Οδηγός στοιχήματος για κρίκετ

Σε παλαιότερα άρθρα, έχουμε ασχοληθεί στοιχηματικά κι έχουμε γνωρίσει δημοφιλή σπορ όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις και το βόλεϊ. Ήρθε η ώρα όμως να ασχοληθούμε και με λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, με το παρόν άρθρο να εξετάζει το άγνωστο για πολλούς… κρίκετ. 

Στοίχημα προτάσεις σήμερα – Βρες στο Bethome.gr τα κορυφαία προγνωστικά

Όταν λέμε άγνωστο, φυσικά αναφερόμαστε στο ελληνικό κοινό, καθώς το κρίκερ είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Αγγλία, την Αυστραλία, την Ινδία αλλά και τη Νότιο Αφρική. Μια… γενική πληροφορία είναι πως σε γενικές γραμμές μοιάζει με το μπέιζμπολ, πρακτικά όμως τα δυο αθλήματα διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό. 

Κανόνες Κρίκετ | Πως παίζεται

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε πως το κρίκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα, όπου η κάθε ομάδα παρατάσσεται στο γήπεδο με 11 παίκτης, ενώ το τερέν είναι πάντοτε χορτάρινο κι έχει ωοειδές σχήμα. 

Το γήπεδο οριοθετείται από τους “φράχτες” (δυο σετ πασάλων), όπου εκεί ουσιαστικά διαδραματίζεται όλη η δράση ενός αγώνα. Τα μέρη στα οποία χωρίζεται ο αγώνας ονομάζονται περίοδοι, με ένα επαγγελματικό επίσημο παιχνίδι να έχει διάρκεια από μια μέρα (δύο περίοδοι των 20 over) έως και πέντε ημέρες (4 περίοδοι). 

Η μια από τις δύο ομάδες που παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο ροπαλοφορεί και προσπαθεί να σημειώσει όσο περισσότερους πόντους ή runs γίνεται, ενώ η αντίπαλη ομάδα έχει ως στόχο να σταματήσει ή να “κάψει” τους αντίπαλους παίκτες ώστε να σημειώσουν όσο το δυνατόν λιγότερα runs και να τερματίσουν την επίθεσή τους. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως μπορούν να επιτευχθούν runs χωρίς ο ροπαλοφόρος να έρθει σε επαφή με την μπάλα, ωστόσο υπάρχουν και τεσσάρων ειδών έξτρα πόντοι που μπορεί να συναντήσετε παρακολουθώντας κάποιον αγώνα κρίκετ. 

Τα τέσσερα είδη των έξτρα πόντων είναι : το γουάιντ (όταν ο σφαιριστής κυλά τη μπάλα κατά τέτοιο τρόπο ώστε είναι αδύνατο για το ροπαλοφόρο να τη φτάσει για να τη χτυπήσει. Ισούται με ένα τρέξιμο), η άκυρη μπαλιά (όταν το μπροστινό πόδι του σφαιριστή προσγειώνεται ολόκληρο μπροστά από την πτυχή κυλίσματος. Ισούται με ένα τρέξιμο), το λεγκ μπάι (εάν η μπάλα χτυπήσει το πόδι ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος του ροπαλοφόρου πέρα του ροπάλου, του γαντιού ή του κράνους, ο ροπαλοφόρος δικαιούται να τρέξει στο απέναντι άκρο κερδίζοντας έτσι ένα έξτρα τρέξιμο για την ομάδα του) και το μπάι (όταν η μπάλα περάσει “αχτύπητη” από το ροπαλοφόρο και ο γουίκετ-κίπερ αποτύχει να τη σταματήσει, ο ροπαλοφόρος δικαιούται να τρέξει ένα μπάι)

Οι αγορές στο στοίχημα κρίκετ

Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα ένα άθλημα με πόντους, οι αγορές που θα συναντήσετε παίζοντας στοίχημα κρίκετ είναι οι… προφανείς. Φυσικά, η δημοφιλέστερη αγορά έχει να κάνει με το νικητή του αγώνα, ενώ υπάρχουν και πολλές αγορές με χάντικαπ ώστε να εξισορροπείται η κατάσταση σε περίπτωση που σε έναν αγώνα υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. 

Από εκεί και πέρα θα συναντήσετε αγορές με τα Under/Over ενός αγώνα, όπως επίσης και εναλλακτικά όρια, σε περίπτωση που θέλετε να ρισκάρετε παραπάνω ή να κινηθείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια. 

Φυσικά, υπάρχουν και… εναλλακτικές αγορές όπως το ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη στους Χ πόντους, ενώ θα βρείτε και στοιχήματα που αφορούν τις αγωνιστικές επιδόσεις των παικτών. 

Live Betting στο κρίκετ

Φυσικά, το κρίκετ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το Live Betting των στοιχηματικών ιστοσελίδων, καθώς όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές άθλημα, ιδίως στο εξωτερικό.

Στο ζωντανό στοιχηματισμό στο κρίκετ, μπορείτε να επιλέξετε το νικητή του αγώνα, το Under/Over, πόσα runs θα υπάρξουν σε μια συγκεκριμένη περίοδο, αν μια ομάδα θα φτάσει στους Χ πόντους, όπως επίσης και τη διπλή ευκαιρία του αγώνα, καθώς και η ισοπαλία υπάρχει σαν αποτέλεσμα στο κρίκετ. 

Από εκεί και πέρα ανάλογα με τον αγώνα και την εξέλιξή του, μπορείτε να βρείτε κι άλλα πιο… εξεζητημένα στοιχήματα, τα οποία είστε σε θέση να εκμεταλλευτείτε σε περίπτωση που είστε “διαβασμένος” παίκτης. 

Αποδόσεις στο στοίχημα κρίκετ

Οι αποδόσεις στο κρίκετ, όπως και στα υπόλοιπα αθλήματα, εξαρτώνται από τις ομάδες τις οποίες κοντράρονται. Αν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στον αγώνα οι αποδόσεις δεν θα σας ικανοποιήσουν, ωστόσο μπορείτε να βρείτε αξία στις αγορές με χάντικαπ όπου κλείνουν την “ψαλίδα” ανάμεσα σε δυο μη ισοδύναμες ομάδες. 

Στις αγορές με Under/Over θα βρείτε ικανοποιητικές αποδόσεις, ανάλογα φυσικά και με το όριο το οποίο θα επιλέξετε, ενώ στις υπόλοιπες ειδικές αγορές θα συναντήσετε αποδόσεις με στοιχηματική αξία. 

Που θα παίξετε στοίχημα κρίκετ

Αγορές και αποδόσεις για στοίχημα στο κρίκετ θα βρείτε σε όλες τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με τη διαφορά ότι σε άλλες θα βρείτε περισσότερα ειδικά στοιχήματα και σε άλλες λιγότερα. 

Οι αποδόσεις που θα συναντήσετε από bookmaker σε bookmaker δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, επομένως η επιλογή ιστοσελίδας δεν θα βασιστεί στις αποδόσεις, αλλά στη συνολική εικόνα της κάθε πλατφόρμας.