στοίχημα τένις κανόνες

Με δεδομένο πως το τένις είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στο χώρο του στοιχήματος, οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν ιδιαίτερη βάση στο συγκεκριμένο άθλημα. Κάτι που σημαίνει πως ο παίκτης έχει την επιλογή να διαλέξει ανάμεσα από πολλές αγορές.

Φυσικά, πέραν από τους κανόνες που θέτουν οι στοιχηματικές εταιρίες, σημαντικός παράγοντας είναι ο παίκτης να γνωρίζει και να έχει μελετήσει για τον αγώνα που πρόκειται να ποντάρει. Ο παίκτης θα πρέπει να γνωρίζει τη φόρμα στην οποία βρίσκονται οι τενίστες, την μεταξύ τους προϊστορία, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, για την επιφάνεια στην οποία διεξάγεται η αναμέτρηση και τις επιδόσεις του κάθε παίκτη σε αυτή. Παράλληλα, για την τοποθεσία που διεξάγεται το τουρνουά, αλλά και για την παράδοση που έχει ο τενίστας σε αυτό.

Ακολουθούν οι κανόνες στοιχηματισμού στο τένις της ιστοσελίδας Stoiximan.gr:

“Ένας αγώνας τένις θεωρείται ότι ξεκίνησε με το πρώτο σέρβις του αγώνα.
Όλα τα στοιχήματα εξακολουθούν να ισχύουν σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής
β) Αλλαγή της ημέρας του αγώνα και / ή του προγράμματος
γ) Αλλαγή της επιφάνειας επί της οποίας ο διεξάγεται ο αγώνας
δ) Αλλαγή από κλειστό σε ανοικτό γήπεδο ή το αντίστροφο

Γενικός Κανόνας

Ο συγκεκριμένος κανόνας υπερισχύει όλων των υπολοίπων. Στην περίπτωση που ένα παιχνίδι ξεκινήσει και δεν ολοκληρωθεί, όλα τα στοιχήματα θεωρούνται άκύρα, εκτός από τα στοιχήματα τα οποία έχουν ήδη διευθετηθεί, τη στιγμή της διακοπής ή δεν δύναται να διευθετηθούν διαφορετικά (έχουν ήδη κριθεί τη στιγμή της διακοπής – βλ. Παραδείγματα 1-3 παρακάτω).

Νικητής Τουρνουά (Μακροχρόνια)

Αν ένας παίκτης δεν συμμετάσχει στο τουρνουά, όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα. Ο παίκτης θα πρέπει να έχει παίξει ένα τουλάχιστον πόντο στο τουρνουά για να ισχύουν τα στοιχήματα.

Νικητής αγώνα(πριν τον αγώνα και live στοιχηματισμός)

Όλα τα στοιχήματα για τον νικητή ενός αγώνα τένις θα θεωρούνται άκυρα στην περίπτωση που ένας αγώνας ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρωθεί. Σε περίπτωση αλλαγής του συνολικού αριθμού Σετ (π.χ. από νίκη στα 3 Σετ σε νίκη στα 5 Σετ) που παιχτούν σε έναν αγώνα, τα στοιχήματα Νικητής Αγώνα θα ισχύουν ενώ τα στοιχήματα που αφορούν Σετ και γκέιμς θα είναι άκυρα.

Η2Η στοιχήματα διοργάνωσης

Πρέπει και οι δύο παίκτες/ομάδες να παίξουν τουλάχιστον έναν πόντο στη διοργάνωση για να ισχύσουν τα στοιχήματα. Αν οι δύο παίκτες/ομάδες φθάσουν μέχρι τον ίδιο γύρο της διοργάνωσης, τα στοιχήματα ακυρώνονται.

Στοιχήματα Σετ (τρέχον/ επόμενο) 

Τα στοιχήματα ακυρώνονται αν δεν ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος αριθμός σετ, ή αν αλλάξει ο αριθμός των σετ.

Πρώτος στα 3 Γκέιμς

Ένας παίκτης πρέπει να κερδίσει 3 γκέιμς για να μετρήσει το στοίχημα.

Νικητής του τρέχοντος/επόμενου σετ/ Σετ X Σκορ Πολλαπλών Επιλογών

Το εκάστοτε σετ πρέπει να ολοκληρωθεί για να ισχύουν τα στοιχήματα.

Τάι-Μπρέικ στο Πρώτο Σετ

Στην περίπτωση που το πρώτο σετ δεν ολοκληρωθεί, τα στοιχήματα θα είναι άκυρα, εκτός αν το σκορ έχει φτάσει στο 6-6, οπότε η αγορά θα διευθετείται ως «Ναι».

Τάι μπρέικ στο ματς

Σε περίπτωση που ένας αγώνας ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρωθεί, όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα, εκτός αν έχει υπάρξει ήδη ένα τάι-μπρέικ στο ματς ή αν ένα τάι-μπρέικ δεν μπορεί να συμβεί.

Διπλό αποτέλεσμα (Παίκτης να κερδίσει / χάσει το πρώτο σετ και στη συνέχεια να κερδίσει / χάσει τον αγώνα) 

Σε περίπτωση που ένας αγώνας ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρωθεί, όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

Αριθμός Σετ (Στοιχήματα πριν τον αγώνα και live στοιχηματισμός)

Σε περίπτωση που ένας αγώνας ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρωθεί, όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα, εκτός αν το τελικό σετ έχει ήδη αρχίσει όταν προκύψει αποκλεισμός/απόσυρση παίκτη ή το στοίχημα έχει ήδη κριθεί”.

Διαβάστε τους υπόλοιπους κανόνες εδώ!