Στοίχημα και ποδοσφαιρικοί σχηματισμοί

Κάθε λεπτομέρεια παίζει σημαντικότατο ρόλο στον κόσμο του στοιχήματος. Πέρα από την αγωνιστική φόρμα, τις σημαντικές απουσίες και την ανάγκη για ένα θετικό αποτέλεσμα υπάρχουν πολλές ακόμα που ενδέχεται να επηρεάσουν τις αποφάσεις των παικτών.

Σε ό,τι αφορά το ποντάρισμα στο ποδόσφαιρο, είναι σαφές ότι μια απ’ τις πιο δημοφιλείς αγορές είναι αυτές των Under και Over. Τα αναζητά πολύ ο κόσμος του στοιχήματος, ψάχνοντας κυρίως τις ευκαιρίες. Υπάρχουν πρωταθλήματα με έφεση στο Over 2,5 (όπως η Β’ Ολλανδίας) ή στο Under 2,5 (Σούπερλιγκ), ενώ στις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης, οι περισσότερες λεπτομέρειες παίζουν το ρόλο τους.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Αυτές είναι και οι σχηματισμοί με τους οποίους παρατάσσονται οι ομάδες απ’ τους προπονητές. Σύμφωνα με έρευνες, ο σχηματισμός που ευνοεί τη συχνότερη παρουσία του Over 2,5 είναι το 4-4-2, αγαπημένο σύστημα των περισσότερων Άγγλων προπονητών, το οποίο όμως σπάνια βλέπουμε σε άλλες λίγκες.

Το 4-2-3-1 χρησιμοποιείται κυρίως σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία, όπου παρατηρείται μια σχετική μείωση του Over 2,5. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά του Over 2,5 στις τελευταίες χώρες αυξήθηκαν σημαντικά όταν οι προπονητές αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη το σχήμα με έναν επιθετικό και έπαιξαν 4-4-2.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις