Στοίχημα στο ίντερνετ: Γιατί να ποντάρω στο διαδίκτυο;

στοίχημα στο ίντερνετ

Υπάρχουν αρκετοί, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το στοίχημα στο ίντερνετ. Οι λόγοι είναι πολλοί και ποικίλλουν. Το αίσθημα ανασφάλειας για τις συναλλαγές στο διαδίκτυο και η αδυναμία χειρισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών αποτελούν δύο από αυτούς. Είναι, όμως, αλήθεια ότι ο διαδικτυακός στοιχηματισμός προσφέρει μία σειρά από πλεονεκτήματα, τα οποία ο παίκτης δεν μπορεί να βρει σε ένα… συμβατικό πρακτορείο.

Καταρχάς πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για αίσθημα ανασφάλειας στις συναλλαγές που αφορούν το στοίχημα στο ίντερνετ. Δεν είναι, μάλιστα, υπερβολή να ειπωθεί ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αποδεικνύονται, σε πολλές περιπτώσεις, πιο ασφαλείς και αξιόπιστες από τις συμβατικές. Τηρείται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, ενώ οι στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα είναι αδειοδοτημένες σύμφωνα με το νόμο 4002/2011, αρ. 50, παρ. 12. Βέβαια, εναπόκειται και προσωπικά στον παίκτη η προστασία από τυχόν “αγκάθια”, μέσω της συχνής αλλαγής κωδικών, της αποφυγής συναλλαγών από κοινόχρηστους υπολογιστές και της ύπαρξης ξεχωριστού μέσου πληρωμής, το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις συναλλαγές στο διαδίκτυο.

Πάμε, τώρα, και στα πλεονεκτήματα που αφορούν το κατεξοχήν… αγωνιστικό κομμάτι. Οι διαδικτυακές ιστοσελίδες προσφέρουν, λοιπόν, πολύ περισσότερες στοιχηματικές επιλογές σε σχέση με τα πρακτορεία. Ο παίκτης μπορεί να παίξει “μονό αποδεκτό” οποιοδήποτε προσφερόμενο παιχνίδι (αντίθετα, ο επίγειος book προσφέρει μικρό αριθμό παιχνιδιών ως “μονά αποδεκτά”). Ταυτόχρονα, μπορεί να στοιχηματίσει live σε όλα τα προσφερόμενα παιχνίδια, όπως και να επιλέξει από ένα πλήθος επιλογών που ξεπερνούν τα… κλασικά “Under”, “Over”, “1-Χ-2” κτλ.

Παράλληλα, παρατηρείται μεγάλη διαφορά στις αποδόσεις για το ίδιο στοίχημα μεταξύ διαδικτυακών ιστοσελίδων και επίγειου bokk, με τις αποδόσεις να είναι μεγαλύτερες -όπως είναι λογικό- στο διαδίκτυο. Επιπρόσθετα, πολλές ιστοσελίδες προσφέρουν στα μέλη τους τη δυνατότητα της παρακολούθησης αγώνων σε Live Streaming, προκειμένου ο παίκτης να έχει ακόμα καλύτερη αντίληψη για τα στοιχήματά του. Εξίσου σημαντική είναι και η ύπαρξη bonus ή προσφορών από πολλές διαδικτυακές ιστοσελίδες, κάτι που… λείπει στον λείπει στον επίγειο book. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η διαδικτυακή αναζήτηση πληροφοριών είναι πολύ πιο γρήγορη σε σχέση με την ενημέρωση από μία εφημερίδα, ενώ και ο πλούτος των παρεχόμενων πληροφοριών είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος.

Αφήσαμε τελευταίο ένα πλεονέκτημα… πρακτικού χαρακτήρα: ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να στοιχηματίσει μέσω του Διαδικτύου καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται και από οποιαδήποτε συσκευή: PC, tablet, κινητό τηλέφωνο.