Σούπερ Λιγκ: Το πιο προβλέψιμο πρωτάθλημα!

Μέσω των ερευνών και των μελετών που γίνονται πάνω στο στοίχημα μπορούμε να αντιληφθούμε περισσότερα πράγματα, με σκοπό να καταλήξουμε στις πιο σωστές αποφάσεις. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν ασχολούμαστε με αυτό, καθώς έχουμε να κάνουμε με τα χρήματά μας. Οι παίκτες που σέβονται το κεφάλαιό τους θα πρέπει να είναι καλά ενημερωμένοι για τις ομάδες και τις συνθήκες των αγώνων που ποντάρουν.

Μια τέτοια έρευνα από ξένη ιστοσελίδα παρουσίασε τα πιο απρόβλεπτα και… προβλέψιμα πρωταθλήματα της Ευρώπης και εκεί πρωταγωνιστεί η δικιά μας Σούπερλιγκ. Όχι φυσικά με ευχάριστη χροιά, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, θεωρείται ως η πιο προβλέψιμη λίγκα όλων!

Δείτε τις στοιχηματικές ιστοσελίδες

Όπως αποτυπώνει η εν λόγω μελέτη, αλλά και παλαιότερες, στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης οι αποδόσεις επιβεβαιώνονται στο φινάλε της σεζόν, αφού τα φαβορί συνήθως κατακτούν τον τίτλο. Θαύματα όπως αυτό που έκανε η Λέστερ το 2016 στην Πρέμιερ Λιγκ συμβαίνουν κάθε… 100 χρόνια. Ωστόσο, από άποψη αγώνων, σε εβδομαδιία βάση τα περισσότερα πρωταθλήματα της Γηραιάς Αλβιώνας περιλαμβάνουν ορισμένες εκπλήξεις, κάτι που δε συμβαίνει ιδιαιτέρως συχνά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σίγουρα η ανάδειξη των πρωταθλητών σε όλη την Ευρώπη δεν περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις. Πολύ σπάνια θα δούμε ένα αουτσάιντερ να μπαίνει σφήνα και να κατακτά τον τίτλο, είτε στην Αγγλία, είτε στη Γερμανία, είτε στην Ισπανία κ.ο.κ. Ωστόσο οι εκπλήξεις κάθε αγωνιστική είναι κανόνας και όχι εξαίρεση. Θα δούμε τα “θηρία” των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων να “σκοντάφτουν” απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες αρκετές φορές μέσα στη σεζόν. Και εκτός και εντός έδρας. Αυτή είναι η φύση των σπουδαίων λιγκών, γι αυτό και μαγνητίζουν τα βλέμματα. Στην Ελλάδα πάλι, οι εκπλήξεις σπανίζουν. Τα φαβορί περνούν με εντυπωσιακή συχνότητα από τις έδρες των “μικρών”.

Εκτός απ’ τη μόνιμη παρουσία του Ολυμπιακού στην κορυφή τα τελευταία 20 χρόνια, αυτό που παρατηρείται και επισημαίνεται στην έρευνα είναι το γεγονός ότι στη Σούπερλιγκ συνηθίζεται να κερδίζει σχεδόν πάντα αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Σπάνια θα δούμε μια ομάδα να χρειάζεται επειγόντως «τρίποντο» (ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν) και να μην το παίρνει, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι έχει απέναντι της μια ομάδα του βεληνεκούς της. Πολλές φορές έχουμε δει ομάδες που υποφέρουν στο πρώτο μισό της σεζόν να κάνουν σχεδόν πορεία πρωταθλητισμού στο φινάλε με απανωτές νίκες, απέναντι σε ομάδες που έχουν χάσει τους απτούς τους στόχους, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Τα παραδείγματα είναι πολλά μέσα στον τελευταίο αιώνα.

Όλα αυτά βέβαια, δεν προκαλούν κάποια είδους έκπληξη στους απανταχού φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθότι είναι γνωστό το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι ψηλά στη λίστα με τα πιο απρόβλεπτα πρωταθλήματα βρίσκουμε αρκετές δεύτερες κατηγορίες της Ευρώπης, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει στην Ελλάδα, αφού η Φούτμπολ Λιγκ είναι πιο προβλέψιμη και απ’ τη… χιονόπτωση στην Ανταρκτική. Ειδικά όταν μιλάμε για την τελική ευθεία των σεζόν, οι ενδιαφερόμενες ομάδες κατακτούν τους πόντους που χρειάζονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Συμπερασματικά, η έλλειψη εκπλήξεων στον ελληνικό χώρο είναι ένας σημαντικός λόγος που η εμπορικότητα των πρωταθλημάτων έχει σταθερή πτώση και οι ποδοσφαιρόφιλοι προτιμούν να παρακολουθούν τα ξένα πρωταθλήματα.