Τα τελευταία χρόνια το τένις έχει ανέβει κατακόρυφα στις στοιχηματικές προτιμήσεις των παικτών. Μιλάμε για ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα για το οποίο εκατομμύρια άνθρωποι πληρώνουν «χρυσά» τα εισιτήρια, ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τις σπουδαίες αναμετρήσεις των μεγάλων τουρνουά. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα τελευταία 10-15 χρόνια και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις έχουν κάνει το τένις πιο προσιτό στο μέσο τηλεθεατή.

Στοίχημα προτάσεις σήμερα – Βρες στο Bethome.gr τα κορυφαία προγνωστικά

Όπως σε κάθε άθλημα το οποίο προσεγγίζουμε στοιχηματικά, έτσι και στο τένις, οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τα πάντα και ασφαλώς να προσπαθήσουμε να μυηθούμε στους κανόνες του παιχνιδιού. Άλλωστε, μιλάμε για τα λεφτά μας.

Κανόνες Τένις | Πως παίζεται

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το τένις είναι ένα ατομικό άθλημα κυρίως (υπάρχουν και τα “διπλά”). Όσον αφορά τα μεγάλα τουρνουά, για να κερδίσει το παιχνίδι ένας παίκτης πρέπει να φτάσει πρώτος είτε στα τρία σετ (άνδρες), είτε στα δυο σετ (γυναίκες). Για να κερδίσει κάποιος παίκτης ένα σετ πρέπει να φτάσει πρώτος στα 6 games (έχοντας δυο games διαφορά από τον αντίπαλό του), ωστόσο υπάρχει και η περίπτωση δυο παίκτες να είναι στο 6-6 στα games. Τότε υπάρχει το tiebreak. Το tiebreak είναι το game που ουσιαστικά θα κρίνει το σετ και για να το κερδίσει κάποιος αθλητής πρέπει να φτάσει πρώτος στους επτά πόντους, έχοντας δυο πόντους διαφορά από τον αντίπαλό του. 

Στο tiebreak, σε αντίθεση με ένα κανονικό game, οι πόντοι μετράνε ένας ένας και όχι 15-30-40 ;όπως συμβαίνει στην κανονική ροή του αγώνα. Μια τελευταία λεπτομέρεια που πρέπει να αναφέρουμε είναι πως στο τελευταίο σετ (αν υποθέσουμε πως ένας αγώνας ανδρών είναι στο 2-2), δεν υπάρχει tiebreak και ο αγώνας ολοκληρώνεται όταν ένας παίκτης αποκτήσει διαφορά δυο games. 

Οι αγορές στο στοίχημα τένις

Το τένις είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αθλήματα προς στοιχηματισμό, αρχικώς γιατί έχει γρήγορη δράση και πολλές εναλλαγές, ενώ παράλληλα, προσφέρονται εκατοντάδες αγορές στις οποίες οι παίκτες μπορούν να βρουν στοιχηματικές… ευκαιρίες. 

Φυσικά, οι πιο δημοφιλείς αγορές έχουν να κάνουν με το νικητή του αγώνα και τα σετ τα οποία θα παιχτούν, το Under/Over του αγώνα δηλαδή. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει μια σειρά από αγορές με μεγάλη στοιχηματική αξία όπως είναι το ακριβές σκορ, ο ακριβής αριθμός σετ που θα παιχτούν, αν θα υπάρξει tiebreak στον αγώνα, αν θα υπάρξει ανατροπή στο σκορ…και πολλές άλλες αγορές, που σε πολλές περιπτώσεις διαφέρουν από bookmaker σε bookmaker. 

Live Betting στο τένις

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το τένις είναι ένα άθλημα με γρήγορη δράση, πολλές εναλλαγές στο σκορ και με πολλές… εκπλήξεις, καθώς πρόκειται για ένα ατομικό άθλημα και παίζει μεγάλο ρόλο η μέρα στην οποία θα βρεθεί ένας αθλητής. 

Είναι ευκόλως κατανοητό λοιπόν πως το Live Betting παίρνει “φωτιά” όσον αφορά το τένις. Και στο ζωντανό στοιχηματισμό θα βρείτε κοινές αγορές με αυτές πριν από την έναρξη του αγώνα, ωστόσο υπάρχουν και… γρήγορες αγορές που κορυφώνουν τη δράση. 

Μπορείτε να στοιχηματίσετε ποιος θα πάρει το επόμενο game (αν θα κερδίσει ο server ή αν θα υπάρξει κάποιο break), μπορείτε να στοιχηματίσετε στο ακριβές σκορ ενός game, όπως επίσης και ποιος παίκτης θα φτάσει πρώτος στα 3 games παραδείγματος χάρη. Σε κάπιες στοιχηματικές πλατφόρμες πιθανόν να συναντήσετε κι άλλες αγορές, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα φυσικά. 

Αποδόσεις στο στοίχημα τένις

Όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο τένις, υπάρχουν τρανταχτά φαβορί τα οποία προσφέρονται σε χαμηλές αποδόσεις, υπάρχουν όμως και πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις, στις οποίες μπορείτε να βρείτε στοιχηματική αξία. 

Φυσικά, υπάρχουν οι αγορές με χάντικαπ ώστε να εξισορροπήσουν ένα παιχνίδι με μεγάλο φαβορί, ενώ οι αποδόσεις στα Under/Over είναι στα… ίσια, όπως σε όλα τα αθλήματα. Σε εναλλακτικές αγορές όπως είναι το ακριβές σκορ του αγώνα ή το αν θα υπάρξει tiebreak θα βρείτε αρκετά μεγαλύτερες αποδόσεις. 

Που θα παίξετε στοίχημα τένις

Το τένις είναι ίσως το δημοφιλέστερο ατομικό άθλημα στον κόσμο, έχει αρκετούς “πιστούς” φαν και οι στοιχηματικές εταιρίες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Επομένως, θα βρείτε αγορές για στοίχημα τένις σε όλους τους bookmaker που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, κι όχι μόνο για τα Grand Slam, αλλά και για μικρότερες διοργανώσεις που διοργανώνονται ανά τον κόσμο. 

Συγκεκριμένα στο τένις, οι αγορές που θα συναντήσετε από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα δεν διαφέρουν πολύ, όπως επίσης και οι αποδόσεις που θα συναντήσετε, καθώς είναι ένα άθλημα που δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο απόκλισης.