Ο ζωντανός στοιχηματισμός (Live Betting) αποτελεί πλέον την πιο διαδεδομένη και ταυτόχρονα “σκληρή” μορφή στοιχηματισμού. Τα τελευταία χρόνια προτιμάται από ολοένα και περισσότερους παίκτες, αρχικώς γιατί εκεί προκύπτουν μεγάλες στοιχηματικές ευκαιρίες και αφετέρου γιατί δημιουργεί έντονα συναισθήματα και ανεβάζει την αδρεναλίνη κατακόρυφα. Φυσικά, σημαντικό ρόλο στη διάδοση του Live Betting έπαιξαν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες και η υπηρεσία Live Streaming* που έχουν οι περισσότερες από αυτές.

Το θέμα όμως είναι το πως κερδίζουμε στο Live Betting. Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βάλετε τα πράγματα σε μια σειρά.

Αρχικώς θα πρέπει να επιλέξετε την ιστοσελίδα που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα και τις απαιτήσεις σας, εξυπηρετώντας παράλληλα και τους σκοπούς σας. Η ιστοσελίδα στην οποία θα διαλέξετε να παίξετε, καλό θα ήταν να έχει απλή και εύχρηστη πλατφόρμα, ώστε να μην δυσκολεύεστε να βρείτε αυτό το οποίο ψάχνετε. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε να διαθέτει Live Streaming* ώστε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στα παιχνίδια που σας αφορούν και να είστε έτοιμοι είτε να κάνετε Cash Out*, είτε να “τσιμπήσετε” κάποια άλλη ευκαιρία που θα συναντήσετε.

Εξίσου σημαντικός παράγοντας για την επιλογή της ιστοσελίδας, είναι το πόσες διαθέσιμες αγορές έχει σε ένα Live γεγονός. Όσο περισσότερες είναι οι αγορές, τόσο περισσότερες είναι και οι επιλογές για τον παίκτη.

Το να έχετε εικόνα του τι παίζετε όμως, δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα που σας δίνει το Live Betting και το Live Streaming*. Χαρίζει επίσης έντονες στιγμές δράσης, σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε την απόδοση στην οποία θα τοποθετήσετε ένα στοίχημα, όπως επίσης σας δίνει το δικαίωμα να γίνεται πιο ευέλικτοι στη στοιχηματική στρατηγική που ακολουθείτε.

Τι να προσέξετε στο Live Betting

Ποντάροντας σε κάποιο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη, νιώθετε πως με τον τρόπο σας συμμετέχετε και εσείς στον αγώνα. Νιώθετε έντονα την απογοήτευση μιας χαμένης ευκαιρίας ή την ικανοποίηση ενός γκολ. Γενικώς σας δημιουργούνται έντονα συναισθήματα τα οποία χτυπούν “κόκκινο”. Αυτό ακριβώς όμως είναι και το σημείο το οποίο θα πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως. Όλοι μας έχουμε παρασυρθεί από έντονα συναισθήματα κάποια στιγμή με αποτέλεσμα να την “πληρώσουμε” και μάλιστα ακριβά. Επειδή στο Live Betting υπάρχουν πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια, δεν αποκλείεται να δεσμεύσετε μεγάλο μέρος του κεφαλαίου σας σε μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα χωρίς να το καταλάβετε. Έτσι εγκυμονεί ο κίνδυνος να κάνετε ένα σερί από χαμένες επιλογές. Στον ζωντανό στοιχηματισμό χρειάζεται απόλυτη ηρεμία και καθαρό μυαλό ώστε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και να βλέπετε τις ευκαιρίες που προκύπτουν.

Το κομμάτι των αποδόσεων

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται ένας αγώνας που παρακολουθείτε, θα δείτε πως αλλάζουν και αυξομειώνονται οι αποδόσεις. Για παράδειγμα, βλέπετε ένα ματς το οποίο είναι στο 0-0 και θέλετε να ποντάρετε στο Over 0,5. Στο 75′ του αγώνα θα δίνεται σε απόδοση 2.00 και στο 88′ του αγώνα θα δίνεται σε απόδοση 5.00. Είναι στην κρίση σας να βρείτε το χρονικό σημείο, στο οποίο σας καλύπτει η απόδοση. Βέβαια, επιλέγοντας να κάνετε λίγο υπομονή ώστε να πάρετε υψηλότερη απόδοση, υπάρχει ο κίνδυνος να μπει το γκολ και να μην έχετε παίξει το στοίχημα που θέλατε. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο μην αποθαρρύνεστε. Η ενασχόληση με το ζωντανό στοιχηματισμό έχει αυτά τα “στραβά” συχνά πυκνά, έτσι καλό θα ήταν να το συνηθίσετε.

