Στο στοίχημα παίζουμε με μέτρο και σύνεση

Άσχετα με το τι πιστεύουν πολλοί οι πιθανότητες για έναν παίκτη του στοιχήματος να είναι κερδισμένος μακροχρόνια είναι λίγες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που με μελέτη δεν στηρίζεται αποκλειστικά στην τύχη, ωστόσο ασχολούμαστε με αυτό για ψυχαγωγικούς λόγους και όχι επιβίωσης. Οι επιλογές μας θα πρέπει να είναι μετρημένες και πάνω απ’ όλα, εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μας. Κυρίως, ο παίκτης που θέλει να έχει θετικό πρόσημο στο στοιχηματικό του απολογισμό στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει να παίζει απλά.

Αυτό που έχει σημασία είναι να ποντάρουμε με χειρουργική ακρίβεια πάντα με βάση την τσέπη μας. Ο κάθε παίκτης, οφείλει, αν θέλει να έχει κέρδος σε βάθος χρόνου, να διαχειριστεί συνετά το κεφάλαιό του και να μην επιδιώξει μεγάλα οφέλη σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι να χάσει. Το υπέρμετρο ρίσκο και η ψευδαίσθηση ότι το υψηλότερο ποντάρισμα θα φέρει περισσότερα κέρδη, είναι το πρώτο και σημαντικότερο λάθος που μπορεί να κάνει ο παίκτης του στοιχήματος.

Όσο περισσότερη σύνεση και μέτρο βάζουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσουμε. Ίσως όχι εκατομμύρια, αλλά ένα… χαρτζιλίκι. Το ιδεατό θα ήταν να θεσπιστεί απ’ την αρχή της σεζόν το ακριβές συνολικό ποσό που είμαστε σε θέση να διαθέσουμε μέχρι το φινάλε της. Τα βάζουμε κάτω, αποφασίζουμε πόσα αντέχει η τσέπη μας και τηρούμε το χρονοδιάγραμμα με ευλάβεια, αν δε θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεως. Επίσης σημαντικό είναι να ποντάρουμε μικρά ποσά, αφού ως γνωστόν, κανείς δεν έγινε εκατομμυριούχος απ’ το στοίχημα.

Όπως “φωνάζουμε” και στον τίτλο του σημερινού μας άρθρου, παίζουμε με μέτρο και σύνεση. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Παίζουμε στοίχημα απλά. Λίγα πρωταθλήματα, τα οποία μπορούμε να παρακολουθούμε και να έχουν με βαθιά γνώση των ομάδων και των παικτών και παίζουμε λίγα παιχνίδια, κατά προτίμηση μονά!

Παίζουμε λίγα πρωταθλήματα

Τι πιο απλό από το να παίζεις στοίχημα σε αυτά που ξέρεις. Εσύ ο ίδιος. Τα πρωταθλήματα, τις ομάδες και τους παίκτες που παρακολουθείς και αναγνωρίζεις. Όσες αναλύσεις και στατιστικά να διαβάσεις τίποτα δεν αλλάζει την πραγματική εικόνα που διαμορφώνεις βλέποντας τους αγώνες και παρακολουθώντας την πορεία των ομάδων/παικτών. Η αθροιστική ενασχόλησή σου με μία λίγκα χτίζει βάση δεδομένων στο μυαλό σου που δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Όλοι μας έχουμε κάποια αγαπημένα αθλήματα, συγκεκριμένα πρωταθλήματα και ομάδες που μας αρέσει να παρακολουθούμε πιο συχνά από αλλες. Εκεί προκύπτει και η λεγόμενη στοιχηματική αξία. Όταν έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη για την ποιότητα και τη δυναμική των ομάδων τα στοιχηματικά συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα. Δεν χρειάζεται έξτρα μελέτη. Γνωρίζουμε τις ομάδες και τους παίκτες σε βάθος. Τις συμπεριφορές τους, τις τάσεις τους ακόμη και σε μακροχρόνιο ορίζοντα και τα πονταρίσματά μας έχουν αυτόματα καλύτερες πιθανότητες επαλήθευσης.

Παίζουμε μονά αποδεκτά

Τι πιο απλό από το να έχεις μόνο μία επιλογή στο δελτίο σου. Προφανώς το στοίχημα είναι ψυχαγωγία και πολλοί από εμάς θέλουμε να κυνηγήσουμε τη μεγάλη απόδοση και κατά συνέπεια τη μεγάλη ανταμοιβή. Όταν κυνηγάμε ένα παρολί η αδρεναλίνη ανεβαίνει, αλλά παράλληλα μειώνονται οι πιθανότητες επιβεβαίωσης.  Τότε είναι που ξεφεύγουμε από τη σωστή οδό και περιπλέκουμε το στοίχημα. Η αυτοσυγκράτηση στην επιλογή των σημείων είναι κλειδί για την επιτυχία. Απαιτείται λιτότητα και στην συμπλήρωση των δελτίων.