οδηγός στοιχήματος volley

Το βόλεϊ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο κατέχει υψηλή θέση και στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Σίγουρα δεν “αγγίζει” το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αποτελεί όμως επιλογή και για όσους αγαπούν το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά και για όσους ασχολούνται στοιχηματικά με αυτό. 

Στοίχημα προτάσεις σήμερα – Βρες στο Bethome.gr τα κορυφαία προγνωστικά

Μετρά περίπου 100 χρόνια ζωής στη χώρα μας (πρωτοεμφανίστηκε το 1922), αποτελεί ένα από τα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων, ενώ είναι ένα σπορ όπου παίζεται κι από άντρες αλλά και από γυναίκες, όντας εξίσου ενδιαφέρον και συναρπαστικό

Παρακάτω, θα δούμε τους βασικούς κανόνες της… πετοσφαίρισης, αλλά και τις στοιχηματικές αγορές που μπορείτε να βρείτε.

Κανόνες Βόλεϊ | Πως παίζεται

Η κάθε ομάδα βόλεϊ αποτελείται από έξι παίκτες, στόχος των οποίων είναι να σημειώσουν όσους περισσότερους πόντους γίνεται στο τερέν της αντίπαλης ομάδας. Το σετ παίρνει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στους 25 πόντους, ενώ το παιχνίδι λήγει όταν μια ομάδα φτάσει πρώτη στα τρία σετ. Σε περίπτωση που το σκορ είναι 2-2, τότε το πέμπτο και τελευταίο σετ λήγει στους 15 πόντους. 

Ένας από τους βασικότερους κανόνες που θα συναντήσουμε στο βόλεϊ, είναι πως οι παίκτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με την μπάλα με οποιοδήποτε σημείο του σώματός τους, ακόμη και με τα πόδια, ωστόσο όταν πρόκειται για για επαφή με τα χέρια, αυτή πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο με τα δάχτυλα και όχι με την παλάμη. Αν κάποιος παίκτης κάνει επαφή με την παλάμη (“πιαστό”), τότε η αντίπαλη ομάδα παίρνει τον πόντο και παράλληλα την κατοχή της μπάλας. 

Επίσης, οι παίκτες απαγορεύεται να έρθουν σε επαφή με το φιλέ ή να περάσουν κάτω από αυτό με τα πόδια ή οποιοδήποτε σημείο του σώματός τους. Αν συμβεί κάτι από τα δυο, τότε η αντίπαλη ομάδα θα πάρει τον πόντο που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Τέλος, ο βασικότερος κανόνας είναι ότι η κάθε ομάδα δικαιούται μέχρι τρεις επαφές πριν στείλει την μπάλα στο αντίπαλο τερέν, ενώ ο κάθε παίκτης δικαιούται να έρθει σε επαφή με την μπάλα μόνο μια φορά. Σε περίπτωση που ακουμπήσει δυο συνεχόμενες φορές την μπάλα, τότε ο πόντος πηγαίνει στην αντίπαλη ομάδα. 

Οι αγορές στο στοίχημα βόλεϊ

Το βόλεϊ είναι ένα συναρπαστικό άθλημα όσον αφορά και το στοίχημα, καθώς η… φύση του, δημιουργεί διαρκώς στοιχηματικές ευκαιρίες, τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν οι “διαβασμένοι” παίκτες. 

Χαρακτηριστικό του αθλήματος, είναι οι συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και η γρήγορη δράση, επομένως όσοι ασχολούνται στοιχηματικά με το βόλεϊ, οφείλουν να είναι γρήγοροι και στη σκέψη, αλλά και στην… πράξη, καθώς μόλις μερικά δευτερόλεπτα μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο ταμείο και τον κουβά. 

Όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο βόλεϊ, η δημοφιλέστερη στοιχηματική αγορά που θα συναντήσετε έχει να κάνει με το νικητή του αγώνα. Αμέσως μετά έρχεται στο Under/Over του αγώνα (πόσα σετ θα παιχτούν) και το Under/Over ενός συγκεκριμένου σετ (πόσοι πόντοι θα παιχτούν). 

