stoixima sto internet

Όταν καθόμαστε να αναλύσουμε μία αναμέτρηση πριν ποντάρουμε σε αυτήν θα πρέπει να βλέπουμε όχι μόνο τα αποτελέσματα των δύο ομάδων στα προηγούμενα ματς, αλλά και την εξέλιξη που είχαν αυτά. Η διακύμανση του σκορ, ο τρόπος επίτευξης των γκολ και τα λεπτά που σημειώθηκαν αυτά μας παρέχουν σημαντικότατες πληροφορίες, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που θέλουμε να ποντάρουμε σε ειδικά στοιχήματα, αν δεν έχουμε διάθεση να ακολουθήσουμε την πεπατημένη του 1Χ2.

Είναι ελάχιστοι οι παίκτες του στοιχήματος που ασχολούνται με τον τρόπο που μπήκαν τα γκολ. Μέσω αυτού μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού της εκάστοτε ομάδας, ενώ μπορούμε να αντιληφθούμε αν υπάρχει, για παράδειγμα, κάποιος σπεσιαλίστας σε εκτελέσεις απευθείας φάουλ ή πέναλτι. Όσον αφορά τις βασικές κατηγορίες στην επίτευξη γκολ αυτές δεν ασχολούνταν με τον τρόπο που σημειώθηκαν (σουτ, κεφαλιά), αλλά αν προήλθαν από στημένες φάσεις (φάουλ, κόρνερ, πλάγιο άουτ), αν ήταν με σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής, αν ξεκίνησαν από ατομική προσπάθεια κι αν σημειώθηκαν με απευθείας χτυπήματα (πέναλτι, φάουλ).

Όταν κάποιος παίκτης αναλύει τον τρόπο που προήλθαν τα γκολ αναπτύσσει μία σαφή εικόνα των δυνατοτήτων της ομάδας και των ποδοσφαιριστών της, κάτι που τον βοηθάει να αξιολογήσει καλύτερα την απουσία, για παράδειγμα, του βασικού εκτελεστή των στημένων αυτής. Παράλληλα, αντιλαμβάνεται αν αμύνεται σωστά στα στημένα ή πόσα γκολ δέχεται ο τερματοφύλακας από μακρινή απόσταση.

Από εκεί και πέρα το λεπτό στο οποίο σημειώνεται το γκολ μας δίνει πληροφορίες για τη φυσική κατάσταση, το χαρακτήρα και τις ικανότητες του προπονητή της ομάδας. Για παράδειγμα αν μία ομάδα δέχεται συνέχεια γκολ στα τελευταία λεπτά μίας αναμέτρησης δεν μπορεί να επικαλεστεί, απλά, την κακή τύχη της.

Σημαντικότατη είναι και η πληροφορία της διακύμανσης του σκορ, από την οποία μπορούμε να αναλύσουμε τον τρόπο που αντιδρά μία ομάδα αν δέχεται πρώτη γκολ όταν δίνεται φαβορί ή αουτσάιντερ. Πολλές είναι οι ομάδες που ανατρέπουν αποτελέσματα κι αυτές που αν βρεθούν πίσω στο σκορ τα «χάνουν» αγωνιστικά. Επίσης, σε μία ισοπαλία το σκορ μπορεί να είχε αρκετές διακυμάνσεις.

Η πλειοψηφία αυτών που παίζουν στοίχημα δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα γενικά στατιστικά κάθε πρωταθλήματος. Σίγουρα, από αυτά δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη για την πορεία μίας ομάδας, ωστόσο μας δίνετε η ευκαιρία να δούμε, για παράδειγμα, τον μέσο όρο γκολ που μπαίνουν σε κάθε αναμέτρηση, πόσα πετυχαίνει ο γηπεδούχος και ο φιλοξενούμενους και τον αριθμό αυτών που σημειώνονται στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο. Πιο συγκεκριμένα αν ο μέσος όρος γκολ ενός πρωταθλήματος είναι 2,80 ανά παιχνίδι και εμείς βρήκαμε ένα over 2,5 σε ελκυστική απόδοση μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτό με μεγαλύτερη ευκολία. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως πάντα θα δικαιώνονται τα πονταρίσματά μας.

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως ο μπουκ δίνει πάντα μεγάλη σημασία στα γενικά στατιστικά, για αυτό και δεν πρόκειται να παρατηρήσουμε μεγάλες αποκλίσεις στις αποδόσεις του σε σχέση με αυτά.

Εν κατακλείδι, όσοι θέλουν να έχουν μακροχρόνιες επιτυχίες στο στοίχημα χρειάζεται να αφιερώσουν χρόνο στη μελέτη των ομάδων που θέλουν να ποντάρουν και γι αυτό είναι πάντα σωστό να έχουμε συγκεκριμένα πρωταθλήματα με τα οποία ασχολούμαστε στοιχηματικά.