Σύστημα D’ Alembert στο στοίχημα: Οδηγός και παραδείγματα

σύστημα D’ Alembert

Το σύστημα D’ Alembert κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε πιο μετριοπαθείς παίκτες στοιχήματος, που δε θέλουν να ρισκάρουν. Είναι ένα ακόμη σύστημα που προέρχεται από την ρουλέτα των καζίνο, είναι γνωστό ως το σύστημα της πυραμίδας, αλλά και ως montant et demontant. Η ιδέα του συστήματος D’ Alembert δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα από τον Γάλλο φυσικό και μαθηματικό, Jean le Rond D’ Alembert.

Στόχος του συγκεκριμένου τρόπου πονταρίσματος είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών ενός παίκτη. Το σύστημα αυτό βασίζεται στη θεωρία της καθυστέρησης, έχει πολλά κοινά με το σύστημα Martingale, αλλά είναι σίγουρα πιο ασφαλές. Η βασική ιδέα του συστήματος D’ Alembert είναι ότι αυξάνουμε το στοίχημα κάθε φορά που χάνουμε και μειώνουμε το στοίχημα μας κάθε φορά που κερδίζουμε. Με αυτή την τεχνική ο παίκτης έχει την δυνατότητα να κρατήσει ορισμένα από τα κέρδη του, αλλά και να αντισταθμίσει παράλληλα, τις απώλειες από σταδιακά υψηλότερα χαμένα στοιχήματα. Σε γενικές γραμμές είναι ένα σύστημα απλό στην πράξη, όπου σε περίπτωση νίκης ο παίκτης μειώνει κατά το ήμισυ το αρχικό ποσό που πόνταρε, ενώ σε περίπτωση ήττας το αυξάνει κατά μια μονάδα, βοηθώντας τον έτσι να έχει τον έλεγχο των στοιχημάτων.

Για παράδειγμα
Στοιχηματίστε 10€. Κερδίσατε; Κρατήστε το ίδιο ποσό πονταρίσματος.
Στοιχηματίστε 10€. Χάσατε; Διπλασιάστε το αρχικό ποσό.
Στοιχηματίστε 20€. Χάσατε; Προσθέστε άλλα 10€ και στοιχηματίστε 30€.
Κερδίσατε; Αφαιρέστε 10€.
Στοιχηματίστε 20€. Κερδίσατε; Αφαιρέστε άλλα 10€ και στοιχηματίστε 10€.
Χάσατε; Προσθέστε 10€ και στοιχηματίστε 20€.

Όπως σε όλες τις στρατηγικές και συστήματα έτσι και στο σύστημα D’ Alembert υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Είναι μία μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει αρκετά παίκτες με μικρό κεφάλαιο που δεν θέλουν να ρισκάρουν, ενώ παράλληλα, είναι μια πρακτική που δεν αφήνει τον παίκτη να ενθουσιαστεί και να παρασυρθεί σε μεγάλο ποντάρισμα, αυξάνοντας ωστόσο, την πίστη του για το επόμενο στοίχημα.

Αντίθετα, είναι σίγουρα ένα σύστημα αυστηρό, ενώ ο παίκτης καλείται να έχει υπομονή για να το εφαρμόσει σωστά. Επιπλέον, παρόλο που βασίζεται στη θεωρία της φυσικής ισορροπίας μεταξύ νίκης και ήττας, είναι πολύ πιθανό μετά από μερικές μόνο νίκες να έρθει μεγάλη σειρά διαδοχικών ηττών καθώς, απαιτείται μεγάλος αριθμός στοιχημάτων για να επιτευχθεί πραγματική ισορροπία.