Οδηγός στοιχήματος για ιππόδρομο

Εδώ και χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή του στοιχήματος ένα από τα πιο παλιά αγωνίσματα, οι γνωστές σε όλους ιπποδρομίες. Αυτές τις συναντάμε στην ιστορία των χρόνων της αρχαίας Ελλάδας. Τα ιππικά αγωνίσματα στην αρχαία Ελλάδα τελούνταν κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελούνταν από διαφόρων ειδών αρματοδρομίες. Στην πορεία εξελίχθηκε σε αγαπημένη συνήθεια Βρετανών και Γάλλων, ωστόσο η «γέννηση» τους εντοπίζεται στην Ελλάδα. Αρχικά, οι ιπποδρομίες ήταν αγώνας ταχύτητας των ιππέων, αγώνισμα ωστόσο το οποίο καταργήθηκε αρκετά σύντομα.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, το ενδιαφέρον για τον ιππόδρομο εξασθενούσε ολοένα και περισσότερο. Έπρεπε να φτάσουμε στα τέλη του 18ου αιώνα για να επιστρέψει στο προσκήνιο, κυρίως εξαιτίας των Βρετανών και των Γάλλων. Έγινε μια ιδιαίτερα δημοφιλής ασχολία για το βρετανικό κοινό, ενώ με την πάροδο του χρόνου αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και οι ΗΠΑ και Καναδάς άρχισαν να δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα, όπου οι ιπποδρομίες συγκαταλέγονται σε μια απ’ τις βασικές στοιχηματικές αγορές, διαθέσιμες τόσο σε επίγειους, όσο και σε διαδικτυακούς bookmakers. 

Οι αγορές στο στοίχημα Ιπποδρομίες

Όπως συνηθίζεται σε όλα τα σπορ που προσφέρονται προς στοιχηματισμό, οι δρόμοι που οδηγούν στο ταμείο είναι αρκετοί. Το ίδιο ισχύει και για τις ιπποδρομίες, όπου η επιλογή δεν είναι απλά για τον ποιος θα είναι ο νικητής. Οι πιο βασικές στοιχηματικές αγορές είναι: Γκανιάν (πρέπει το άλογο που θα παίξεις να τερματίσει πρώτο), Πλασέ (πρέπει το άλογο που θα παίξεις να τερματίσει πρώτο ή δεύτερο), Δίδυμο (πρέπει να βρεις τα δύο πρώτα άλογα ανεξαρτήτως σειράς), Φορκάστ (πρέπει να βρεις τα δύο πρώτα άλογα με τη σειρά που θα τερματίσουν), Τρίο (πρέπει να βρεις τα τρία πρώτα άλογα ανεξαρτήτως σειράς, παίζεται σε ιπποδρομίες που συμμετέχουν 7 ίπποι και άνω) και Τρικαστ (πρέπει να βρεις τα τρία πρώτα άλογα με τη σειρά που θα τερματίσουν).

Άλλες αγορές είναι: Σύνθετο (πρέπει να βρεις τους πρώτους νικητές δύο συνεχόμενων ιπποδρομιών), Σύνθετο δίδυμο (πρέπει να βρεις τα δίδυμα δύο συνεχόμενων ιπποδρομιών), Σύνθετο φορκάστ (πρέπει να βρεις τα φορκάστ δύο συνεχόμενων ιπποδρομιών), Παρολί (στοίχημα που μεταφέρεται από τη μία ιπποδρομία στην άλλη πολλαπλασιαζόμενο), Σκορ-4 (πρέπει να βρεις τους νικητές τεσσάρων συγκεκριμένων ιπποδρομιών), Σκορ-6 (πρέπει να βρεις τους νικητές έξι συγκεκριμένων ιπποδρομιών) και Σκορ-9 (πρέπει να βρεις τους νικητές εννιά συνεχόμενων ιπποδρομιών).

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες

Live Betting στις Ιπποδρομίες

Όπως όλα τα αθλήματα, έτσι και οι ιπποδρομίες προσφέρονται για ζωντανό στοιχηματισμό. Φυσικά, οι αγορές παραμένουν ανοιχτές μόνο για τα πρώτα μέτρα της κούρσας κι έπειτα “κλειδώνουν”, καθώς τα άλογα που θα πρωταγωνιστήσουν σε κάθε κούρσα αρχίζουν να ξεχωρίζουν. 

Οι αποδόσεις που θα συναντήσετε και στο Live Betting είναι άκρως ικανοποιητικές καθώς συνήθως δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, ωστόσο όπως είναι λογικό, οι τιμές εξαρτώνται κι από την εξέλιξη της κάθε κούρσας. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ζωντανός στοιχηματισμός στις ιπποδρομίες είναι άκρως συναρπαστικός, καθώς οι κούρσες διαρκούν λίγο, είναι συνεχόμενες κι ένας “διαβασμένος” παίκτης μπορεί να εντοπίζει διαρκώς στοιχηματικές ευκαιρίες. 

Αποδόσεις στο στοίχημα Ιπποδρομίες

Οι αποδόσεις που θα συναντήσετε στο ιπποδρομιακό στοίχημα συνήθως είναι υψηλές και θα σας αφήσουν ικανοποιημένους. Οι μεγάλες αποδόσεις οφείλονται στη “ρευστή” φύση του αθλήματος, καθώς πρόκειται για ένα ατομικό σπορ όπου συνήθως κρύβει εκπλήξεις. Οι καλύτεροι ιππείς δεν κερδίζουν πάντοτε, μιας και παίζει μεγάλο ρόλο και η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί το εκάστοτε άλογο. 

Φυσικά, σε ορισμένες αγορές και συνήθως στις σύνθετες οι αποδόσεις που θα πάρετε είναι πολύ υψηλές, με τις ιπποδρομίες να προσφέρονται για μικρό στοιχηματισμό και μεγάλα κέρδη σε περίπτωση που κάποιος παίκτης σταθεί είτε πολύ τυχερός, είτε πολύ ικανός. 

Που θα παίξετε στοίχημα στις ιπποδρομίες

Όσον αφορά την Ελλάδα, δεν είναι πολλοί οι bookmakers που προσφέρουν ιπποδρομιακό στοίχημα, ωστόσο το συγκεκριμένο σπορ αναμένεται να προστεθεί σύντομα σε περισσότερες στοιχηματικές ιστοσελίδες. 

Προς το παρόν πάντως, μπορείτε να παίξετε στοίχημα στις ιπποδρομίες στην Bet365, στη Novibet (προστέθηκε προσφάτως), στην ιντερνετική έκδοση του Πάμε Στοίχημα, όπως επίσης και στα επίγεια πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά όλες τις προσφερόμενες κούρσες.