Στημένα παιχνίδια: Υπάρχουν; Πώς θα τα μάθετε;

Καταρχάς να απαντήσουμε στο ερώτημα που τίθεται. Ναι υπάρχουν στημένα παιχνίδια. Από τη στιγμή που η δικαιοσύνη έχει αποφασίσει ότι υπάρχουν δεν μπορούμε να έχουμε αντίθετη άποψη. Δεν είναι πλέον θέμα άποψης του καθενός, είναι θέμα μίας πραγματικότητας.

Στημένα παιχνίδια: Μάστιγα του αθλητισμού

Η χειραγώγηση παιχνιδιών υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το στοίχημα έχει κάνει μεγάλο κακό, για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο, όπου τα πάντα μπορούν να αλλοιωθούν. Δεν έχει να κάνει όμως μόνο με το στοίχημα. Το ποδόσφαιρο έχει τεράστια πολιτική και κοινωνική απήχηση. Πολλές είναι οι φορές, που ακόμη και σε κορυφαίες διοργανώσεις έχουμε δει ματς-παρωδίες. Η μεγαλύτερη από όλες ήταν το 1-0 της Δυτικής Γερμανίας με την Αυστρία το 1982, με το οποίο οι γείτονες χώρες άφησαν εκτός νυμφώνος την Αλγερία. Είναι ένα από τα ματς που ντρόπιασαν τη διοργάνωση, με τις δύο ομάδες να αλλάζουν πάσες στο κέντρο του γηπέδου.

Από εκεί και πέρα όμως σίγουρα το φαινόμενο έχει ξεφύγει, γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο, το οποίο έχει γίνει πραγματικά μάστιγα για τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Πολλά τα παραδείγματα, στο προσκήνιο η Ασία

Τα παραδείγματα που υπάρχουν με ομάδες είναι πάρα πολλά. Από εγχώρια μέχρι διεθνή. Δεν έχει όμως καμία σημασία να τα αναφέρουμε. Μπορείτε να τα βρείτε με μία αναζήτηση για στημένα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Εδώ θέλουμε να πιάσουμε περισσότερο την ουσία και να προσφέρουμε μία ασπίδα προστασίας σε όλους τους παίκτες.

Η Ασία μας δίνει πολλές περιπτώσεις χειραγωγημένων παιχνιδιών. Στη συγκεκριμένη αγορά και στα ανταλλακτήρια της γίνονται διάφορες ύποπτες κινήσεις, που πολλές φορές επαληθεύονται με βάση την εξέλιξη των αγώνων. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου και οι μπουκ λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τις κινήσεις που γίνονται στη συγκεκριμένη ήπειρο. Αυτό επιφέρει και μεταβολές αποδόσεων, οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι σημαντικές και δείχνουν πολλά.

Πώς θα μάθω τα στημένα;

Είναι ερώτηση που την έχει κάνει ο κάθε παίκτης του στοιχήματος. Το ερώτημα αυτό έχει δύο οπτικές γωνίες. Η πρώτη είναι να το μάθετε για να παίξετε σε αυτό. Αυτή όμως είναι μία εντελώς λανθασμένη προσέγγιση. Μπλέκετε σε έναν φαύλο κύκλο, ο οποίος δεν θα σας βγάλει πουθενά. Η σωστή αντιμετώπιση του θέματος είναι να πληροφορηθείτε κάτι τέτοιο, ώστε να προφυλαχθείτε και να απέχετε από το συγκεκριμένο ματς. Με αυτόν τον τρόπο έχετε μία υγιή αντιμετώπιση, ώστε να μην εμπλακείτε σε κάτι το οποίο από μόνο του είναι ιδιαίτερα ύποπτο.

Όσον αφορά τον τρόπο που μπορείτε να τα μάθετε… Μην εμπιστεύεστε κανέναν που θα σας πει ότι ξέρει στημένα παιχνίδια. Όποιος τα ξέρει δεν τα λέει. Για πολλούς λόγους και ο νοών νοείτω. Επίσης κυκλοφορούν διάφοροι επιτήδειοι στο διαδίκτυο, οι οποίοι υπόσχονται και τάζουν… λαγούς με πετραχήλια. Μείνετε μακριά. Σε σχεδόν απόλυτο βαθμό πρόκειται για απάτη, η οποία θα σας κοστίσει αρκετά.

Ενημέρωση και αξιολόγηση

Το ίντερνετ είναι ένας θησαυρός πληροφοριών. Ενημερωθείτε από τα κατάλληλα σάιτ, αυτά που εμπιστεύεστε. Βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία μεταβολής αποδόσεων. Διαβάστε καλά, αφιερώστε χρόνο, αποκτήστε εμπειρία και αξιολογήστε κατάλληλα αυτό που βλέπετε. Κάποια σημαντική μεταβολή απόδοσης, ένα άρθρο που κάποια αξιόπιστη πηγή και αντικειμενική κρίση. Όσον αφορά τα στημένα παιχνίδια, κανείς δεν θα σας πει ποτέ και τίποτα. Μπορείτε όμως να αποκτήσετε πείρα και να είστε ο ίδιος διορατικός και υποψιασμένος. Αυτό είναι εφικτό εφόσον ασχοληθείτε αρκετά με το online betting.