Ο μπουκ και τα ψιλά του γράμματα

arbitrage

Μεγάλο είναι το ποσοστό αυτών που παίζουν στοίχημα χωρίς να γνωρίζουν τους κανόνες και το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να πάθουν για να τους μάθουν. Πάνω απ’ όλα όταν ένας παίκτης θέλει να παίξει στοίχημα σε έναν οποιονδήποτε μπουκμέικερ, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να μάθει τους όρους με τους οποίους ποντάρει το κεφάλαιό του. Κι όμως, οι περισσότεροι εξ αυτών προσπερνούν αυτές τις κατηγορίες και εκεί κάνουν μεγάλο λάθος, διότι ακόμη και τα ποια ασήμαντα πράγματα στο στοίχημα πρέπει να τα δίνουν μεγάλη βάση οι παίκτες και να μην τα περνούν στα… ψιλά.

Οι διαφορές των  μπουκμέικερς, τώρα, είναι ότι όταν ένα παιχνίδι αναβάλλεται ή διακόπτεται για οποιονδήποτε λόγο, ο καθένας έχει τη δική του πολιτική. Άλλος επιστρέφει πίσω το ποντάρισμα, ενώ άλλοι θεωρούν πως το ποντάρισμα είναι σε εξέλιξη μέχρι να περάσουν 24 ώρες από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα. Αυτό διαφέρει από στοιχηματική σε στοιχηματική και είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουμε πριν παίξουμε.

Εν συνεχεία, όταν ένας αγώνας διακόπτεται η κάθε ιστοσελίδα έχει δική της πολιτική. Η μία ένα χρονικό όριο στο ματς, πέραν του οποίου το αποτέλεσμα του αγώνα ισχύει κι ας έχει διακοπεί αυτός και άλλη επιστρέφει το ποντάρισμα και εξαφανίζει την απόδοση ακόμα κι αν ο αγώνας διακοπεί στα τελευταία λεπτά.

Οι μπουκμέικερς έχουν ακόμη διαφορετική αντιμετώπιση όταν κάνουν λάθος σε μια απόδοση. Είναι άλλωστε λογικό, από τη στιγμή που μια ιστοσελίδα προσφέρει χιλιάδες αποδόσεις κάθε μέρα να κάνει λάθη. Αυτά τα λάθη ορισμένες φορές γίνονται λόγο βιασύνης ή απροσεξίας, αλλά ακόμη κι όταν δεν είναι σωστά ενημερωμένη η ιστοσελίδα. Στην περίπτωση αυτή, όλες οι στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν ορίσει τους κανόνες έτσι ακριβώς, ώστε να πάρουν πίσω το στοίχημα. Όπως και να έχει πάντως, ο κάθε παίκτης είναι υποχρεωμένος να προσέξει καλά τους «Όρους και Προϋποθέσεις» πριν ποντάρει. Γιατί μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως και να δει ένα δελτίο του ακυρωμένο, το οποίο αρχικά μπορεί να τον οδηγήσει σε εκνευρισμό. Κάτι που δεν θα συνέβαινε αν είχε προσέξει τους όρους της στοιχηματικής στην προκειμένη και σε άλλες περιπτώσεις.

Στο Arbitrage, τώρα, οι μπουκμέικερς είναι πολύ προσεκτικοί. Για παράδειγμα, όταν ένας παίκτης εκμεταλλεύεται τις διαφορές αποδόσεων δύο ή περισσότερων ιστοσελίδων, παίζει συνδυαστικά στοιχήματα με σκοπό να εξασφαλίσει ένα μεν μικρό, αλλά σίγουρο κέρδος.

Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες γνωρίζουν, ότι οι παίκτες που παίζουν μεγάλα ποσά σε στοιχήματα, ψάχνονται πολύ πριν ποντάρουν τα λεφτά τους και γι’ αυτό το λόγο προσφέρουν χαμηλές αποδόσεις ακόμη και κοντά στο όριο της γκανιότας. Είναι δεδομένο, ωστόσο, ότι η διαδικασία του arbitrage τους πειράζει, καθώς οι παίκτες που παίζουν μεγάλα στοιχήματα εξαντλούν τα προσωπικά τους όρια πονταρίσματος, ακόμη κι αν δεν έχουν πάντα κέρδος στην ίδια ιστοσελίδα.

Ολοκληρώνοντας, ας συμπληρώσουμε, ότι ο μπουκμέικερ έχει τη δυνατότητα να ρίξει όσο πιο χαμηλά μπορεί τα όρια του πονταρίσματος, αλλά και ακόμη να απενεργοποιήσει το λογαριασμό οποιουδήποτε παίκτη, αν και φυσικά αντιληφθεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Η κάθε στοιχηματική έχει τη δική της πολιτική και ο παίκτης πριν ποντάρει σε αυτή θα πρέπει να πλήρως ενημερωμένος.