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει μια σειρά με συναρπαστικές αγορές, όπως είναι το χάντικαπ πόντων, το χάντικαπ στα σετ, το ακριβές σκορ στα σετ, όπως επίσης και πολλές επί μέρους αγορές που έχουν να κάνουν με το κάθε σετ ξεχωριστά. 

Live Betting στο βόλεϊ

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το βόλεϊ είναι ένα άθλημα με πάρα πολλές εναλλαγές στο σκορ, με σερί πόντων από τις ομάδες, επομένως δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι ιδανική επιλογή για όποιον ασχολείται με το Live Betting, καθώς είναι “δεδομένο” πως σε κάποια στιγμή θα προκύψει κάποια στοιχηματική ευκαιρία, είτε πρόκειται για αγορές που αφορούν το τρέχον σετ, είτε για αγορές που αφορούν τον αγώνα συνολικά. 

Οι αγορές που θα συναντήσετε στο ζωντανό στοιχηματισμό στο βόλεϊ έχουν να κάνουν με το νικητή του αγώνα, με το νικητή του σετ, με τα Under/Over των σετ και του αγώνα συνολικά, όπως επίσης το ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη στους Χ πόντους. 

Οι παραπάνω είναι οι βασικότερες αγορές, ωστόσο υπάρχουν και μερικές αγορές με μεγαλύτερο ρίσκο, στις οποίες όμως θα βρείτε και πολύ μεγάλες αποδόσεις. Μπορείτε παραδείγματος χάρη να ποντάρετε στο ακριβές σκορ ενός σετ (25-22 π.χ), ή τη διαφορά νίκης, αν θα είναι δηλαδή 2 οι πόντοι της διαφοράς, αν θα είναι 3-4, 5-7 κ.ο.κ. 

Φυσικά, δεν λείπουν οι αγορές με χάντικαπ, ώστε να εξισορροπείται οι κατάσταση ανάμεσα σε δυο ομάδες που… δεν είναι ισοδύναμες. 

Αποδόσεις στο στοίχημα βόλεϊ

Οι αποδόσεις στο στοίχημα βόλεϊ, εξαρτώνται φυσικά από τις ομάδες τις οποίες τίθενται αντιμέτωπες. Αν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας οι τιμές του φαβορί θα είναι πολύ χαμηλές, ωστόσο οι αγορές με χάντικαπ εξισορροπούν την κατάσταση και δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να βρουν ενδιαφέρουσες αποδόσεις. 

Το Under/Over ενός αγώνα προσφέρεται σε μοιρασμένες αποδόσεις όπως σε όλα τα αθλήματα, οι παίκτες όμως έχουν τη δυνατότητα αν ποντάρουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο όριο ώστε να μειώσουν το ρίσκο ή να πάρουν μια μεγαλύτερη απόδοση σε περίπτωση που είναι… κυνηγοί αξίας. 

Οι αποδόσεις που θα βρείτε στο ακριβές σκορ και τις λοιπές δευτερεύουσες επιλογές είναι μεγάλες, επομένως οι παίκτες στοιχήματος μπορούν να ποντάρουν λίγα για πολλά, κάτι που αγαπούν ιδιαιτέρως οι παίκτες.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε λοιπόν, πως το βόλεϊ αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλήματα τόσο για pre game, όσο και για ζωντανό στοιχηματισμό. 

Που θα παίξετε στοίχημα βόλεϊ

Το βόλεϊ είναι δεν είναι εξαιρετικά δημοφιλές μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, επομένως οι στοιχηματικές ιστοσελίδες δεν θα μπορούσαν να μην έχουν μια πλήρη σειρά από στοιχηματικές αγορές για όλες τις μεγάλες και όχι μόνο διοργανώσεις βόλεϊ. 

Επομένως, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε στοιχηματικές αγορές στο βόλεϊ, σε όποια νόμιμη στοιχηματική εταιρία κι αν παίζετε. Η μόνη διαφορά είναι πως σε κάποιες ιστοσελίδες θα βρείτε μεγαλύτερη γκάμα επιλογών, ενώ σε άλλες μικρότερη.