σύστημα D’ Alembert

Το σύστημα D’ Alembert κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε πιο μετριοπαθείς παίκτες στοιχήματος, που δε θέλουν να ρισκάρουν. Είναι μία ακόμη μέθοδος που προέρχεται από τη ρουλέτα των Live Καζίνο, είναι γνωστό ως το σύστημα της πυραμίδας, αλλά και ως montant et demontant. Η ιδέα του συστήματος D’ Alembert δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα από τον Γάλλο φυσικό και μαθηματικό, Jean le Rond D’ Alembert.

Το σύστημα D’Alembert είναι ένα από τα απλούστερα συστήματα στοιχημάτων. Όσον αφορά τη δημοτικότητά του, είναι πιθανώς δεύτερο μετά το σύστημα Martingale. Μοιράζεται στην πραγματικότητα ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά με αυτό, καθώς και τα δύο είναι αρνητικές ακολουθίες, που συνεπάγονται αύξηση του πονταρίσματος μετά από ένα στοίχημα που χάνετε και τη μείωσή του μετά από ένα νικηφόρο στοίχημα.

Τα στοιχήματα αυξάνονται πιο αργά με αυτό το σύστημα παρά με το Martingale, καθιστώντας λιγότερο πιθανό τα στοιχήματα να ξεφύγουν. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα σε κάποιο βαθμό, ωστόσο και οι απώλειες ανακτώνται πιο αργά. Αλλά το μέγεθος τυχόν ζημίας είναι γενικά λιγότερο καταστροφικό όταν δεν καταφέρνετε να κερδίσετε συνεχόμενες φορές.

Στόχος του συγκεκριμένου τρόπου πονταρίσματος είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών ενός παίκτη. Το σύστημα αυτό βασίζεται στη θεωρία της καθυστέρησης, και είναι σίγουρα πιο ασφαλές από το Martingale. Η βασική ιδέα του συστήματος D’ Alembert είναι ότι αυξάνουμε το στοίχημα κάθε φορά που χάνουμε και μειώνουμε το στοίχημα μας κάθε φορά που κερδίζουμε. Με αυτή την τεχνική ο παίκτης έχει την δυνατότητα να κρατήσει ορισμένα από τα κέρδη του, αλλά και να αντισταθμίσει παράλληλα, τις απώλειες από σταδιακά υψηλότερα χαμένα στοιχήματα. Σε γενικές γραμμές είναι ένα σύστημα απλό στην πράξη, όπου σε περίπτωση νίκης ο παίκτης μειώνει κατά το ήμισυ το αρχικό ποσό που πόνταρε, ενώ σε περίπτωση ήττας το αυξάνει κατά μια μονάδα, βοηθώντας τον έτσι να έχει τον έλεγχο των στοιχημάτων.

Παράδειγμα D’ Alembert στο στοίχημα

Στοιχηματίστε 10€. Κερδίσατε; Κρατήστε το ίδιο ποσό πονταρίσματος.
Στοιχηματίστε 10€. Χάσατε; Διπλασιάστε το αρχικό ποσό.
Στοιχηματίστε 20€. Χάσατε; Προσθέστε άλλα 10€ και στοιχηματίστε 30€.
Κερδίσατε; Αφαιρέστε 10€.
Στοιχηματίστε 20€. Κερδίσατε; Αφαιρέστε άλλα 10€ και στοιχηματίστε 10€.
Χάσατε; Προσθέστε 10€ και στοιχηματίστε 20€.

Συν και πλην της μεθόδου

Όπως σε όλες τις στρατηγικές και συστήματα έτσι και στο σύστημα D’ Alembert υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Είναι μία μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει αρκετά παίκτες με μικρό κεφάλαιο που δεν θέλουν να ρισκάρουν, ενώ παράλληλα, είναι μια πρακτική που δεν αφήνει τον παίκτη να ενθουσιαστεί και να παρασυρθεί σε μεγάλο ποντάρισμα, αυξάνοντας ωστόσο, την πίστη του για το επόμενο στοίχημα.

Αντίθετα, είναι σίγουρα ένα σύστημα αυστηρό, ενώ ο παίκτης καλείται να έχει υπομονή για να το εφαρμόσει σωστά. Επιπλέον, παρόλο που βασίζεται στη θεωρία της φυσικής ισορροπίας μεταξύ νίκης και ήττας, είναι πολύ πιθανό μετά από μερικές μόνο νίκες να έρθει μεγάλη σειρά διαδοχικών ηττών καθώς, απαιτείται μεγάλος αριθμός στοιχημάτων για να επιτευχθεί πραγματική ισορροπία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το D’ Alembert μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε χρήματα βραχυπρόθεσμα.  Χρειάζεστε όμως τη σωστή ακολουθία αποτελεσμάτων για να συμβεί αυτό.

Διαφοροποιήσεις του συστήματος

Υπάρχουν μερικές τροποποιήσεις που μπορείτε να κάνετε σε αυτό το σύστημα για να γίνει πιο αποδοτικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσαρμόσετε το ποντάρισμα κατά δύο (ή περισσότερες) μονάδες μετά από κάθε στοίχημα για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία όταν τα αποτελέσματα εναλλάσσονται αρκετά συχνά μεταξύ κερδών και απωλειών. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε περισσότερα αν συνεχίσετε με ένα αρνητικό σερί.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα επίπεδο πονταρίσματος στο οποίο θα σταματήσετε να αυξάνετε τα στοιχήματα και να επιστρέψετε στο βασικό σας, δηλαδή να ξεκινήσετε ξανά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αποφασίσετε να μην πάτε ποτέ υψηλότερα από πέντε φορές το βασικό σας ποντάρισμα. Αυτό θα ελαχιστοποιούσε τις απώλειές σας εάν είχατε διαδοχικά χαμένα στοιχήματα, αλλά θα μειώσει επίσης τις πιθανότητές σας να ανακτήσετε τη ζημία σας.