Κάποιοι ασχολούνται για την πλάκα τους, άλλοι επαγγελματικά σε αυτό. Όπως και να’ χει το στοίχημα θεωρείται ένα παιχνίδι, στο οποίο το αποτέλεσμα επηρεάζεται κυρίως από την τύχη.

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όπως στον αθλητισμό, έτσι και στο στοίχημα θα έρθει η ημέρα των κακών επιλογών ή των ατυχιών που θα μας οδηγήσουν στον «κουβά». Ο καλός απ’ τον κακό παίκτη ξεχωρίζουν απ’ τον τρόπο διαχείρισης τέτοιου είδους στιγμών.

Το bankroll και η σημασία του

Τα ποσά που επιλέγουμε να βγάλουμε απ’ την τσέπη μας έχουν αξία, ανεξαρτήτως της προέλευσης τους. Δηλαδή, ακόμη κι αν έχουμε εκατομμύρια ή απλά ποντάρουμε για το… χαβαλέ, τα χρήματα πρέπει να ξοδεύονται για κάποιο σοβαρό λόγο και με αρκετές πιθανότητες κερδοφορίας.

Στο στοίχημα υπάρχει ένας γενικός κανόνας που αναφέρει ότι το πιο σημαντικό δεν είναι τι παίζεις, αλλά τι δεν παίζεις. Η λογική είναι ότι αν έχουμε την ιδιοσυγκρασία να αντιληφθούμε ένα κακό στοίχημα και να επιλέξουμε να μην ποντάρουμε, τότε αυτά τα λεφτά που ΔΕΝ βγήκαν απ’ την τσέπη μας είναι κέρδος.

Η διαχείριση συναισθημάτων

Υπό το συγκεκριμένο πρίσμα, ο σωστός παίκτης θα πρέπει να καταλήξει σ’ ένα μοντέλο στοιχηματισμού, με οργάνωση και ευλαβική εφαρμογή του, έτσι ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τις δυσάρεστες καταστάσεις που δεδομένα θα παρουσιαστούν. Απ’ την άλλη, απαιτείται αυτοσυγκράτηση και στα καλά «φεγγάρια» και να μην παρασύρεται ο παίκτης σε παράλογα πονταρίσματα που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιφέρουν χασούρα. Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να μην είστε ιδιαίτερα συναισθηματικοί όταν παίρνετε αποφάσεις για το στοίχημα. Θα πρέπει να το προσεγγίζετε με λογική και σύνεση.

Που να εστιάσετε

O παίκτης που ασχολείται σοβαρά επίσης θα πρέπει να καταλάβει την αξία που έχει ένα στοίχημα. Μπορεί να εντοπίσει ένα φαβορί σίγουρα, αλλά αξίζει η τιμή του να μπει στον κόπο να ποντάρει; Θα πρέπει, λοιπόν, να κατανοήσετε τον όρο value bet και να τον επιλέξετε στην πράξη.

Άλλο ένα σημείο που πρέπει να σταθείτε είναι οι προσδοκίες σας από τα κέρδη. Αν περιμένετε να αποκομίσετε κέρδος μία φορά και… καλή, τότε θα απογοητευτείτε. Οι πιθανότητες να πιάσετε μεγάλο ποντάρισμα δεν είναι υπέρ σας και μειώνονται όσο ανεβαίνουν οι αποδόσεις στα δελτία σας. Είναι το ίδιο σαν να περιμένετε να τύχετε το λαχείο με λίγα λόγια. Θα πρέπει να είστε προσγειωμένοι και να στοχεύετε σε μικρότερες αλλά πιο προσιτές νίκες. Έτσι, βλέποντας την πορεία σας συγκεντρωτικά, θα είστε κερδισμένοι, αφού το ταμείο σας θα είναι στο συν.

Παίρνοντας πάσα από τα όσα μόλις αναφέραμε, για να παίξετε σωστά στοίχημα χρειάζεστε ένα πλάνο. Και μάλιστα μακροπρόθεσμο. Θα αποφασίσετε ποια είναι τα χρήματα που έχετε να διαθέσετε, όπως είπαμε και πιο πάνω, και θα στοχεύσετε σταδιακά να αυξήσετε το bankroll σας με στοχευμένες κινήσεις. Να σκέφτεστε ότι το να παίζεις στοίχημα δεν μοιάζει τόσο με αγώνα δρόμου ταχύτητας, αλλά περισσότερο με μαραθώνιο. Μπορεί, λοιπόν, να μη βλέπετε μεγάλη αλλαγή στο κεφάλαιό σας για κάποιο διάστημα. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπομονή και να φροντίζετε να διαλέγετε προσεκτικά το ποντάρισμά σας. Αν μείνετε πιστοί σε αυτούς τους κανόνες, μπορείτε να επιτύχετε στον κόσμο του στοιχήματος.