Ψάχνοντας τα λάθη των μπουκ

Το στοίχημα αποτελεί ένα παιχνίδι αποδόσεων. Είναι πάρα πολλές, πλέον, οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες που διαθέτουν μία ευρεία γκάμα προσφορών σ’ όλα τα αθλητικά γεγονότα, κάτι που πολλαπλασιάζει τις επιλογές των παικτών.

Η ψυχολογία του παίκτη τον ωθεί σε επιλογές που θεωρητικά είναι ασφαλείς και κυμαίνονται σε χαμηλές αποδόσεις, ωστόσο δεν είναι αυτό το νόημα του στοιχήματος. Η λογική που θα πρέπει να έχουμε είναι παντελώς διαφορετική και στηρίζεται κυρίως στην επίγνωση των δεδομένων και στην επιμονή μας να αναζητούμε το λάθος του μπουκ.

Δεν είναι ψέματα ότι οι στοιχηματικές ιστοσελίδες πέφτουν πολλές φορές σε αντιφάσεις στον τρόπο με τον οποίο προσφέρουν τις αποδόσεις για τα ενδεχόμενα ενός αγώνα. Αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις είναι που οφείλουμε να ψάξουμε. Για παράδειγμα, σε αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιρικών αγώνων, οι διπλές ευκαιρίες (1Χ, Χ2 ή 12) μας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο μπουκ και την κατεύθυνση στην οποία θεωρεί ότι είναι πιθανότερο να κινηθεί η αναμέτρηση.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όπου το 12 πληρώνει λιγότερο απ’ κάποια εκ των δύο άλλων διπλών ευκαιριών, κάτι που σημαίνει ότι ο μπουκ εκτιμά ότι είναι πιο πιθανό να προκύψει νικητής, παρά η ισοπαλία. Ωστόσο, στο ίδιο ματς, είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε σε χαμηλή απόδοση μια ισοπαλία με σκορ 1-1 ή ακόμη και 0-0. Πως γίνεται αυτό; Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για μια καραμπινάτη αντίφαση του μπουκ, ο οποίος δεν έχει εκτιμήσει σωστά όλα τα ενδεχόμενα. Στο ίδιο ματς, μπορεί το NG να προσφέρεται ως το πιο πιθανό σενάριο, ωστόσο το σκορ 1-1 να προσφέρεται ως το επικρατέστερο. Ακόμη μια αντίφαση.

Ο μελετημένος παίκτης, αυτός δηλαδή που δεν επιλέγει πάνω από 2-3 παιχνίδια στο ίδιο δελτίο, οφείλει να αναζητήσει την αξία σε υψηλότερες αποδόσεις, οι οποίες θα «κρύβουν» το λάθος του μπουκ. Αναζητούμε εκείνα τα γεγονότα που κατά τη δική μας εκτίμηση προσφέρονται σε πιο υψηλές αποδόσεις απ’ ότι θα έπρεπε. Κοιτάμε τις ομάδες που θεωρούμε ότι οι στοιχηματικές ιστοσελίδες υποτιμούν σταθερά και προτιμούμε να τις παίξουμε, αρκεί φυσικά να έχουμε δική μας άποψη για τη δυναμική τους και να μη στηριζόμαστε αποκλειστικά στην στατιστική απεικόνιση.