Μπορεί να μην είναι ένα δημοφιλές άθλημα στη χώρα μας, παρόλα αυτά το στοίχημα χόκεϊ σημειώνει σημαντικούς τζίρους, καθώς αποτελεί μία ιδιαίτερη επιλογή για τους λάτρεις των αμερικάνικων αθλημάτων όπως το NBA, το NFL και το Μπέιζμπολ.

Όπως σε όλα τα αθλήματα που επιλέγουμε να στοιχηματίσουμε, έτσι και στο χόκεϊ θα πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση των κανονισμών, όπως και των γραμμών του γηπέδου και του τι σημαίνουν ή τι συμβολίζουν.

Στοίχημα προτάσεις σήμερα – Βρες στο Bethome.gr τα κορυφαία προγνωστικά

Στο συγκεκριμένο άθλημα οι κανόνες είναι σχετικά απλοί, όπως και ο διαχωρισμός του γηπέδου. Κάθε ομάδα αποτελείται από 6 παίκτες (5+1), ενώ το ματς χωρίζεται σε τρεις 20λεπτες περιόδους, οι οποίες όμως διαρκούν πολύ περισσότερο, μιας και ο χρόνος σταματάει όπως συμβαίνει και στο μπάσκετ.

Στο γήπεδο υπάρχουν τρεις διαφορετικές γραμμές, η καθεμία με τη δική της σημασία. Αρχικώς είναι η κόκκινη γραμμή που συμβολίζει τη γραμμή του τέρματος, δεύτερη είναι η μπλε γραμμή που συμβολίζει τις «περιοχές» των δύο ομάδων, ενώ υπάρχει και ακόμη μια μεγάλη κόκκινη γραμμή που είναι το κέντρο του γηπέδου.

Κανόνες Χόκεϊ | Πως παίζεται

Faceoff: Το Faceoff είναι ουσιαστικά η «σέντρα» ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τη διαφορά ότι συμβαίνει αρκετές φορές μέσα στο παιχνίδι. Κάθε φορά που σταματάει το ματς για κάποιο φάουλ, offside, γκολ ή οτιδήποτε άλλο, η επανεκκίνησή του γίνεται με faceoff ανάμεσα σε δύο παίκτες. Το puck είναι διεκδικήσιμο σε κάθε περίπτωση, ενώ υπάρχουν και παίκτες που ειδικεύονται στα faceoff, κερδίζοντας πολλές κατοχές για την ομάδα τους.

Offside: Το offside είναι ένα συχνό φαινόμενο στο Ice Hockey και δίνεται όταν και τα δυο πόδια του επιτιθέμενου έχουν περάσει την μπλε γραμμή της περιοχής των αντιπάλων πριν από το puck. Μετά το offside ακολουθεί faceoff ώστε να ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι με κατοχή για μια από τις δύο ομάδες.

Icing: Αυτός είναι ένας «ειδικός» όρος του χόκεϊ που δεν θα τον συναντήσουμε στα υπόλοιπα αθλήματα. Ουσιαστικά είναι μια παράβαση που υποπίπτουν οι παίκτες, όταν δοκιμάσουν μια πάσα ή μπαλιά από την περιοχή τους προς την αντίπαλη περιοχή ή εστία και το puck δεν έρθει σε επαφή με κανέναν παίκτη, φτάνοντας μέχρι την αντίπαλη γραμμή τέρματος. Και μετά από το Icing το παιχνίδι ξεκινά με faceoff.

Foul: Στη φύση του χόκεϊ μπορεί να είναι οι δυνατές συγκρούσεις και τα σκληρά χτυπήματα, ακόμη κι εκεί όμως υπάρχουν τα foul ώστε να μην ξεφεύγει η κατάσταση. Ένα από τα πιο κλασικά φάουλ που γίνονται, είναι το ύψωμα του μπαστουνιού πάνω από το ύψος του ώμου ή το tripping.Όταν ένας παίκτης δηλαδή βάλει «τρικλοποδιά» στον αντίπαλό του με το μπαστούνι. Τα φάουλ τιμωρούνται ανάλογα με το πόσο σκληρά είναι, ωστόσο η πιο συνήθης ποινή είναι η αποβολή 2 λεπτών. Αυτό δίνει το δικαίωμα στην άλλη ομάδα να παίξει με powerplay, δηλαδή με έναν παίκτη παραπάνω, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα σε εκείνο το 2λεπτο.

Penalty: Πέναλτι δίνεται μόνο όταν ο επιτιθέμενος είναι σε προφανή θέση για γκολ και ανακοπεί ή ανατραπεί με αντικανονικό τρόπο. Τότε το puck στήνεται στο κέντρο και ο επιτιθέμενος παίκτης βγαίνει σε μια κατάσταση τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως τα πέναλτι στο χόκεϊ δεν μπαίνουν με την ίδια ευκολία όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, μιας και ο αντίπαλος τερματοφύλακας καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος της εστίας και συνήθως νικιέται από μια πολύ καλή προσποίηση του επιτιθέμενου ή από μια «έξυπνη» ντρίπλα.

