Όλοι μας προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι στο «σπορ» του στοιχήματος, με απώτερο σκοπό το μεγαλύτερο δυνατό θετικό πρόσημο ή τουλάχιστον να μην μπούμε …μέσα! Το στοίχημα θέλει γνώση, μελέτη και οργάνωση, καθώς οι βιαστικές και μπερδεμένες επιλογές είναι σίγουρο πως θα οδηγήσουν μόνο στη χασούρα.

Ο σοβαρός παίκτης μελετά, αξιολογεί, συγκρίνει και αποφασίζει. Ποντάρει πάντα όσα αντέχει η τσέπη του και δείχνει εγκράτεια όπου θεωρείται απαραίτητο. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, η επόμενη κίνηση είναι η καταγραφή όλων των στοιχημάτων σε αρχείο, το οποίο μπορεί να αποδειχτεί «χρυσάφι» για περισσότερους από έναν λόγους.

Όσο δύσκολο ή βαρετό ακούγεται, το αρχείο λύνει χέρια και προσφέρει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων από διαφορετική οπτική γωνία. Οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες σας προσφέρουν τη δυνατότητα αρχείου, ενώ ακόμη κι αν παίζετε παραδοσιακά στο πρακτορείο, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατάτε τις επιλογές σας σ’ ένα σημειωματάριο.

Σημειώστε τις επιλογές σας και την κατάληξη τους (αν επιβεβαιώθηκαν ή όχι), προκειμένου έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να έχετε την ευχέρεια να ανατρέξετε στο αρχείο και να βγάλατε τα συμπεράσματα σας.

Ετσι, θα έρθει η στιγμή που θα γνωρίζετε σε ποια στοιχήματα είστε καλύτεροι, ποιοι τομείς σας εξυπηρετούν και που οφείλετε να βελτιωθείτε.

Πρώτος και κύριος λόγος της χρησιμότητας του αρχείου είναι ο έλεγχος του κεφαλαίου σας, καθώς θα είστε σε θέση να γνωρίζετε σε ποια επίπεδα κέρδους ή χασούρας κινείστε. Κατά δεύτερον, θα διαπιστώσετε τις είδους παίκτης στοιχήματος είστε και που πρέπει να δώσετε βάση και τρίτον, θα ελέγξετε τα συναισθήματα σας σχετικά με τις ικανότητες σας.

Ένα στοιχηματικό αρχείο λειτουργεί ως βιβλίου ελέγχου. Ένα βιβλιο εσόδων-εξόδων, όπως έχουν οι επιχειρήσεις για να μπορούν να υπολογίζουν τη ροή τους. Έτσι θα πρέπει να λειτουργεί και ο παίκτης στοιχήματος που παίρνει στα σοβαρά το χόμπι του. Γιατί το στοίχημα μόνο ως χόμπι θα πρέπει να το λαμβάνουμε και όχι ως μέσο εισοδήματος.

Αρχικά, με το να κρατάμε ένα αρχείο με τα δελτία μας, μας βάζει σε μία διαδικασία τακτοποίησης και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Δεν μας αφήνει να ξεφύγουμε, μας αποτρέπει από το #1 κίνδυνο του στοιχήματος. Η πλειοψηφία των παικτών που βλέπει στο τέλος κάθε μήνα το ταμείο αρνητικό είναι γιατί παρασύρεται και ποντάρει ανεξέλεγκτα και δίχως ένα συγκεκριμένο πλάνο. Με το αρχείο βάζουμε σε τάξη τα προγνωστικά μας και το κεφάλαιό μας. Ανατρέχουμε σε αυτό για να δούμε που ποντάραμε, πόσα ποντάραμε και διαπιστώνουμε τα λάθη μας, αλλά και τις σωστές επιλογές.

Παρατηρούμε ποια ομάδες μας δικαίωσαν ώστε να τις έχουμε στο πρόγραμμά μας για τη συνέχεια, ποιες αγορές επιβεβαιώθηκαν για να τις συμπεριλάβουμε και στα επόμενα δελτία μας. Επίσης παρατηρούμε που κάναμε λάθος και γιατί. Ποιες ομάδες δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη μας και ποια σημεία είναι καλό να αποφεύγουμε στη συνέχεια. Επιπλέον, έχουμε ένα χρήσιμο ιστορικό αποτελεσμάτων, μία στατιστική βάση δεδομένων που θα βελτιώσει το παιχνίδι μας.

Συμπερασματικά, ένα αρχείο στοιχημάτων μας βάζει στο δρόμο της υπομονής και του μέτρου. Στοιχεία απαραίτητα για το μακροχρόνιο όφελος στο στοίχημα.