Πτώση αποδόσεων: Τι σημαίνει η μεταβολή τους στο στοίχημα;

πτώση αποδόσεων

Η πτώση αποδόσεων είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του κάθε παίκτη που μπορεί μακροπρόθεσμα να του αποφέρει κέρδη. Φυσικά, όμως, ο κάθε παίκτης καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ως προς τις επιλογές του, καθώς μπορεί εύκολα να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Η πτώση αποδόσεων, λοιπόν, χρησιμοποιείται πλέον από αρκετούς ως ένα σημαντικό μέσο πληροφόρησης σχετικά με τις κινήσεις της αγοράς.

Το σημαντικότερο που πρέπει να ελέγχει ο κάθε παίκτης όταν μελετάει τις πτώσεις, είναι σε πόσες ιστοσελίδες έχει αλλάξει η απόδοση ενός συγκεκριμένου σημείου και να μην περιορίζεται μόνο σε μια ιστοσελίδα. Για παράδειγμα, αντιπροσωπευτικό δείγμα της τάσης της αγοράς είναι η απόδοση να έχει πέσει στο 60%-70% των ιστοσελίδων, περίπου δηλαδή σε 40-50 ιστοσελίδες περίπου. Παράλληλα, τον παίκτη θα πρέπει να τον απασχολούν εντυπωσιακές πτώσεις δηλαδή το διπλό να πέσει από το 8.00 στο 4.00.

Στην πραγματικότητα η πτώση μιας απόδοσης μπορεί να σημαίνει πολλά, ενώ οι αποδόσεις μπορούν να πέφτουν για διαφορετικούς λόγους. Για παράδειγμα, ειδήσεις όπως τραυματισμός ενός βασικού ποδοσφαιριστή, πολλές απουσίες σε μια ομάδα, άσχημο κλίμα στην ομάδα ή ακόμη και έλλειψη κινήτρου, μπορεί να είναι λόγοι για τους οποίους ένα σημείο μπορεί να δεχθεί αρκετό ποντάρισμα. Αυτό σημαίνει πως η απόδοση θα πέσει όσο χρειαστεί προκειμένου να «ισορροπήσει» και σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελάχιστα ελκυστική προς κάποιον που θα θέλει να ποντάρει στο συγκεκριμένο σημείο.

Άλλος ένας λόγος της μεταβολής του σετ των αποδόσεων είναι οι πληροφορίες για «στημένα παιχνίδια». Φυσικά εδώ λίγοι είναι οι παίκτες που έχουν όντως τη δυνατότητα να μάθουν για αυτά, ενώ όσοι έχουν την τύχη να πάρουν πληροφορίες μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη. Σίγουρα τις περισσότερες φορές οι πληροφορίες για στημένα παιχνίδια δε ευσταθούν, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο απώλειας χρημάτων να είναι μεγάλο.

Η λάθος απόδοση ή αντιγραφή αποδόσεων από άλλες μεγαλύτερες στοιχηματικές ιστοσελίδες, είναι κάποιο ακόμη λόγοι που είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε πτώση αποδόσεων. Πολλές είναι οι ιστοσελίδες που ανοίγουν τα στοιχήματα ενός αγώνα αρκετές μέρες νωρίτερα ή αντιγράφουν αποδόσεις άλλων ιστοσελίδων με αποτέλεσμα στην συνέχεια να καλούνται να ρίξουν την απόδοση τους.

Τέλος, πολλοί είναι οι παίκτες που πέφτουν «θύματα» κερδοσκόπων. Δηλαδή ατόμων που ποντάρουν μεγάλα ποσά σε ένα σημείο. Η εκάστοτε ιστοσελίδα καλείται να ρίξει την απόδοση της, με τους παίκτες να ακολουθούν το ποντάρισμα θεωρώντας μη φυσιολογική τη συγκεκριμένη απότομη πτώση.