Χρησιμοποιήστε το Live Betting για να “καλυφθείτε”

Μπορεί αν μην είστε ο τύπος του παίκτη που θα κάτσει για ώρες μπροστά από μια οθόνη για να παρακολουθεί αγώνες, ωστόσο οφείλετε να χρησιμοποιήσετε τον ζωντανό στοιχηματισμό ώστε να καλύψετε κάποια pre-game στοιχήματα που έχετε τοποθετήσει. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου θα έχετε παίξει ένα δελτίο και θα “κλείνετε” με έναν άσσο. Ας πούμε ότι το παιχνίδι που περιμένετε είναι 1-0 στο 80′ και σχεδόν έχετε πληρωθεί. Εκείνη τη στιγμή μπορείτε να ποντάρετε σε υψηλή απόδοση να σκοράρει κάποιο τέρμα η αντίπαλη ομάδα, έτσι να έχετε κέρδος και στις δυο περιπτώσεις. Είτε παραμείνει ο άσσος δηλαδή, είτε το παιχνίδι γίνει 1-1. Υπάρχει βέβαια και το “τρελό” σενάριο του να γίνει το ματς 1-1 και στη συνέχεια να σκοράρουν και πάλι οι γηπεδούχοι. Εκεί μιλάμε για στοιχηματικό “πάρτι”, καθώς θα πληρωθείτε και την κάλυψη, αλλά και το βασικό σας στοίχημα.

Στρατηγική στο Live Betting

Εδώ, δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, καθώς η στρατηγική από αγορά σε αγορά διαφέρει. Άλλη στρατηγική θα ακολουθήσουμε για στοιχήματα που αφορούν τα γκολ και άλλη για στοιχήματα που αφορούν τα κόρνερ του παιχνιδιού. Γενικώς όμως υπάρχουν μερικοί κανόνες όπου δεν πρέπει να παραβιάζονται. Για πάμε να τους δούμε αναλυτικά.

1) Λίγα και μετρημένα πονταρίσματα: Στο Live Betting υπάρχουν πολλά διαθέσιμα παιχνίδια κάθε στιγμής της ημέρας. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει να ποντάρετε σε κάθε ένα από αυτά. Παρακολουθείστε τα παιχνίδια χωρίς να παρασύρεστε ποντάροντας χωρίς λόγο και χωρίς όριο. Μόλις όμως εντοπίσετε μια ευκαιρία, τότε “χτυπήστε” χωρίς δεύτερη σκέψη.

2) Διαλέξτε στυλ παιχνιδιού: Όπως αναφέραμε και λίγο πιο πάνω, οι διαθέσιμες αγορές είναι πάρα πολλές σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Το να ποντάρετε σε επόμενο γκολ, κόρνερ, κάρτες ή οτιδήποτε άλλο είναι δική σας υπόθεση. Απλώς όταν καταλήξετε στην αγορά που σας αρέσει, φροντίστε να εξελίξετε το παιχνίδι σας σε μέγιστο βαθμό. Μπορείτε να γίνεται ο “γκουρού” μιας συγκεκριμένης αγοράς, αρκεί να την παρακολουθείτε στενά και χωρίς να παρασύρεστε εύκολα.

3) Στατιστική: Η στατιστική και ο ζωντανός στοιχηματισμός έχουν άμεση σχέση. Παραδείγματος χάρη οφείλετε να γνωρίζετε πως αντιδρά μια ομάδα όταν δέχεται γκολ μπροστά στο κοινό της. Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε να συμβαίνει αυτό θα ξέρετε ποιο είναι το στοίχημα που πρέπει να τοποθετήσετε.

4) Απαγορεύεται το κυνήγι της “ρέφας”: Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος στο Live Betting είναι να προσπαθεί βεβιασμένα να πάρει πίσω τα χρήματα που έχασε σε ένα προηγούμενο στοίχημά του. Έτσι, καταλήγει να παίζει μεγάλα ποσά, τα οποία θα αδειάσουν την μπάνκα του εν ριπή οφθαλμού.

Το ένστικτο

Όλα τα παραπάνω αποτελούν συμβουλές, οι οποίες όμως είναι άχρηστες αν λείπει το ένστικτο από τον εκάστοτε παίκτη. Αποκτώντας την κατάλληλη εμπειρία θα δείτε πως το ένστικτο συνδέεται και με τη λογική και δημιουργούν το τέλειο “όπλο” για έναν παίκτη στοιχήματος. Είναι η στιγμή όπου ο μέσος παίκτης ανεβαίνει επίπεδο και γίνεται καλός παίκτης στοιχήματος.

* Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις