Τα τελευταία χρόνια έχουμε έρθει σε επαφή με αθλήματα τα οποία ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό τις περασμένες δεκαετίες. Το σνούκερ αποτελεί ένα από αυτά. Πρόκειται για μία παραλλαγή ή εξέλιξη του μπιλιάρδου. Παρακάτω να βρείτε έναν αναλυτικό Οδηγό Στοιχήματος για το Σνούκερ.

Στοίχημα προτάσεις σήμερα – Βρες στο Bethome.gr τα κορυφαία προγνωστικά

Οι διαφορές με το παραδοσιακό μπιλιάρδο βέβαια είναι αρκετές και μεγάλες αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι το σνούκερ προσφέρεται για στοιχηματισμό και μάλιστα με πολλές αγορές και ,εσχάτως, με μια μεγάλη περίοδο τουρνουά σε ικανοποιητική συχνότητα, άρα με πολλούς αγώνες. Οι εποχές που το σνούκερ ήταν παιχνίδι για λίγους στα κλειστά κλαμπ της Βρετανίας και των Αποικιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το σνούκερ χαίρει υψηλής δημοφιλίας όχι μόνο στη Γηραιά Αλβιόνα αλλά σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη και κυρίως στην Ασία ,με την Κίνα να είναι η χώρα που το σνουκερ είναι δημοφιλέστερο από πολλά κλασικά αθλήματα. Δε χρειάζεται να ειπωθούν περισσότερα για να καταλάβει κάποιος σχετικός με το στοίχημα ,ότι εκτός από τηλεθέαση το σνουκερ «τραβάει» και πολλά πονταρίσματα εφόσον υπάρχει σε όλες σχεδόν τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες και μάλιστα με πάρα πολλές αγορές στους αγώνες.

Κανόνες Σνούκερ | Πως παίζεται

Πριν προσεγγίσουμε στοιχηματικά το άθλημα λίγα λόγια για το πώς περίπου παίζεται. Αρχικά διεξάγεται σε τραπέζι μπιλιάρδου σημαντικά μεγαλύτερο από τα γνωστά σε όλους τραπέζια. Υπάρχουν 15 κόκκινες μπάλες με αξία ενός πόντου η καθεμία και 6 άλλων χρωμάτων με αξία 2 έως 7. Ο παίκτης υποχρεούται να παίζει εναλλάξ κόκκινη και χρωματιστή και να συλλέγει πόντους. Οι χρωματιστές μπάλες επιστρέφουν στην θέση τους, εάν μπουν, ενώ οι κόκκινες όχι. Αφού μπουν όλες οι κόκκινες, οι χρωματιστές παίζονται με τη σειρά χωρίς να επιστρέφουν. Σκοπός κάθε παίκτη είναι να συγκεντρώσει τόσους πόντους όσους θα αναγκάσουν τον αντίπαλο να σταματήσει τη διεκδίκηση του frame, όπως ονομάζεται.

Το μάξιμουμ των πόντων που υπάρχουν στην αρχή είναι 147 (15 κόκκινες, 15 μαύρες με αξία 7 η καθεμία και 27 πόντοι τα χρώματα στο τέλος) επομένως ένα frame κερδίζεται στους 70-80 πόντους περίπου. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί κανόνες που σχετίζονται με τα φάουλ τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο σνούκερ διότι παράγουν επιπλέον πόντους για τον αντίπαλο αλλά σκοπός του κειμένου είναι να δώσει ένα γενικό περίγραμμα και όχι να καταγράψει λεπτομέρειες. Σε επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε στα ειδικά στοιχήματα που αφορούν τα centuries (πάνω από 100 πόντοι από ένα παίκτη σε μια επίσκεψη στο τραπέζι), τα maximum (147 πόντοι σε μια επίσκεψη) και τα over-under 100 πόντων στο σύνολο σε ένα frame. Ένα ματς σνουκερ τελειώνει όταν ένα παίκτης κατακτήσει τον απαιτούμενο αριθμό frames.

