Πρέπει να υπολογίζουμε τον προπονητή στο στοίχημα;

Πριν ποντάρουν σε μία αναμέτρηση όσοι ασχολούνται με το στοίχημα λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τα στατιστικά που είναι διαθέσιμα στα previews αυτής. Αυτά αφορούν τις επιδόσεις των δύο ομάδων σε διάφορες κατηγορίες, νούμερα για συγκεκριμένες καταστάσεις, ημίχρονα, λεπτά σκοραρίσματος και πάρα πολλά άλλα.

Φυσικά, υπάρχουν τα ατομικά στατιστικά των ποδοσφαιριστών, για τους οποίους επίσης προσφέρονται επιλογές. Αυτός που μοιάζει εκτός κάδρου είναι ο θεσμός του προπονητή.

Πώς επηρεάζει ένας τεχνικός το ποντάρισμα;

Παίζει ρόλο, λοιπόν, ο τεχνικός και η φιλοσοφία του όσον αφορά το στοίχημα; Η σύντομη απάντηση είναι μάλλον… ναι μεν, αλλά! Θα πρέπει να εξετάσουμε κάποια δεδομένα για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

Είναι προφανές ότι η προσφορά κάποιου τεχνικού δεν είναι «μετρήσιμη» με απόλυτους αριθμούς. Αναφορικά με τους παίκτες μπορούμε να διακρίνουμε γκολ, κάρτες, φάουλ, ευκαιρίες, τελικές προσπάθειες, ακόμη και πόσα χιλιόμετρα έτρεξαν. Ωστόσο, η συμβολή του προπονητή είναι «αόριστη» και πολλές φορές δεν αναφέρεται καν. Σπάνια θα παρατηρήσουμε τα αποτελέσματα ενός κόουτς στο ποδόσφαιρο πριν πάρουμε την απόφασή μας για ποντάρισμα, ενώ ακόμη σπανιότερα θα αναζητήσουμε ενδελεχή παρουσίαση των στατιστικών του.

Κερδίζει εκτός έδρας; Ψάχνει τα μεγάλα σκορ; Συμβιβάζεται με την ισοπαλία; Ποντάρει στο πρώτο ή στο δεύτερο ημίχρονο; Αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε είναι το τακτικό στυλ που τον χαρακτηρίζει και αυτό συνήθως μόνο για διαφημισμένους προπονητές. Για παράδειγμα, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε τον Φερνάντο Σάντος και τον τρόπο παιχνιδιού του, καθώς κοιτάει πρώτα την άμυνα και οι ομάδες του συνήθως πάνε για το 1-0 (απόδειξη η Πορτογαλία στο Euro 2016 που κατέκτησε).

Προσπαθήστε να βάλετε στο κάδρο της στοιχηματικής προεργασίας τους προπονητές. Αναζητήστε και μελετήστε τις επιδόσεις των ομάδων τους και είναι βέβαιο ότι θα διαπιστώσετε πως θα έχετε περισσότερες επιτυχίες. Οι κατηγορίες που μπορούμε εύκολα να βρούμε είναι: ο αριθμός των γκολ που σημειώνουν και δέχονται οι ομάδες του, το χρονικό σημείο επίτευξης των γκολ, τα αποτελέσματα ημιχρόνων, ο αριθμός των ισοπαλιών, τα αποτελέσματα εκτός και εντός έδρας, οι διαφορές στο σκορ στις νίκες και στις ήττες.

Προπονητές και στοίχημα

Παραπάνω αναλύσαμε το κατά πόσο επηρεάζει το προπονητικό στυλ του κάθε τεχνικού την εξέλιξη ενός παιχνιδιού και επομένως το στοίχημά σας. Βέβαια, υπάρχει και μία άλλη πτυχή του θέματος που ίσως να έχετε στο μυαλό σας και αφορά τους τεχνικούς.

Καθώς οι προσφερόμενες αγορές όλο και πληθαίνουν, έχουν συμπεριληφθεί σε αυτές και επιλογές που αφορούν άμεσα τους προπονητές. Μία κατηγορία για ειδικά στοιχήματα, δηλαδή, που έχουν να κάνουν με τους ίδιους. Συνήθως, καλείστε να ποντάρετε στο αν ένας προπονητής θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο της ομάδας του και μετά από μία ορισμένη ημερομηνία ή όχι. Αν σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε, θα βρείτε σίγουρα τέτοιου τύπου στοιχήματα και στην εγχώρια αγορά.

Για να μπορείτε να επιλέξετε με σύνεση, όμως, θα πρέπει να “διαβάσετε” άριστα το κλίμα στον σύλλογο του εκάστοτε προπονητή. Αυτό μπορεί να γίνει αν παρακολουθείτε με συνέπεια το ρεπορτάζ του. Όχι μόνο αυτό που αφορά τα όσα εκτυλίσσονται στις τέσσερις γραμμές, αλλά και το εξωαγωνιστικό. Ας πούμε, πως είναι η ψυχολογία στα αποδυτήρια, αλλά και νέα που αφορούν τη διοίκηση της ομάδας, που παίρνει και τις αποφάσεις σε τέτοια ζητήματα.