Live bet σε παιχνίδι που δεν διεξήχθη ποτέ

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους παίκτες που ασχολούνται με το στοίχημα να παρακολουθούν μία αναμέτρηση, προτού καταλήξουν στην επιλογή τους. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν πρόβλημα να ποντάρουν σε ένα παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να έχουν εικόνα και άποψη για αυτήν, απλά και μόνο με τα δεδομένα που τους δίνει η εκάστοτε ιστοσελίδα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Τα στατιστικά πολλές φορές λένε ψέμματα για την πραγματική εικόνα ενός αγώνα και τη δυναμική των ομάδων. Αν δεν έχουμε πραγματική εικόνα για μία αναμέτρηση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.  Υπάρχουν και σπάνιες φορές που το ματς, για το οποίο έχουν πλήρη στοιχεία, μπορεί να μην έχει διεξαχθεί! Φαίνεται απίστευτο και όμως έχει συμβεί στην πραγματικότητα. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε μια περίπτωση, που συνέβη πριν από δύο χρόνια.

Τον Φλεβάρη του 2015 πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες είχαν στο πρόγραμμα τους ένα φιλικό παιχνίδι στη Λευκορωσία ανάμεσα στη Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ και την Σλουτσκ, που θα γινόταν στην Αττάλεια της Τουρκίας. Οι ιστοσελίδες διάβασαν ότι διοργανώνεται κανονικά το φιλικό και έβγαλαν αποδόσεις για το ματς. Επειδή όμως δεν υπήρχε εικόνα και πληροφορίες για το παιχνίδι, έπαιρναν μόνο στοιχεία από τα επίσημα σάιτ των δυο ομάδων. Σύμφωνα με τα reports που δημοσίευαν οι επίσημες σελίδες των δύο ομάδων, η Σαχτάρ προηγήθηκε στην αρχή του ματς, αλλά στα τελευταία λεπτά η Σλουτσκ εκμεταλλεύτηκε τις πολλές αλλαγές που έγιναν και με δύο γκολ στο φινάλε κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι ιστοσελίδες αφού τσέκαραν τα επίσημα σάιτ των δύο ομάδων και δεν είδαν τίποτα το περίεργο, δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να πληρώσουν όλα τα κερδισμένα στοιχήματα. Μετά από λίγες ώρες όμως, άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω ύποπτες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν ποτέ φιλικό εκείνη την ημέρα, απλά έκαναν την προετοιμασία τους ενόψει του πρωταθλήματος που θα ξεκινούσε.

Για την ακρίβεια, η διοίκηση της Σλουτσκ κατήγγειλε ότι κάποιοι κατάφεραν να χακάρουν την ιστοσελίδα της ομάδας και «ανέβασαν» το live report του παιχνιδιού χωρίς να τους καταλάβει κανείς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όλες μα όλες οι ιστοσελίδες να αφαιρέσουν τα ποσά από όλους τους λογαριασμούς των «τυχερών» και να τους θέσουν ως «ύποπτους» για τη συμμετοχή τους στοιχηματικά στο παιχνίδι.

Με λίγα λόγια καταλήγουμε στο συμπέρασμα: «Πόσο σίγουρος είσαι που τα στατιστικά του παιχνιδιού που βλέπεις στην ιστοσελίδα είναι πραγματικά;» ή για να τεντώσουμε ακόμη λίγο το σκοινί: «Πόσο σίγουρος είσαι ότι το ματς διεξάγεται πράγματι;».

Το παραπάνω παράδειγμα είναι ένας χρήσιμο συμπέρασμα ότι δεν θα πρέπει να παίρνουμε το live betting αψήφιστα και να μη σκορπάμε το κεφάλαιό μας δίχως σύνεση και στρατηγική. Το Live Betting είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο για τους παίκτες, ειδικά πλέον με το Live Streaming που διαθέτουν σχεδόν όλες οι στοιχηματικές, αλλά μόνο όταν χρησιμοποιείται σωστά. Στο Live θα βρούμε συχνά ευκαιρίες για ποντάρισμα. Αυτές θα πρέπει να τις αξιοποιούμε και να μην τις ξοδεύουμε στη συνέχεια με “τυφλά” πονταρίσματα βάση κάποιων γραφημάτων. Θα πρέπει να επιβεβαιώνουμε τις πηγές μας και να ποντάρουμε μετά από καλή μελέτη.