Το πρώτο και σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει ένας παίκτης πριν παίξει ένα στοίχημα με παρολί και ζητούμενα είναι να διαλέξει το σωστό σύστημα. Υπάρχουν δύο κανόνες για τα παρολί και σας τους αναλύουμε παρακάτω.

Αρχικά, γίνει μια διευκρίνιση των δύο όρων. Το παρολί, είναι το στοίχημα που συνδυάζει πολλές επιλογές, από διαφορετικά ματς, σε ένα δελτίο. Για παράδειγμα, αν έχετε ξεχωρίσει πέντε σημεία, πολλαπλασιάζετε όλες τις αποδόσεις μεταξύ τους, και προκύπτει η συνολική απόδοσή του παρόλι σας.

Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι, ότι απαγορεύεται να παίξετε σύστημα με αποδόσεις κάτω από το 1.60. Βέβαια, μπορείτε να το κάνετε, αλλά στο τέλος το κέρδος σας δε θα είναι πολύ μεγάλο απ’ το ποσό που επιλέξετε να ποντάρατε. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε τέσσερις αγώνες με απόδοση 1.60 σε σύστημα 3-4 με πολλαπλασιαστή ένα ευρώ, θα πληρώσετε συνολικά 6 ευρώ. Το κέρδος που θα αποκομίσετε θα είναι περίπου 22 ευρώ. Σε περίπτωση που παίξετε τη συγκεκριμένη «τετράδα» χωρίς σύστημα θα πάρετε 39.32 ευρώ, δηλαδή περισσότερα χρήματα απ’ το σύστημα. Άρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αν παίζετε μικρές αποδόσεις σε σύστημα, σε βάθος χρόνου θα είστε σίγουρα χαμένοι.

Ο δεύτερος κανόνας των παρολί είναι αυτός του κέρδους με το μικρότερο ζητούμενο. Θα πρέπει να υπολογίσετε δηλαδή το παρολί σας, ώστε ακόμη κι όταν έχετε μικρή επιτυχία, τότε ή θα εξασφαλίσετε τουλάχιστον την επιστροφή του αρχικού σας πονταρίσματος ή θα έχετε παραπάνω κέρδος. Αν για παράδειγμα, διαλέξετε να παίξετε σύστημα 3-4-5 (το επιλέγουν πολλοί παίκτες) θα πρέπει να υπολογίσετε πως η «τριάδα» σας θα πρέπει να κερδίζει παραπάνω χρήματα ή τουλάχιστον κοντά στο ποσό που αποφασίσατε να ποντάρετε. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να είστε σε βάθος χρόνου κερδισμένοι.

Πλεονεκτήματα

Το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο των παρολί, σε σχέση με τα μονά αποδεκτά, είναι τα πιο υψηλά πιθανά κέρδη που προσφέρουν. Ένας συνδυασμός αγώνων μπορεί να αποφέρει περισσότερα χρήματα στον παίκτη, που μπορεί μάλιστα να ποντάρει μικρότερα ποσά, από ό,τι αν στοιχημάτιζε σε ένα μόνο παιχνίδι. Επομένως, θεωρητικά, αυτός που στοιχηματίζει σε παρολί, βάζει λίγα χρήματα, και βγάζει πολλά. Το οικονομικό ρίσκο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, είναι μειωμένο. Επιπλέον, σε τέτοιου είδους στοιχήματα, είναι μικρότερη και η προμήθεια της στοιχηματικής εταιρίας, οπότε ο παίκτης σε αυτόν τον τομέα είναι κερδισμένος.

Μειονεκτήματα

Από την άλλη όμως, είναι κατανοητό πως δεν είναι εύκολο να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για πολλούς αγώνες, και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα. Ακόμη και αν έχουμε προβλέψει λάθος για μόνο ένα ματς από το παρολί μας, το στοίχημα δεν επιβεβαιώνεται και χάνουμε τα χρήματά μας. Έτσι, είναι λογικό τα χαμένα στοιχήματα να αυξάνονται συνολικά, με κάποιες ενδιάμεσες νίκες μεν, με μεγάλα ποσά δε.

Οι παίκτες που δεν επιθυμούν να ρισκάρουν μεγαλύτερα ποσά, μπορούν να καταλήξουν στη λύση των παρολί, ώστε να ελπίζουν και σε υψηλότερα κέρδη. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή είναι δύσκολο να αποδεικνύεται σωστή πολλές φορές. Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση, και στα μονά αποδεκτά και στα παρολί, είναι να γίνεται μελέτη όσον αφορά τις αποδόσεις, ώστε ο πελάτης να εντοπίζει την ιστοσελίδα που τον ικανοποιεί περισσότερο στα παιχνίδια που έχει επιλέξει να στοιχηματίσει.