Οι αγορές στο στοίχημα σνούκερ

Το στοίχημα στο σνούκερ είναι συναρπαστικό, καθώς η φύση του αθλήματος δημιουργεί πολλές στοιχηματικές αγορές, επομένως προκύπτουν κι αρκετές στοιχηματικές ευκαιρίες για τους παίκτες που είναι… διαβασμένοι. 

Φυσικά, η πιο δημοφιλής αγορά έχει να κάνει με το νικητή του αγώνα, ωστόσο οι παίκτες στοιχήματος μπορούν να ποντάρουν στο Under/Over των frames που θα παιχτούν, στο νικητή του 1ου, 2ου, 3ου κ.ο.κ frame μεμονωμένα, στο Under/Over του εκάστοτε frame. Στο σνούκερ, θα συναντήσετε και πιο… περίεργες αγορές που αφορούν το χρώμα της μπάλας που θα μπει πρώτη (εξαιρούνται οι κόκκινες που είναι και οι περισσότερες), όπως επίσης το αν κάποιος παίκτης θα σημειώσει century σε κάποιο από τα frame, όπως επίσης αν κάποιος παίκτης θα κάνει maximum σε κάποιο από τα frames. 

Τέλος, λίγο πριν από την έναρξη των μεγάλων διοργανώσεων, οι παίκτες μπορούν να βρουν και μακροχρόνιες αγορές που αφορούν τον παίκτη που θα κατακτήσει το τουρνουά, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο στοιχηματισμό των παικτών που έχουν τριβή και γνώση πάνω στο άθλημα. 

Live Betting στο σνούκερ

Φυσικά, οι μεγάλοι αγώνες σνούκερ προσφέρονται και για ζωντανό στοιχηματισμό. Οι μεγάλες στοιχηματικές πλατφόρμες προσφέρουν όλους τους αγώνες στη διάθεση των παικτών, ενώ σε πολλές από αυτές σας δίνεται και η δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά τα παιχνίδια. 

Οι περισσότερες αγορές που θα συναντήσετε στο Live Betting στο σνούκερ είναι κοινές με αυτές που υπάρχουν πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, ωστόσο δεν αποκλείεται η εξέλιξη ενός αγώνα να φέρει και νέες και πιο… ιδιαίτερες αγορές. 

Αποδόσεις στο στοίχημα σνούκερ

Στο κομμάτι αυτό το σνουκερ μοιάζει με το τένις. Οι παίκτες κατατάσσονται σε πίνακα με βάση τα κέρδη από έπαθλα στα ranking events της τελευταίας διετίας. Οι αποδόσεις λοιπόν πριν από ένα αγώνα βγαίνουν κυρίως με γνώμονα τη κατάταξη των δυο αντιπάλων, ενώ η φόρμα ή η προϊστορία ελάχιστα λαμβάνονται υπόψιν (εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά λίγες π.χ. ο Rocket Ronnie παίζεται σχεδόν πάντα φαβορί άσχετα με τη θέση του στην κατάταξη). Το σνούκερ όμως είναι άθλημα το οποίο ναι μεν στηρίζεται στη τεχνική και την πειθαρχία αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία, η ιδιοσυγκρασία και η φόρμα ενός παίκτη, άρα σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι αποδόσεις δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα των αθλητών μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αυτό, είναι κάτι το οποίο προφανώς ως παίκτες οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε η τουλάχιστον να μην τη «πατήσουμε» (πιο απλά μην τσιμπάμε με τα 1.20 και 1.30 κάποιων παικτών, σπάνε πιο εύκολα απ’ ότι νομίζετε).

Που θα παίξετε στοίχημα σνούκερ

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, το σνούκερ είναι ένα άθλημα, όπου η δημοτικότητά του αυξάνεται διαρκώς και οι στοιχηματικές εταιρίες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. 

Έτσι, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε στοιχηματικές αγορές για αγώνες σνούκερ, πόσο μάλλον όταν διεξάγεται κάποιο μεγάλο τουρνουά. Είτε πρόκειται για pre game αγορές λοιπόν, είτε για ζωντανό στοιχηματισμό, όλες οι νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προσφέρουν αγορές για στοίχημα στο σνούκερ.

*Του αναγνώστη μας και λάτρη του Σνούκερ, Βασίλη Κασαπάκη. Για ερωτήσεις ή απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected]