 % επί του συνολικού τζίρου, 9.300 ευρώ στο Χ και 27.2% επί του συνόλου και 7.900 ευρώ στο διπλό και 23.10%. Προφανώς ο πίνακας μεταλλάσσεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τα πονταρίσματα να αυξάνονται όσο πλησιάζει η έναρξη της εκάστοτε αναμέτρησης.

Στην ελληνική αγορά είναι γνωστό το ποιοι αγώνες θεωρούνται πιο εμπορικοί και συγκεντρώνουν τους μεγαλύτερους τζίρους στοιχήματος, όμως είναι χρήσιμο οι παίκτες να έχουν μία σφαιρική άποψη για τις κινήσεις των πονταρισμάτων και των αποδόσεων συνολικά και να διαμορφώνουν άποψη για το κουπόνι του στοιχήματος.