arbitrage

Τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ακόμη περισσότερο την τελευταία 10ετία, το ηλεκτρονικό στοίχημα έχει ταράξει συθέμελα τη βιομηχανία. Και όπως πολλοί θα γνωρίζουν, είναι αυτό που έχει κατακτήσει τη συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς.

Τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, παρατηρούνται και σημειώνονται διαρκώς περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι βλέπουν τους λογαριασμούς τους να κλειδώνονται. Ή εναλλακτικά να μπαίνουν περιορισμοί σε αυτούς, όπως μεγάλα όρια στα πονταρίσματα τους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Θα το μάθουμε στο παρακάτω κείμενο, που δίνει όλες τις απαντήσεις.

Οι στοιχηματικές εταιρίες εξελίσσονται και βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Προσφέρουν συνεχώς όλο και μεγαλύτερη πληθώρα επιλογών και πληροφοριών. Από την πλευρά τους, τα στοιχηματικά site ενημερώνουν τον κόσμο για οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ανά τον κόσμο. Είναι επόμενο ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που έχουν τα κατάλληλα εφόδια να παίρνουν την απόφαση να ασχοληθούν με το στοίχημα, όχι ψυχαγωγικά, αλλά επαγγελματικά.

Όσοι αποφασίζουν να γίνουν επαγγελματίες παίκτες συνήθως έχουν άριστη γνώση όχι μόνο της στοιχηματικής αγοράς, αλλά και μαθηματικών και οργάνωσης. Έτσι, καταφέρνουν με επιτυχία να εντάξουν στο «οπλοστάσιό» τους μεθόδους, όπως είναι το Arbing και το Trading.

Δεν είναι μυστικό, πως οι μπουκ ανά τον κόσμο προσπαθούν να αποκλείσουν αυτή την γκάμα παικτών από το διαδίκτυο, καθώς κάθε επαγγελματίας Arber μπορεί να βγάζει σταθερό κέρδος, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο. Οι τρόποι που μπορούν να επιτύχουν έναν αποκλεισμό είναι είτε με το κλείδωμα του λογαριασμού του εκάστοτε παίκτη, είτε με το να θέσουν πολύ χαμηλά όρια πονταρίσματος για τους συγκεκριμένους λογαριασμούς (account).

Ποια είναι τα κριτήρια για να κλειδωθεί ένας λογαριασμός;

Οι μπουκ ανά τον κόσμο πάντα θα προσπαθούν να απομακρύνουν από την «πιάτσα» όσους τους κάνουν κακό και βλάπτουν τα οικονομικά οφέλη τους. Χρησιμοποιούν συγκεκριμένα τεχνικά συστήματα, ώστε να παρακολουθούν τον κάθε λογαριασμό ξεχωριστά. Όταν, λοιπόν, ένα τέτοιο σύστημα παρατηρήσει «ύποπτες» κινήσεις σε κάποιον λογαριασμό, τότε αυτός θα δεχθεί πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στην πορεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κάθε μη επαγγελματίας παίκτης έχει ορισμένες συνήθειες στις οποίες διαφέρει από έναν επαγγελματία. Ο δεύτερος βλέπει το στοίχημα ως μία δουλειά και όχι ως ένα χόμπι ή μία ασχολία για να περνάει την ώρα του.

Αυτές οι διαφορετικές συνήθειες που παρατηρούνται ανάμεσα σε επαγγελματίες παίκτες και όχι, είναι συνήθως τα πονταρίσματα. Τι εννοούμε; Για παράδειγμα, ένας Arber θα στοιχηματίσει 50,32€, όσα χρειάζεται δηλαδή ώστε να γίνει με ακρίβεια η δουλειά του. Ενώ αντίθετα, ο απλός παίκτης πιθανόν σε αντίστοιχη περίπτωση να έβαζε κάποιο “στρογγυλό” ποσό, όπως 50€ ή 55€. Υπάρχει, φυσικά, και η διαφορά που παρατηρείται στα κέρδη μεταξύ των δύο. Κάποιος που χρησιμοποιεί το στοίχημα ως εργασία θα κάνει πολύ συχνότερες αλλά και μεγαλύτερες αναλήψεις από κάποιον απλό παίκτη.

Πολλές φορές, τυχαίνει να δημιουργηθεί πρόβλημα με λογαριασμούς παικτών που δεν ασχολούνται επαγγελματικά με το στοίχημα. Αυτό ίσως συμβεί απλά γιατί μπορεί να έχουν παραβιάσει τους κανόνες που έχει θέσει μία στοιχηματική άθελά τους. Ακόμη και τότε, όμως, υπάρχουν λύσεις, καθώς στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλές ιστοσελίδες. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει σε μία άλλη πλατφόρμα ένα νέο λογαριασμό και να ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι.