Το …κόντρα στοίχημα του μπουκ

Υπάρχει κάποιος από εσάς που αποκλείει το γεγονός ο μπουκ να ποντάρει σε μία αναμέτρηση που σκεφτόμαστε να παίξουμε στοίχημα; Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως εφόσον υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση στη διαμόρφωση αποδόσεων αντίπαλός μας δεν είναι η ομάδα που έχουμε ποντάρει εναντίον της, αλλά το μυαλό του μπουκ που παίζει στοίχημα κόντρα στο δικό μας.

-Διάβασε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον Stoiximan

Μπορεί το παραπάνω σκεπτικό να φαίνεται μπερδεμένο, ωστόσο δεν είναι. Ο μπουκ στηρίζεται σε αριθμητικά δεδομένα, συμβουλεύεται software με ειδικούς αλγόριθμους που μαζεύουν διάφορα στοιχεία, ωστόσο η τελική απόφαση για την απόδοση που θα προσφέρει είναι εξ ολοκλήρου δική του. Στη συνέχεια τη διαμορφώνει ανάλογα με τον τζίρο στο εκάστοτε σημείο, την «εσωτερική πληροφόρηση» κ.α..

Αυτή η τακτική που ακολουθεί είναι το «κόντρα» στοίχημά του. Δηλαδή, προσπαθεί είτε να δελεάσει τους παίκτες, είτε να προστατευτεί από αυτούς. Αυτές οι τακτικές αναφέρονται με δύο λέξεις στην αργκό ορολογία: cajole και safeguard. Πάμε να τις αναλύσουμε:

Cajole: Η λέξη σημαίνει δελεάζω, καλοπιάνω, τουμπάρω. Ο μπουκ χρησιμοποιώντας αυτήν την τακτική προσπαθεί να ωθήσει τους παίκτες σε μία συγκεκριμένη επιλογή. Δίνει ένα σημείο σε καλύτερη απόδοση από το μέσο όρο των υπόλοιπων ιστοσελίδων, γνωρίζοντας πως θα πάρει πολλά πονταρίσματα σε αυτό, θεωρώντας πως δεν θα επιβεβαιωθεί. Ουσιαστικά παίζει ένα …ανάποδο στοίχημα. Τώρα σε περίπτωση που υπάρχουν πάρα πολλά πονταρίσματα δεν πρόκειται να κρατήσει την αρχική απόδοση, αλλά θα ισοσκελίσει το ποντάρισμα ώστε να έχει σίγουρο κέρδος της γκανιότας του.

Safeguard: Η λέξη σημαίνει προστατεύω, διασφαλίζω. Στην προκειμένη τακτική ο μπουκ κάνει ακριβώς το αντίθετο από την παραπάνω τακτική, δηλαδή προσφέρει μία απόδοση σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που τον συμβουλεύουν οι αριθμοί, έχοντας την πεποίθηση πως αυτή θα επιβεβαιωθεί. Έτσι, θέλει να χαμηλώσει όσο περισσότερο γίνεται το ποσό που θα πληρώσει στο τέλος. Στην τακτική safeguard ισχύουν οι άγραφοι κανόνες της δυναμικής μίας ομάδας, του φαβορί, του βαθμολογικού κινήτρου και της αίσθησης του κόσμου. Με λίγα λόγια ο μπουκ δεν περιμένει να δει τους τζίρους στην αναμέτρηση π.χ. της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ώστε να καταλάβει πως εφόσον ο «άσσος» βρίσκεται σε λογική απόδοση θα «φορτωθεί».

Είναι γεγονός πως οι παραπάνω δύο τακτικές του μπουκ δεν επιβεβαιώνονται στο 100%, καθώς κάποιες «δυνατές» αποδόσεις θα δικαιωθούν και κάποιες safe θα «σπάσουν». Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όσους ασχοληθούν με την ανάλυση αποδόσεων για να τις πάνε «κόντρα».