Νόμιμο στοίχημα στο διαδίκτυο στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια το νόμιμο στοίχημα στο διαδίκτυο έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στο ευρύ κοινό. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν να ασχολούνται με το που και πως μπορούν να παίξουν με ασφάλεια στο ίντερνετ, ωστόσο στη χώρα μας, το τοπίο του διαδικτυακού στοιχηματισμού ήταν, είναι και πιθανόν να παραμείνει «θολό».

Το καθεστώς στο συγκεκριμένο κομμάτι αλλάζει διαρκώς, ορισμένες ιστοσελίδες παίρνουν άδεια λειτουργίας, ενώ από άλλες αφαιρείτε η νόμιμη άδεια.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες στις οποίες μπορούσε να στοιχηματίσει ένας Έλληνας παίκτης ήταν 24, ωστόσο  προσφάτως έγιναν 22, μιας και αφαιρέθηκαν οι άδειες από τις YEZ GAMING LTD (Directslot) και ELDORADO SPORTWETTEN GmbH (1×2-bet).

Αλλαγές αναμένονται να γίνουν και μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με πάντα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού οικονομικών που έχουν γίνει στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Ελληνικής βουλής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τον Μάιο του 2016 αυξήθηκε η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών από το 30% στο 35% των μικτών κερδών των ιστοσελίδων (GGR), το οποίο αποτελεί τον υψηλότερο (!) συντελεστή φορολόγησης του igaming σε όλη την Ευρώπη.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για τους παίκτες στοιχήματος είναι η επιλογή της πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει τα πονταρίσματά τους. Η σωστή εκλογή θα επηρεάσει τη συνολική εμπειρία στοιχηματισμού σας. Σήμερα, υπάρχουν πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες που ανταγωνίζονται η μία την άλλη για την προσοχή σας. Δεν υπάρχει μία απάντηση στο ποια είναι η καλύτερη στοιχηματική, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους προσωπικούς σας στόχους. Η ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι τι ακριβώς θέλετε από έναν bookmaker. Πάντως, θα πρέπει σίγουρα να επιλέξετε με σύνεση ποια πλατφόρμα θα εμπιστευτείτε με τα χρήματα, τα προσωπικά σας δεδομένα και τον χρόνο σας.

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας στοιχηματικών, μπορεί να μοιάζει κάπως δύσκολο αρχικά το να επιλέξετε που θα κάνετε εγγραφή. Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε, διαθέτουμε σελίδες με αναλυτικές κριτικές για κάθε νόμιμη στοιχηματική, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων τους και των προϊόντων που προσφέρουν. Επιλέξτε με σύνεση πού θα εγγραφείτε και δώστε ώθηση στο παιχνίδι σας.

Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε αναλυτικά όλες τις ιστοσελίδες οι οποίες έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας στη χώρα μας.

1) CASH POINT (MALTA) LIMITED   (Cashpoint) *Παύση λειτουργίας στην Ελλάδα
2) PADDY POWER P.I.C.  (Paddy Power) *Δεν δέχεται Έλληνες παίκτες
3) KINGMAKER LIMITED  *Έχει σταματήσει τη λειτουργία της στην Ελλάδα
4) SPORTING ODDS LIMITED   (Sportingbet) (Vistabet, Bwin)
5) REBELS GAMING LTD   (BetRebels)  (Interwetten) (Winmasters)
6) ON LINE AMUSEMENT SOLUTIONS LIMITED  (Championsbet) (Tipbet)
7) SILVER LINK LIMITED *Παύση λειτουργίας
8) LUCKY STREAM LIMITED  (Bet365)
9) DIAMOND LINK LIMITED   (Pokerstars, Betstars)
10) PERSONAL EXCHANGE INTERNATIONAL LIMITED   (Mybet)
11) YEZ GAMING LTD (Directslot) *Προστέθηκε στη Blacklist 22.12.2016
12) AS IMG KASIINOD (Grandx)
13) GLB GmbH (Goalbet)
14) MERIDIAN GAMING LIMITED *Παύση λειτουργίας
15) STS SPORTWETTEN GmbH *Παύση λειτουργίας
16) ELDORADO SPORTWETTEN GmbH *Προστέθηκε στη Blacklist 18.11.2016
17) MAGIC SERVICES LIMITED   (Bet8)
18) ON LINE AMUSEMENT SOLUTIONS NV *Παύση λειτουργίας
19) LOVE 2 CELEBRATE EΠE  (Netbet)
20) LOGFLEX LIMITED   (Novibet)
21) DOMS CARS LIMITED *Παύση λειτουργίας
22) DOMS HOLDINGS UK LIMITED *Παύση λειτουργίας
23) Β2Β GAMING SERVICES MALTA LIMITED  (Betshop)
24) GML INTERACTIVE LTD (Stoiximan)

Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνεται διαρκώς και θα σας κρατά ενήμερους για τις εξελίξεις του στοιχηματικού τοπίου στην Ελλάδα.