Το στοίχημα αποτελεί ένα παιχνίδι αποδόσεων. Είναι πάρα πολλές, πλέον, οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που διαθέτουν μία ευρεία γκάμα προσφορών σ’ όλα τα αθλητικά γεγονότα, κάτι που πολλαπλασιάζει τις επιλογές των παικτών. Οι στοιχηματικές κατά κανόνα δεν κάνουν λάθη, γι αυτό άλλωστε είναι τόσο επικερδείς. Κάθε κανόνας όμως έχει και τις εξαιρέσεις του και λαμβάνοντας υπόψη την τέραστια γκάμα αγώνων καθημερινά, οι ευκαιρίες για τους παίκτες δεν είναι λίγες. Τα λάθη αναλογικά δεν είναι συχνά, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν και ο παίκτης θα πρέπει να τα εκμεταλλεύεται.

Η ψυχολογία του παίκτη τον ωθεί σε επιλογές που θεωρητικά είναι ασφαλείς και κυμαίνονται σε χαμηλές αποδόσεις, ωστόσο δεν είναι αυτό το νόημα του στοιχήματος. Η λογική που θα πρέπει να έχουμε είναι παντελώς διαφορετική και στηρίζεται κυρίως στην επίγνωση των δεδομένων και στην επιμονή μας να αναζητούμε το λάθος του μπουκ. Αναζητούμε την αξία στην απόδοση. Την απόδοση που μας καλύπτει και αναλογεί στο ρίσκο που παίρνουμε ποντάροντας σε αυτή. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο να το αναγνωρίσει κανείς. Θα πρέπει να έχει εμπειρία στο στοίχημα και θα πρέπει φυσικά να είναι πολύ καλά ενημερωμένος.

Δεν είναι ψέματα ότι οι στοιχηματικές εταιρίες πέφτουν πολλές φορές σε αντιφάσεις στον τρόπο με τον οποίο προσφέρουν τις αποδόσεις για τα ενδεχόμενα ενός αγώνα. Αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις είναι που οφείλουμε να ψάξουμε. Για παράδειγμα, σε αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιρικών αγώνων, οι διπλές ευκαιρίες (1Χ, Χ2 ή 12) μας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο μπουκ και την κατεύθυνση στην οποία θεωρεί ότι είναι πιθανότερο να κινηθεί η αναμέτρηση.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όπου το 12 πληρώνει λιγότερο απ’ κάποια εκ των δύο άλλων διπλών ευκαιριών, κάτι που σημαίνει ότι ο μπουκ εκτιμά ότι είναι πιο πιθανό να προκύψει νικητής, παρά η ισοπαλία. Ωστόσο, στο ίδιο ματς, είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε σε χαμηλή απόδοση μια ισοπαλία με σκορ 1-1 ή ακόμη και 0-0. Πως γίνεται αυτό; Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για μια καραμπινάτη αντίφαση του μπουκ, ο οποίος δεν έχει εκτιμήσει σωστά όλα τα ενδεχόμενα. Στο ίδιο ματς, μπορεί το NG να προσφέρεται ως το πιο πιθανό σενάριο, ωστόσο το σκορ 1-1 να προσφέρεται ως το επικρατέστερο. Ακόμη μια αντίφαση.

Ο μελετημένος παίκτης, αυτός δηλαδή που δεν επιλέγει πάνω από 2-3 παιχνίδια στο ίδιο δελτίο, οφείλει να αναζητήσει την αξία σε υψηλότερες αποδόσεις, οι οποίες θα «κρύβουν» το λάθος του μπουκ. Αναζητούμε εκείνα τα γεγονότα που κατά τη δική μας εκτίμηση προσφέρονται σε πιο υψηλές αποδόσεις απ’ ότι θα έπρεπε. Κοιτάμε τις ομάδες που θεωρούμε ότι οι στοιχηματικές εταιρίες υποτιμούν σταθερά και προτιμούμε να τις παίξουμε, αρκεί φυσικά να έχουμε δική μας άποψη για τη δυναμική τους και να μη στηριζόμαστε αποκλειστικά στην στατιστική απεικόνιση. Το κυνήγι του λάθους των μπουκ θέλει υπομονή, όπως και το πραγματικό κυνήγι. Όπως και ο πραγματικός κυνηγός δεν πυροβολά άσκοπα, αλλά περιμένει το θήραμά του να εμφανιστεί ώστε να ανάψει πυρ, έτσι θα πρέπει να κινείται και ο παίκτης στοιχήματος. Τα δυνατά του πονταρίσματα θα πρέπει να γίνονται όταν όντως αναγνωρίσει λάθος σε απόδοση.