Στοίχημα Under Over

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το γκολ αποτελεί την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου, ένα από τα πιο γνωστά είδη ποδοσφαιρικού πονταρίσματος, που έχει άμεση σχέση με τα γκολ είναι το Στοίχημα Under Over. Στο συγκεκριμένο στοίχημα ο παίκτης ουσιαστικά ποντάρει αν θα σημειωθούν λιγότερα (Under) ή περισσότερα (Over) από ένα προκαθορισμένο αριθμό γκολ σε ένα παιχνίδι.

Έτσι, αποφεύγει τις δυσκολίες που σαφώς επιφέρει το ποντάρισμα στο ακριβές σκορ ενός αγώνα ή τους δεδομένους περιορισμούς που θέτει η επιλογή Goal / Goal ή No Goal. Δεν έχει σημασία ποιος θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ή ποια ομάδα θα κερδίσει. Εδώ ενδιαφέρει ξεκάθαρα στο σύνολό τους τα τέρματα να είναι κάτω ή πάνω από τον αριθμό που έχει επιλέξει ως όριο για να είναι επικερδές το ποντάρισμα.

Τα… δεκαδικά ψηφία

Όπως θα γνωρίζετε ήδη οι περισσότεροι, το στοίχημα Under / Over έχει να κάνει ως επί το πλείστον με… δεκαδικά ψηφία. Αυτά δεν χρειάζεται να σας μπερδεύουν, καθώς η εξήγησή τους έιναι πολύ εύκολη. Η πιο διαδεδομένη επιλογή για συνολικό αριθμό τερμάτων είναι τα 2.5. Είναι τόσο δημοφιλής, μάλιστα, που συχνά θα δείτε να αναφέρεται σκέτα ως Under / Over μεταξύ των παικτών. Ακολουθούν με μικρότερη συχνότητα τα Under / Over 1.5 και Under / Over 3.5. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πιάσετε το ακέραιο νούμερο γκολ που είναι κάτω (αν πρόκειται για Under) ή πάνω (αν έχετε επιλέξει Over) από αυτό που γράφει το στοίχημά σας. Για παράδειγμα, αν παίξετε Over 2.5 γκολ, τότε με συνολικά δύο και κάτω τέρματα και των δύο ομάδων δεν είναι επιτυχημένο, ενώ με τρία και περισσότερα έχετε κέρδος.

Υπάρχει, φυσικά, και η επιλογή των ακέραιων αριθμών, αλλά και κάποιες επιπλέον επιλογές που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Αν πάρουμε ως παράδειγμα το στοίχημα Under 2 ή Over 2, τότε η επίτευξη ακριβώς δύο γκολ στο συγκεκριμένο παιχνίδι σημαίνει αυτόματα επιστροφή του ποσού του πονταρίσματος.

Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του Ασιατικού Under / Over, γνωστότερου ως split. Εκεί υπάρχουν οι εκδοχές με δεκαδικό 0.25 και 0.75. Αν, για παράδειγμα, ο παίκτης επιλέξει το Under 2.25 σε ένα παιχνίδι, αν επιτευχθούν 0 ή 1 γκολ κερδίζει ολόκληρο το ποσό. Αν, όμως, επιτευχθούν δύο γκολ, τότε κερδίζει το 50% του ποσού. Στην περίπτωση, τώρα, του Over 2.75 η επίτευξη τριών γκολ συνεπάγεται το 50% του κέρδους. Για να… μπει στο πορτοφόλι ολόκληρο το μέγιστο κέρδος, επιβάλλεται η επίτευξη τεσσάρων γκολ και πάνω.

Τι πρέπει να προσέχετε

Όταν επιλέξετε να στοιχημάτισετε σε Under / Over, είναι απαραίτητο να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε μία σειρά παραγόντων, που αφορούν τις δύο αντιπάλους. Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες από τις βασικές παραμέτρους που πρέπει να κοιτάξετε: α) οι επιδόσεις της γηπεδούχου ομάδας στα τελευταία ματς μέσα στην έδρα της και της φιλοξενούμενης ομάδας στα τελευταία ματς μακριά από το “σπίτι” της, β) η προϊστορία του συγκεκριμένου ζευγαριού, γ) ο αριθμός των απουσιών νευραλγικών παικτών σε κάθε αντίπαλο, δ) η ύπαρξη ή μη βαθμολογικού ενδιαφέροντος στο παιχνίδι, ε) οι σχέσεις μίσους ή… φιλίας μεταξύ των δύο αντιπάλων κ.α.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεφεύγει της προσοχής και η ύπαρξη ολόκληρων πρωταθλημάτων, στα οποία παραδοσιακά σημειώνονται λίγα ή πολλά γκολ αντίστοιχα. Για παράδειγμα, το  ολλανδικό πρωτάθλημα θα λέγαμε ότι αποτελεί τη… χαρά του Over.