Οι αγορές στο στοίχημα χόκεϊ

Όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο στοίχημα χόκεϊ θα βρείτε δημοφιλείς και λιγότερο δημοφιλείς αγορές. Οι κύριες αγορές έχουν να κάνουν με το νικητή του αγώνα και τα γκολ που θα σημειωθούν, ωστόσο υπάρχει μια σειρά από αγορές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν το συγκεκριμένα άθλημα.

Μια από τις εναλλακτικές αγορές στο στοίχημα χόκεϊ είναι το ευρωπαϊκό χάντικαπ, το Under/Over μιας συγκεκριμένης ομάδας, το ακριβές σκορ, το ποια ομάδα θα κερδίσει μια συγκεκριμένη περίοδο, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προστεθεί…. Combo αγορές, όπως και στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες δηλαδή έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το νικητή του αγώνα σε συνδυασμό με τα γκολ.

Τέλος, στο στοίχημα χόκεϊ, οι παίκτες μπορούν να στοιχηματίσουν επίσης στο να σκοράρει κάποιος παίκτης ή να σημειώσει 2+ γκολ. Τέλος, υπάρχουν και… ειδικές αγορές όπως είναι το Draw No Bet και το σύνολο των τερμάτων που θα σημειωθούν. 

Live Betting στο χόκεϊ

Τις αγορές που αναφέραμε παραπάνω θα τις βρείτε pre game, ωστόσο πολλές από αυτές θα τις βρείτε και στο Live Betting. Εκεί, η δράση πραγματικά… ξεφεύγει, καθώς οι παίκτες στοιχήματος έχουν εικόνα του αγώνα και μπορούν να προβλέψουν με μεγαλύτερη ευκολία το τι θα συμβεί. 

Αν θεωρείτε λοιπόν πως… “κόβει” το μάτι σας, τότε σίγουρα θα βρείτε ενδιαφέρουσες αγορές στο ζωντανό στοίχημα χόκεϊ. Μπορείτε να επιλέξετε το νικητή του αγώνα ή αν το παιχνίδι θα οδηγηθεί σε παράταση, μπορείτε να επιλέξετε το πόσα τέρματα θα σημειωθούν (Under/Over), όπως επίσης και το ποια ομάδα ή ποιος παίκτης θα σημειώσει το επόμενο τέρμα. Φυσικά, δεν λείπουν οι αγορές ανά περίοδο, που έχουν να κάνουν με το νικητή της περιόδου και τα τέρματα που θα επιτευχθούν.

Αποδόσεις στο στοίχημα χόκεϊ

Οι αποδόσεις που θα συναντήσετε στο στοίχημα χόκεϊ είναι άκρως ελκυστικές. Ο λόγος; Οι ομάδες δεν έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, και γενικότερα είναι ένα άθλημα στο οποίο…. Δεν κερδίζει πάντοτε ο καλύτερος, επομένως δεν θα συναντήσετε κάποια ομάδα σε απόδοση 1.20 όπως θα συνέβαινε στο ποδοσφαιρικό ή μπασκετικό στοίχημα.

Επομένως, στο στοίχημα χόκεϊ θα πάρετε αξία στην επιλογή σας, όποια κι αν είναι αυτή. Το ίδιο…value έχουν και οι αποδόσεις που σχετίζονται με τα τέρματα (ανάλογα το όριο φυσικά) ή τους σκόρερς, όπως επίσης ελκυστικές, είναι και οι αποδόσεις στο ζωντανό στοιχηματισμό. 

Αν είστε λοιπόν λάτρης του χόκεϊ και θεωρείτε πως μπορείτε να “διαβάσετε¨ένα παιχνίδι, το τελευταίο που πρέπει να σας αγχώνει είναι το αν οι αποδόσεις θα σας καλύπτουν. 

Που θα παίξετε στοίχημα χόκεϊ

Οι στοιχηματικές πλατφόρμες γνωρίζουν πολύ καλά πως τα αμερικάνικα αθλήματα έχουν το δικό τους… φανατικό κοινό, επομένως έχουν φροντίσει να εντάξουν και το χόκεϊ ανάμεσα στα προσφερόμενα – προς στοιχηματισμό – αθλήματα.

Θα βρείτε αγορές για στοίχημα χόκεϊ σε όλες τις στοιχηματικές εταιρίες της Ελλάδος, επομένως δεν θα χρειαστεί να ψάξετε ιδιαίτερα για να ποντάρετε στις επιλογές σας. Η μόνη διαφορά από πλατφόρμα σε πλατφόρμα είναι οι προσφερόμενες αγορές.