Όλο και περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος επιλέγουν να ποντάρουν στο live betting, δηλαδή να περιμένουν την εξέλιξη των αναμετρήσεων και να επιλέξουν ανάλογα τα σημεία που θεωρούν επικερδή. Το live betting εχει πλέον εξελιχθεί στο #1 τρόπο στοιχήματος. Οι online στοιχηματικές προσφέρουν όλα τα παιχνίδια για ζωντανό ποντάρισμα και εκεί συχνά δημιουργούνται ευκαιρίες. Ευκαίριες όμως που δεν είναι συχνές, ούτε διαθέσιμες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μία από τις περιπτώσεις που μπορούν να δημιουργήσουν στοιχηματική ευκαιρία είναι οι αλλαγές που κάνουν οι προπονητές.

Πολλοί είναι αυτοί που “κυνηγάνε” τις ανατροπές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο παίκτης παρατηρεί την αναμέτρηση και συνήθως οι αντιδράσεις του εξαρτώνται από οποιαδήποτε (μικρή ή μεγάλη) διαφοροποίηση της κατάστασης. Μια τέτοια μπορεί να είναι οι παίκτες που έρχονται απ’ τον πάγκο, ωστόσο είναι μια «παρέμβαση» αρκετά σημαντική για να μας ωθήσει να ποντάρουμε; Έχει βάση αυτή η θεωρία;

Παίξτε στις Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα (Κλικ εδώ)

Συνηθίζεται όταν ένα παιχνίδι δεν πάει καλά, να έρχονται κινήσεις απ’ τον πάγκο. Το λογικό είναι οι νεοεισελθόντες παίκτες να είναι επιθετικοί ή τουλάχιστον παίκτες με επιθετικά χαρακτηριστικά για την ομάδα που δεν εξυπηρετείται απ’ το τρέχον αποτέλεσμα και θέλει να ανατρέψει την κατάσταση. Δεν είναι παράλογη σαν σκέψη να θεωρήσει κάποιος ότι μια τέτοια αλλαγή μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς ο παίκτης που έρχεται απ’ τον πάγκο είναι ξεκούραστος, μπαίνει σε σημείο όπου συνηθίζεται να σημειώνονται γκολ (μετά το 65’), είναι πιθανό να αντιληφθεί πιο γρήγορα λάθος της αντίπαλης άμυνας. Στο παράδειγμα λοιπόν που η γηπεδούχος κυνηγά τη νίκη και ο προπονητής της ρίχνει στον αγώνα επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές τα δεδομένα αλλάζουν. Το σχήμα της ομάδας αλλάζει, η φιλοσοφία της ομάδας αλλάζει. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο ο επιθετικός που θα μπει, είναι η όλη τακτική της ομάδας που κυνηγά το γκολ. Θα ρισκάρει περισσότερο και πολλές φορές θα ανταμειφθεί, πολλές θα πληγωθεί. Γι αυτό ακόμη κι αν έχουμε στο μυαλό μας ένα συγκεκριμένο ποντάρισμα κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν είναι λάθος να αλλάξουμε άποψη ανάλογα με τις αλλαγές. Συχνά βλέπουμε ομάδες που ρισκάρουν για να πετύχουν γκολ να μένουν εκτεθιμένες και να δέχονται οι ίδιες τέρμα.

Ναι σίγουρα, οι αλλαγές μπορούν να μετατρέψουν την υφή ενός αγώνα, όταν συνδυάζονται με συνολική αλλαγή τακτικής, αλλά αυτή η μετατροπή έχει διπλή όψη. Συχνά αξίζει να κυνηγήσουμε την ομάδα που θα βρει χώρους, αφού στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το γρήγορο transition είναι απολύτως κομβικό στην επίτευξη τερμάτων.

Ωστόσο, έρευνες έχουν αποφανθεί ότι η αν η ομάδα που προχώρησε σε μια τέτοια αλλαγή τελικά σκοράρει, το πιθανότερο είναι ότι θα τα κατάφερνε ακόμη και χωρίς τον νεοεισελθόντα. Καταλήγοντας, μια απλή αλλαγή επιθετικού είναι δύσκολο να έχει μεγάλη επίδραση σε μια αναμέτρηση και αποτελεί μια «παγίδα» την οποία ο παίκτης του live στοιχήματος οφείλει να αποφύγει.

Συμπερασματικά, οι αλλαγές είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να επηρεάζει το live στοίχημά μας, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό και όχι δίχως να έχουμε πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων και των δύο ομάδων. Το Live Betting έχει ευκαιρίες και όσοι είναι μελετηροί και υπομονετικοί ανταμείβονται.