Στοίχημα σκόρερ: Αξίζει να ασχοληθούμε με αυτό;

Με την εμφάνιση πολλών διαδικτυακών νόμιμων ιστοσελίδων οι παίκτες του στοιχήματος έχουν στη διάθεσή τους μία τεράστια γκάμα επιλογών, από την οποία μπορούν να ποντάρουν σε μία αναμέτρηση. Μία από τις πλέον δημοφιλείς αγορές των παικτών τα τελευταία χρόνια είναι οι σκόρερ.

Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα για το Live στοίχημα, τις κίτρινες κάρτες, τα Over/Under στο ημίχρονο, ακόμη και τα κόρνερ. Ένας ακόμη τομέας όπου αξίζει της ανάλυσης μας είναι αυτός των σκόρερ. Θα σκεφτεί κάποιος ότι πρόκειται για ποντάρισμα που εμπεριέχει αρκετή δόση ρίσκου, καθώς μιλάμε για κάτι εξειδικευμένο, εντούτοις δεν είναι λίγες οι φορές που αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε. Φυσικά, πάντα με μέτρο και χαμηλά ποσά, καθότι έχουμε εξηγήσει ότι το στοίχημα δεν είναι μέθοδος βιοπορισμού, αλλά απλά ένα χόμπι.

Συνηθίζεται οι μπουκ να μην ασχολούνται επισταμένως με τις αποδόσεις των σκόρερ, είτε μιλάμε για anytime (οποιοδήποτε σημείο του αγώνα), είτε για first scorer (ο παίκτης που θα «ανοίξει» το σκορ). Θεωρούν ότι τα πονταρίσματα δεν είναι μεγάλα και δεν τους απειλούν, γι’ αυτό άλλωστε προκύπτουν ευκαιρίες σε καλές αποδόσεις. Εξυπακούεται ότι πρόκειται για στοιχηματική αγορά που απαιτεί μελέτη και επιλογές που συμβαδίζουν με τη λογική.

Για παράδειγμα, δεν έχει νόημα να ποντάρουμε σε παίκτη που δεν πλησιάζει καν την αντίπαλη περιοχή (αμυντικός χαφ τύπου Μπουσκέτς) ή έναν επιθετικό χαφ χωρίς έφεση στο σκοράρισμα (Εζίλ), ανεξαρτήτως αν οι αποδόσεις τους… βγάζουν μάτι. Οφείλουμε να παρατηρήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μιας ομάδας, να αξιολογήσουμε τη μορφή του αγώνα που μας ενδιαφέρει και να προχωρήσουμε σε εκτίμηση.

Είναι σύνηθες να σκοράρουν οι αμυντικοί σε στατικές φάσεις, συνεπώς αν θεωρήσουμε ότι το παιχνίδι θα έχει πολλά φάουλ και χαμηλό τέμπο, η εν λόγω επιλογή έχει λογική. Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας είναι ποιοι αναλαμβάνουν τις εκτελέσεις πέναλτι.

Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία απέναντι σε ορισμένες ομάδες έχει καλύτερες πιθανότητες να φανούν και απέναντι σε άλλες όχι. Για παράδειγμα υπάρχουν παίκτες που είναι τρομερά επικίνδυνοι στα εκτός έδρας ματς ή γενικά σε αγώνες που η ομάδα τους έχει χώρο στο γήπεδο και παίζει με αντεπιθέσεις, ενώ είναι εντελώς ακίνδυνοι αν έχουν να αντιμετωπίσουν μία κλειστή άμυνα σε χαμηλά μέτρα, όπου παίζει ρόλο περισσότερο η δύναμη και το ύψος. Αντιστοίχως, σε αυτά τα παιχνίδια έχουν αξία οι παίκτες που είναι καλοί κεφαλοσφαιριστές και απειλούν από στημένες φάσεις.

Είναι σύνηθες να σκοράρουν οι αμυντικοί σε στατικές φάσεις (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σέρχιο Ράμος, που έχει πολλά γκολ με τη Ρεάλ και την εθνική Ισπανίας), συνεπώς αν θεωρήσουμε ότι το παιχνίδι θα έχει πολλά φάουλ και χαμηλό τέμπο, η εν λόγω επιλογή έχει λογική. Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας είναι ποιοι αναλαμβάνουν τις εκτελέσεις πέναλτι.

Με την εισαγωγή του VAR στο ποδόσφαιρο, έχει αποδειχθεί ότι τα πέναλτι αυξήθηκαν σημαντικά, επομένως το ποντάρισμα στους εκτελεστές πέναλτι που αγωνίζονται σε ομάδες, οι οποίες επιτίθενται μαζικά και θα βρεθούν πολλάκις μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Βασικός παράγοντας για το ποντάρισμα στους σκόρερς είναι το ματσάρισμα.