Το ασιατικό χάντικαπ αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές πονταρίσματος, παρόλα αυτά πολλοί είναι οι παίκτες του στοιχήματος που δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του. Αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τον κλασικό τρόπο επιλογής ενός σημείου. Παρέχει συγκινήσεις και περισσότερες επιλογές, ενώ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε μακροχρόνιο επίπεδο υπάρχει οικονομικό όφελος.

Ας δούμε το βασικό σκεπτικό του ασιατικού χάντικαπ. Ο μπουκμέικερ προσφέρει μια μικρή βοήθεια προς το αουτσάιντερ, αναγκάζοντας το φαβορί να ξεπεράσει το εκτιμώμενο χάντικαπ για να βγάλει το σημείο και έτσι μπορεί να πει κανείς ότι το ζευγάρι γίνεται ισοδύναμο. Την ίδια στιγμή, ο παίκτης που ποντάρει το κεφάλαιό του καλείται να αντιμετωπίσει μικρότερη γκανιότα, αφού η ισοπαλία αποκλείεται απ’ τις προσφορές.

Πως βγαίνουν όμως οι αποδόσεις του ασιατικού χάντικαπ; Δεν είναι μια απλή υπόθεση, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι αν… σας κουράζουν οι μαθηματικοί τύποι και οι πράξεις, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρείτε αρκετές «μηχανές» μετατροπής. Υπάρχουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες που προσλαμβάνονται απ’ τις στοιχηματικές εταιρίες προκειμένου να αναλύσουν και να προσφέρουν τις αποδόσεις του ασιατικού χάντικαπ.

Αυτές προκύπτουν μέσω στατιστικών δεδομένων και απεικονίσεων, αλλά και εκτιμήσεις της δυναμικής της κάθε ομάδας. Υπολογίζονται χωρίς γκανιότα και παίρνουν την τελική μορφή τους με βάση συγκεκριμένες μαθηματικές αντιστοιχίες.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά παραδείγματα από τα ασιατικά χάντικαπ για να μπείτε στο νόημα της συγκεκριμένης αγοράς:

Χάντικαπ +2: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει, έρθει ισόπαλη ή χάσει με ένα γκολ διαφορά, κερδίζετε. Εάν η ομάδα σας χάσει με δύο γκολ διαφορά τότε σας επιστρέφετε το ποσό που στοιχηματίσατε.

Χάντικαπ -2: Σε περίπτωση που η ομάδα σας κερδίσει με τρία ή περισσότερα γκολ τότε παίρνετε όλο το ποσό. Εάν κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τότε σας επιστρέφεται όλο το ποσό που στοιχηματίσατε.

Χάντικαπ +1.75 ή +1.5,2: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει, έρθει ισόπαλη ή χάσει με ένα γκολ διαφορά, κερδίζετε. Εάν η ομάδα σας χάσει με δύο γκολ διαφορά τότε χάνεται το 1/2 του ποσού που στοιχηματίσατε και το άλλο 1/2 σας επιστρέφετε.

Χάντικαπ -1.75 ή -1.5,2: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει με τρία ή περισσότερα γκολ τότε κερδίζετε. Εάν η ομάδα σας κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τότε παίρνετε το μισό της max απόδοσης. Παράδειγμα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανθρακικό, ο άσσος δίνει 1.10 ενώ το χάντικαπ -1.75 πληρώνει 1.90. Σε περίπτωση που κερδίσει με 3 γκολ ο Ολυμπιακός πληρώνεστε το 1.90. Σε περίπτωση που κερδίσει με ένα γκολ χάνετε τα χρήματά σας. Ενώ στην περίπτωση που θα κερδίσει ο Ολυμπιακός με δύο γκολ παίρνετε: Τελική Απόδοση= (“Απόδοση -1.75″+1)/2, => Τελ. Απόδ.=(1.90+1)/2=1.45

Χάντικαπ +1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει, έρθει ισόπαλη ή χάσει με ένα  γκολ, κερδίζετε. Αν χάσει με διαφορά δύο τερμάτων και πάνω χάνετε το στοίχημά σας.
Χάντικαπ -1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ, κερδίζετε. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χάνετε.

Χάντικαπ +1.25 ή +1,1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει ή έρθει ισόπαλη, κερδίζετε. Εάν χάσει με ένα γκολ τότε παίρνετε το μισό της max απόδοσης. Παράδειγμα: Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανθρακικό και εσείς επιλέγετε το +1.25 σε απόδοση 2.00. Αν το ματς λήξει Χ2 τότε πληρώνεστε την απόδοση του χάντικαπ. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει με ένα γκολ τότε παίρνετε: Τελική Απόδοση= (“Απόδοση +1.25″+1)/2, => Τελ. Απόδ.=(2.00+1)/2=1.50

Χάντικαπ -1.25 ή -1,1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ, κερδίζετε. Εάν κερδίσει με διαφορά ενός γκολ χάνεται το 50% του ποσού που στοιχηματίσατε ή όπως αναφέραμε και στις προηγούμενες περιπτώσεις, σας επιστρέφονται τα μισά χρήματα από αυτά που ποντάρατε. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα χάνεται.