ταιριασμένο στοίχημα

Τι είναι ταιριασμένο στοίχημα, τι αταίριαστο και μερικώς ταιριασμένο;

Οι περισσότεροι παίκτες που προτιμούν κάποιο ανταλλακτήριο στοιχημάτων θα βρουν μπροστά τους αυτούς τους όρους αργά ή γρήγορα. Την πρώτη φορά που αυτό συμβεί ίσως να τους φανεί  περίεργο. Δεν χρειάζεται ο παραμικρός πανικός, καθώς πρόκειται για κάτι που μπορεί να διευθετηθεί αρκετά γρήγορα και εύκολα. Τα εξηγούμε όλα αναλυτικά στον οδηγό μας παρακάτω, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Μόλις τελειώσετε την ανάγνωση, θα γνωρίζετε ακριβώς ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε αν σας συμβεί κάτι ανάλογο.

Τι σημαίνουν οι όροι

Για να καταλάβετε τι σημαίνει ταιριασμένο, αταίριαστο ή μερικών ταιριασμένο στοίχημα, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το ανταλλακτήριο στοιχημάτων. Είναι ουσιαστικά μία πλατφόρμα όπου μπορείτε να προσφέρετε αποδόσεις στους ανθρώπους για γεγονότα, καθώς και να επιλέξετε αποδόσεις που προσφέρουν άλλοι.

Η τοποθέτηση ενός στοιχήματος σε κάποιο ανταλλακτήριο στοιχημάτων απαιτεί ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα για την αποδοχή της (λίγα δευτερόλεπτα). Από αυτό το χρονικό διάστημα και μετά υπάρχον τρεις εκδοχές: το στοίχημα να είναι ταιριασμένο (matched), αταίριαστο (unmatched) ή μερικώς ταιριασμένο (partly matched). Πάμε τώρα να δούμε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση:

1) Ταιριασμένο

Από τη στιγμή που, μετά το πέρας του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, η απόδοση παραμείνει η ίδια και το προσφερόμενο ή το ζητούμενο ποσό επαρκεί, τότε λέμε ότι το στοίχημα “έχει ταιριαστεί”. Εδώ δεν προκύπτει κάποιο θέμα, οπότε δεν χρειάζεται από εσάς να κάνετε κάτι επιπλέον.

2) Μερικώς ταιριασμένο

Πρόκειται για μία ενδιάμεση περίπτωση, στην οποία “έχει ταιριαστεί” μέρος του στοιχήματος. Είτε το προσφερόμενο ποσό δεν επαρκούσε, καθώς ορισμένοι άλλοι παίκτες πρόλαβαν και αγόρασαν το στοίχημα, είτε η προσφερόμενη επιλογή από άλλους παίκτες ακυρώθηκε πριν προλάβει να ταιριαστεί με τη δική σας.

Αν προκύψει κάποιο από τα παραπάνω δύο ενδεχόμενα, ο παίκτης έχει δύο επιλογές: α) να προχωρήσει στην ακύρωση του στοιχήματος και να το επανατοποθετήσει σε νέα απόδοση ή β) να το κρατήσει ανοιχτό, έχοντας παράλληλα την ελπίδα ότι αυτό θα “ταιριαστεί” σε κάποια στιγμή.

3) Αταίριαστο

“Αταίριαστο” είναι το στοίχημα, στο οποίο ουσιαστικά δεν υπάρχει ανταπόκριση από άλλους παίκτες. Η εκδοχή αυτή συναντάται συχνά στο live, όπου υπάρχει συνεχής αλλαγή αποδόσεων. Αν το στοίχημα δεν ταιριαστεί, ο παίκτης μπορεί είτε να το ακυρώσει και να το τοποθετήσει από την αρχή είτε να προχωρήσει σε αλλαγή απόδοσης και να το επανατοποθετήσει σε νέα τιμή.

Να σημειωθεί ότι σε ένα ανταλλακτήριο συνήθως το ποσό των χρημάτων που διατίθενται για το ποντάρισμά σας εμφανίζεται κάτω από την τιμή της απόδοσης.

Τι πρέπει να προσέξετε

Κλείνοντας, προχωρούμε σε δύο επισημάνσεις: α) τα ανοιχτά στοιχήματα θα πρέπει να ελέγχονται διαρκώς, καθώς υπάρχει η πιθανότητα μερικού ταιριάσματος, β) σε ένα αταίριαστο στοίχημα το προσφερόμενο/ζητούμενο ποσό είναι δεσμευμένο και χρειάζεται η ακύρωσή του για να αποδεσμευθεί. Για να μην συμβεί αυτό στο μέλλον, πρέπει να ελέγξετε πόσα χρήματα είναι διαθέσιμα για να ταιριάξετε για αυτό το στοίχημα, με αυτές τις αποδόσεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα στοιχήματα αταίριαστα ή μερικώς ταιριασμένα είναι, λοιπόν, να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πολλά χρήματα στην αγορά προτού διαλέξετε τη συγκεκριμένη επιλογή, ιδανικά τουλάχιστον το διπλάσιο του ποσού.