Το πόλο δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια απήχηση που έχουν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το τένις στη χώρα μας, ωστόσο παραμένει ένα από δημοφιλή ομαδικά αθλήματα, ενώ είναι το πιο δημοφιλές σπορ που σχετίζεται με το νερό

Όσον αφορά την Ελλάδα, η υδατοσφαίρηση (πόλο) είναι ένα από τα… εθνικά μας σπορ, καθώς παλαιότερα, τόσο σε διασυλλογικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό επίπεδο, γνωρίσαμε επιτυχίες, ενώ κατά καιρούς, πολλοί Έλληνες παίκτες αποτέλεσαν επιλογή για κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. 

Στοίχημα προτάσεις σήμερα – Βρες στο Bethome.gr τα κορυφαία προγνωστικά

Παρακάτω, θα εξετάσουμε το πόλο ως προς του κανονισμούς του, αλλά και ως προς τη συσχέτισή του με το στοίχημα. Ποιοι αγώνες είναι διαθέσιμοι, ποιες είναι οι στοιχηματικές αγορές που θα συναντήσετε, όπως επίσης και τις αποδόσεις που θα βρείτε. 

Κανόνες Πόλο | Πως παίζεται

Η κάθε ομάδα στο πόλο αποτελείται από επτά παίκτες (6+1) και σκοπός της κάθε ομάδας είναι να επιτύχει όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα στην αντίπαλη εστία. Για να μετρήσει ένα τέρμα, η μπάλα θα πρέπει να έχει περάσει ολόκληρη από τη νοητή γραμμή της εστίας, όπως επίσης θα πρέπει να έχει περάσει από τα χέρια τουλάχιστον δύο παικτών, πλην του τερματοφύλακα. 

Ο κάθε αγώνας είναι χωρισμένος σε τέσσερις περιόδους διάρκειας 8’, ενώ το διάλειμμα ανάμεσα σε πρώτη και δεύτερη περίοδο και ανάμεσα σε τρίτη και τέταρτη περίοδο έχει διάρκεια ενός λεπτού. Το ημίχρονο γίνεται μετά το τέλος της δεύτερης περιόδου, διαρκεί 5’ και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες αλλάζουν εστία. 

Η επίθεση κάθε ομάδας μπορεί να διαρκέσει μέχρι 30’’, ενώ όπως και σε άλλα ομαδικά αθλήματα θα συναντήσουμε κανονικά τον όρο του φάουλ. Φυσικά, υπάρχουν τα απλά φάουλ, ενώ τα πιο σκληρά φάουλ τιμωρούνται με αποβολή 20’’. 

Οι αγορές στο στοίχημα πόλο

Όσον αφορά το καθαρά στοιχηματικό κομμάτι, οι αγορές που θα συναντήσετε στο πόλο είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τα υπόλοιπα δημοφιλή αθλήματα. 

Στο στοίχημα πόλο, μπορείτε να επιλέξετε το νικητή του αγώνα, το πόσα τέρματα θα σημειωθούν (Under/Over), όπως επίσης θα βρείτε και αγορές με χάντικαπ, ώστε να εξισορροπηθεί η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε δύο ομάδες σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο “καυτό” φαβορί. 

Σπάνια θα βρείτε κι άλλες διαθέσιμες αγορές, τουλάχιστον pre game, ωστόσο στο ζωντανό στοιχηματισμό η κατάσταση καλυτερεύει όσον αφορά το πλήθος των διαθέσιμων επιλογών. 

Live Betting στο πόλο 

Στο ζωντανό στοιχηματισμό λοιπόν, οι παίκτες μπορούν να στοιχηματίσουν στο νικητή του αγώνα, στο Under/Over, στις αγορές με χάντικαπ, όπως επίσης στο ποια ομάδα θα σημειώσει το επόμενο τέρμα, το ποια ομάδα θα κερδίσει την εκάστοτε περίοδο, ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη στον Χ αριθμό τερμάτων κ.α.

Φυσικά, ανάλογα με τη διοργάνωση αλλά και την εξέλιξη ενός αγώνα, μπορεί να συναντήσετε κι άλλες πιο… ιδιαίτερες αγορές, τις οποίες οι έμπειροι και… διαβασμένοι παίκτες είναι σίγουρα σε θέση να τις εκμεταλλευτούν. 

Αποδόσεις στο στοίχημα πόλο

Το πόλο είναι ένα άθλημα όπου συνήθως ο καλύτερος κερδίζει, επομένως οι αποδόσεις που θα συναντήσετε συνήθως είναι χαμηλές, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο ντέρμπι. 

Για να… εξισορροπηθεί η κατάσταση ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν είναι ισοδύναμες, υπάρχει η αγορά του χάντικαπ, στην οποία μπορείτε να βρείτε αυτομάτως πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις, ιδίως αν επιλέξετε κάποιο μεγαλύτερο χάντικαπ. 

Οι αποδόσεις όσον αφορά τα Under/Over δεν διαφέρουν πολύ από τα υπόλοιπα αθλήματα, καθώς πρόκειται για όρια που βγαίνουν από το μέσο όρο των δυο ομάδων, ωστόσο οι κυνηγοί μεγάλων αποδόσεων μπορούν να ικανοποιηθούν και στη συγκεκριμένη αγορά, επιλέγοντας ένα υψηλότερο line για να ποντάρουν τα χρήματά τους. 

Που θα παίξετε στοίχημα πόλο

Όσον αφορά τη χώρα μας, θα βρείτε διαθέσιμες αγορές για πόλο στις περισσότερες από τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ωστόσο όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι αγορές που θα βρείτε είναι λίγες, τουλάχιστον όταν αναφερόμαστε σε παιχνίδια που δεν έχουν ξεκινήσει. 

Στο Live Betting οι αγορές πληθαίνουν σε όλους τους bookmakers, επομένως οι λάτρεις του πόλο μπορούν να συνδυάσουν στοίχημα και αγαπημένο σπορ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.