Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει σελίδες στο Facebook οι οποίες τάζουν σε ευκολόπιστους παίκτες ότι γνωρίζουν τα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων και τους υποχρεώνουν να προπληρώσουν για να τους γνωστοποιηθούν.

Οι διαχειριστές αυτών των προφίλ δηλώνουν ότι κατέχουν εμπιστευτική πληροφόρηση για συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά γεγονότα και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου να στοιχηματίσουν (συνήθως μεγάλα) ποσά. Στη συνέχεια, για την υποτιθεμένη έγκυρη πληροφόρηση που παρέχουν, ζητούν από τους ανυποψίαστους χρήστες την κατάθεση χρημάτων, είτε μέσω συστημάτων και ιστοσελίδων ηλεκτρονικών πληρωμών σε λογαριασμούς κυρίως του εξωτερικού, είτε με τη χρήση κωδικών ηλεκτρονικής πληρωμής και προπληρωμένων καρτών, με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.

Παίξτε στις Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα (Κλικ εδώ)

Οι ανυποψίαστοι χρήστες του διαδικτύου, αφού πείθονται και αποστέλλουν τα ποσά που τους έχουν ζητηθεί, στη συνέχεια δεν παραλαμβάνουν ποτέ τα χρήματα που κέρδισαν από σωστές προβλέψεις ή την επιστροφή των ποσών που κατέβαλαν, σε περίπτωση που τελικά η «πληροφόρηση» δεν επιβεβαιωθεί. Ασφαλώς, η πιθανότητα να κερδίσετε μέσα από τέτοιες διαδικασίες είναι όσες να… χιονίσει στη Σαχάρα.

Αναλογιστείτε γιατί κάποιος που έχει στην κατοχή του τέτοιου είδους πληροφορίες ρισκάρει να τις «μοιραστεί» και δεν τις αξιοποιεί ο ίδιος για να… θησαυρίσει; Απ’ τη στιγμή που μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία, διαπράττει τα εγκλήματα της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της φοροδιαφυγής. Όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες πλεκτάνες τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος και η ποινή τους μπορεί να φτάσει τα 10 έτη κάθειρξης.

Σε άλλο άρθρο μας έχουμε αναλύσει ότι όντως υπάρχουν στημένα παιχνίδια, χειραγωγημένα με στόχο το στοίχημα. Αυτό είναι αποδειγμένο άλλωστε από τις αρμόδιες αρχές που έχουν τιμωρήσει και τους εμπλεκόμενους με βαριές ποινές. Ναι υπάρχουν στημένα παιχνίδια σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτά δεν διαφημιζονται στο facebook ή στο ίντερνετ. Όσοι εμπλέκονται σε τέτοιους είδους παιχνίδια προσπαθούν να μείνουν αφανείς και προφανώς προσπαθούν να κρατήσουν μυστικό το γεγονός ότι ένα παιχνίδι έχει χειραγωγηθεί είτα από παίκτες είτε από διαιτητές είτε και από τις δύο πλευρές. Οι παραβάτες γνωρίζουν καλά τους κινδύνους αν οι αρχές εντοπίσουν ένα στημένο παιχνίδι και φροντίζουν να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη στα κρυφά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάποιος που εμπλέκεται ή γνωρίζει ένα στημένο παιχνίδι να το δημοσιοποιήσει σε έναν άγνωστο με κίνδυνο να πάει φυλακή. Είναι πολύ απλό. Αν όντως γνωρίζει ένα στημένο παιχνίδι θα ποντάρει το κεφάλαιό του και θα κερδίσει, δεν έχει ανάγκη τα χρήματα κάποιων στο Facebook.

Γι αυτό όσοι έρχονται σε επαφή με τέτοια άτομα ή σελίδες θα πρέπει να τις αποφεύγουν, καθώς μόνο χαμένοι θα βγουν απ’ όλη αυτή τη διαδικασία.

Άλλωστε στο στοίχημα μπορούμε να κερδίσουμε και δίχως στημένα παιχνίδια. Αν έχουμε υπομονή, σωστή στρατηγική, μελετημένη διαχείριση του κεφαλαίου μας και κάνουμε καλή και συνεπή μελέτη, το στοίχημα, εκτός από ένα ψυχαγωγικό χόμπι μπορεί να γίνει και επικερδές. Φυσικά χρειαζόμαστε και τον παράγοντα τύχη με το μέρος μας, όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Τύχη χρειάζονται και οι ομάδες όταν αγωνίζονται, αφού δεν επικρατεί πάντα ο καλύτερος, ειδικά στο ποδόσφαιρο.

Δείτε τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, όπου μπορείτε να ποντάρετε τα χρήματα σας χωρίς… φόβο.