Τι ισχύει σε περίπτωση τραυματισμού στο τένις

Οι τραυματισμοί παίζουν γενικά μεγάλο ρόλο στο στοίχημα. Από τις pre game προβλέψεις μας, ανάλογα με το απουσιολόγιο της κάθε ομάδας ως το live αν προκύψει κάποιος σημαντικός τραυματισμός που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες μίας αναμέτρησεις. Στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τα άλλα ομαδικά αθλήματα είναι ένα σημαντικός παράγοντας, αλλά όταν παιρνάμε στα ατομικά είναι ο #1 παράγοντας.

Ένας πιθανός τραυματισμός δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος σε όλα τα ατομικά αθλήματα. Το αντίθετο, μάλιστα, αφού δεν αποκλείεται να αποτελέσει αιτία ματαίωσης μιας αναμέτρησης, ενώ είναι προφανές ότι θα επηρεάσει την εξέλιξη της αν τελικά ο τραυματίας αθλητής αποφασίσει να «σφίξει τα δόντια».

Πρόκειται για έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο είναι αδύνατον να λάβει κανείς υπ’ όψιν του πριν αποφασίσει να ποντάρει σ’ ένα αθλητικό γεγονός. Σίγουρα υπάρχει μελέτη στην ειδησεογραφία πριν την έναρξη ενός αγώνα για το αν ο εκάστοτε αθλητής έχει ενοχλήσεις ή ιστορικό τραυματισμών, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις αθλητών που τραυματίζονται δίχως να το περιμένει κανείς. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε παίξει σε αγώνα τένις και αυτός διακοπεί λόγω τραυματισμού; Η απάντηση διαφέρει, ανάλογα με τη χρονική συγκυρία του τραυματισμού και ανάλογα με το ποντάρισμά μας στον αγώνα.

Σε περίπτωση που έχουμε ποντάρει στο πρώτο σερβίς του αγώνα, για να ισχύσει θα πρέπει να έχει γίνει ένα σερβίς, δηλαδή με άλλα λόγια, να έχει ξεκινήσει απλά ο αγώνας. Τα δεδομένα αλλάζουν αν ποντάρουμε στο αποτέλεσμα του πρώτου σετ, καθώς αν ένας παίκτης αποσυρθεί πριν την ολοκλήρωση του ως τραυματίας, το ποντάρισμα μας ακυρώνεται.

Το ίδιο ισχύει προφανώς αν ποντάρουμε και στο αποτέλεσμα του δεύτερου σετ, όπως επίσης και στο τελικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, όλα τα στοιχήματα που έχουν να κάνουν με αποτέλεσμα ακυρώνονται αν ένας παίκτης αποσυρθεί απ’ το παιχνίδι πριν το όριο όπου έχει τοποθετηθεί το ποντάρισμα μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τενίστες να τραυματίζονται κατά τη διάρκεια αναμετρήσεων, ειδικά στα μεγάλα τουρνουά, όπου δίνουν το κάτι παραπάνω για να διακριθούν. Πολλές είναι οι φορές που βλέπουμε ιατρικά time outs, με φυσιοθεραπευτές να προσπαθούν να βοηθήσουν τους αθλητές. Αυτό συμβαίνει φυσικά όταν πρόκειται για μυικές ενοχλήσεις που μπορούν να εξομαλυνθούν με ένα δέσιμο ή ένα μασάζ ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας. Σε ένα τόσο απαιτητικό άθλημα όπως το τένις ωστόσο, όταν ένας αθλητής έχει ενοχλήσεις, οι πιθανότητες να νικήσει ελαχιστοποιούνται. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τενίστες να ολοκληρώνουν αγώνες δίχως να είναι στο 100%, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται και το στοιχηματικό σημείο.

Εξίσου συχνές είναι οι περιπτώσεις που τενίστες αποχωρούν από τον αγώνα και το αποτέλεσμα κατοχυρώνεται υπέρ του αντιπάλου. Σε αυτή την περίπτωση όλα τα στοιχήματα που δεν έχουν κριθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή ακυρώνονται και πληρώνονται ως μονάδα. Ωστόσο αν έχει χαθεί ή επιβεβαιωθεί το ποντάρισμά μας μέχρι το σημείο του τραυματισμού, το στοίχημα παίζει κανονικά. Για παράδειγμα αν έχουμε ποντάρει Over X αριθμός games και αυτός ο αριθμός έχει ξεπεραστεί, τότε το στοίχημά μας είναι κερδισμένο.

Τέλος, σε κάποιες στοιχηματικές υπάρχει η υπηρεσία πρώιμης πληρωμής αν ένας τενίστας προηγηθεί με 2-0 σετ στα μεγάλα τουρνουά. Η νίκη επιβεβαιώνεται αν ο τενίστας που έχουμε ποντάρει προηγηθεί 2-0 και αποχωρήσει τραυματίας στη συνέχεια.