Όσοι πιστεύετε πως οι πιθανότητες να είστε κερδισμένοι μακροχρόνια από το στοίχημα είναι λίγες είστε γελασμένοι. Πρόκειται για ένα «άθλημα» στο οποίο απαιτείται μελέτη και δεν στηρίζεται αποκλειστικά στη θεά τύχη. Με λίγα λόγια «αγωνιζόμαστε» σε αυτό για ψυχαγωγικούς λόγους κι όχι για την επιβίωσή μας. Οι επιλογές μας θα πρέπει να είναι μετρημένες και πάνω απ’ όλα, εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μας. Κοντολογίς, απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα.

Το υπέρμετρο ρίσκο και η ψευδαίσθηση ότι το υψηλότερο ποντάρισμα θα φέρει μεγαλύτερες νίκες, είναι το πρώτο και σημαντικότερο λάθος που μπορεί να κάνει ο παίκτης του στοιχήματος. Δεν παίζουμε ποτέ για να ρεφάρουμε τη χασούρα, διότι το πιθανότερο είναι ότι θα είμαστε «θολωμένοι» και οι επιλογές μας θα είναι απόρροια μη καθαρής σκέψης και μελέτης.

Μη ξεχνάτε άλλωστε, ότι το στοίχημα δε θα πρέπει να μας απασχολεί για υπέρμετρα πολλές ώρες, διότι σε διαφορετική περίπτωση είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει προβλήματα στη ζωή μας, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, στις ωφέλιμες ώρες της ημέρας.

Η όσο το δυνατόν ταχύτερη συνειδητοποίηση του μικρού ρόλου που πρέπει να έχει το στοίχημα στη ζωή μας φέρνει ένα και μόνο αποτέλεσμα: μεγαλύτερο κεφάλαιο στην τσέπη μας! Το ιδανικό θα ήταν να θεσπιστεί απ’ την αρχή της σεζόν (τον Σεπτέμβριο όταν και ξεκινά η δράση στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης) το ακριβές συνολικό ποσό που είμαστε σε θέση να διαθέσουμε μέχρι το φινάλε της.

Οφείλουμε να κρατούμε σημειώσεις για τα πονταρίσματά, προκειμένου στο τέλος να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Και φυσικά, το σημαντικότερο όλων είναι να ποντάρουμε μικρά ποσά, αφού ως γνωστόν, κανείς δεν έγινε εκατομμυριούχος απ’ το στοίχημα.

Λίγα πρωταθλήματα

Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουν πολλοί παίκτες στοιχήματος και βρίσκονται στα μείον στο τέλος της χρονιάς είναι το ότι παίζουν ότι υπάρχει. Ανοίγουν το κουπόνι και ποντάρουν σχεδόν στα τυφλά. Γιατί για σχεδόν τυφλό ποντάρισμα μιλάμε όταν ποντάρουμε σε 20-30 διαφορετικά πρωταθλήματα, για τα οποία είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να έχουμε διαμορφωμένη άποψη. Κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί στενά τόσα πολλά πρωταθλήματα και να έχει γνώμη για τη δυναμική των ομάδων, των παικτών και των εξωγενών συνθηκών.

Η συνταγή προς τη μακροχρόνια επιτυχία στο στοίχημα είναι η εξειδίκευση. Ιδανικό είναι ο κάθε παίκτης να επιλέξει 5-6 πρωταθλήματα για τα οποία έχει άποψη και μπορεί να παρακολουθεί συστημάτικά. Να βλέπει τους αγώνες ή και εκτεταμένα highlights, να μελετά την ειδησεογραφία και κυρίως να δημιουργεί δική του γνώμη για κάθε ομάδα. Να έχει μία συνέχεια στην εξέλιξη της σεζόν κια μία άποψη για τους συσχετισμούς της λίγκας που βγαίνει από μία σειρά γεγονότων.

Όταν επικεντρωνόμαστε σε λιγότερα παιχνίδια μπορούμε να τα “δαιβάσουμε” καλύτερα και κατά συνέπεια τα προγνωστικά μας αποκτούν μεγαλύτερες πιθανότητες επαλήθευσης.

Μικρά και σταθερά πονταρίσματα

Ένα ακόμη σημείο κλειδί για τη μακροχρόνια επιτυχία είναι η συνέπεια στη διαχείριση του κεφαλαίου μας. #1 κίνηση να ορίσουμε ένα πλαφόν κεφαλαίου πριν το ξεκίνημα της σεζόν ή κάθε μήνα και να μην ξεφεύγουμε από αυτό. Έτσι έχουμε έναν μπούσουλα στα έξοδά μας και μπορούμε να εντοπίσουμε τις απώλειες. Επίσης, τα πονταρίσματά μας θα πρέπει να είναι σταθερά. Όχι ίδια, καθώς κάθε πρόβλεψή μας δεν έχει την ίδια ισχύ, αλλά σταθερά σε αναλογία και πάντα μέσα στο πλαίσιο που έχουμε ορίσει. Αν τηρούμε τα όρια, αποφεύγουμε τις κακοτοπιές και μέσα από μελέτη και συνέπεια μπορούμε να δούμε το πρόσημο στο τέλος της χρονιάς… στα πράσινα.