Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιος κερδισμένος από το στοίχημα. Αυτό, φυσικά, δεν είναι ισχύει. Σίγουρα μπορεί να μην πλουτίσει από αυτό, ωστόσο αν ένας παίκτης είναι προσεκτικός, μελετηρός και υποψιασμένος έχει τη δυνατότητα μακροχρόνια να βγει κερδισμένος. Για να συμβεί αυτό όμως απαιτείται χρόνος, κόπος και γρήγορα αντανακλαστικά.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο χώρος του στοιχήματος έχει δύο ειδών παίκτες: τους καλούς και τους κακούς. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε απ’ τις αποδόσεις στις οποίες επιλέγουν να ποντάρουν σε σχέση με τις αποδόσεις που τα στοιχήματα «κλείνουν». Για παράδειγμα, ένας παίκτης που προλαβαίνει αποδόσεις όπως 2,05 ή 2,00 πριν υποχωρήσουν στο 1,80 ή στο 1,75 είναι βέβαιο ότι μακροχρόνια θα βγει κερδισμένος. Μπορεί να μην πλουτίσει, αλλά σίγουρα δε θα βγει χαμένος.

Για να συμβεί αυτό όμως, ο οποιοσδήποτε θέλει να αποκαλείται «παίκτης στοιχήματος» οφείλει να είναι γρήγορος, άμεσος, υποψιασμένος και ενεργός. Το ίντερνετ πλέον προσφέρει πολλές δυνατότητες, αρκετές στοιχηματικές εταιρίες, ανάμεσα στις οποίες ο παίκτης οφείλει να κινηθεί γρήγορα και να επιλέξει τις καλύτερες αποδόσεις πριν αυτές πέσουν. Μετά από κάποιους μήνες θα καταλάβει γιατί αυτή ήταν η κίνηση «ματ».

Ταχύτητα στο διάβασμα

Η ταχύτητα δεν είναι το παν στο στοίχημα, όμως είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τους παίκτες. Τους πετυχημένους από τους αποτυχημένους. Χρειάζεται ταχύτητα στο διάβασμα των αγώνων και γρήγορο δίαβασμα της στοιχηματικής αγοράς, όπου οι ευκαιρίες δεν υπάρχουν για μεγάλο διάστημα. Όποιος κινείται με ταχύτητα προλαβαίνει λάθος αποδόσεις ή αποδόσεις με μεγάλη στοιχηματική αξία, τις οποίες μπορεί ακόμη και να κασάρει στην περίπτωση που διορθωθούν πριν την έναρξη των αγώνων και να βγάλει σίγουρο θετικό πρόσημο δίχως να χρειαστεί να παιχτεί αγώνας.

Ταχύτητα χρειάζεται και στην ενημέρωσή του καθένας. Η γρήγορη ενημέρωση σημαίνει ότι μπορεί να διαμορφώσει άποψη για τα επερχόμενα παιχνίδια από νωρίς και να κινηθεί αναλόγως στη συνέχεια. Ταχύτητα χρειάζεται στο διάβασμα και από την άποψη ότι οι επιλογές και οι αναμετρήσεις καθημερινά είναι πάρα πολλές. Δεν λέμε ότι θα πρέπει να μελετά όλα τα πρωταθλήματα διεξοδικά καθώς κάτι τέτοιο χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο και μπορεί να μπερδέψει τον οποιονδήποτε όμως μια γρήγορη ματιά στον ποδοσφαιρικό ή μπασκετικό ή όποιου άλλου αθλήματος χάρτη μπορεί να ξετρυπώσει ευκαιρίες που δεν θα είναι διαθέσιμες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ταχύτητα στο Live Betting

Επιπλέον, η ταχύτητα είναι μεγάλο ατού και στο Live Betting, εκεί όπου ακόμη και τα δευτερόλεπτα παίζουν μεγάλο ρόλο. Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να προκύψει στοιχηματική αξία σε ένα σημείο, η οποία θα χαθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Για παράδειγμα όταν ένα μεγάλο φαβορί δεχθεί γκολ εντός έδρας, η απόδοσή του εκτοξεύεται σε σχέση με την αρχική τιμή. Τότε ο άσος π.χ. έχει αξία, η οποία μπορεί να χαθεί άμεσα, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο μία ομάδα, όπως η Μπάγερν ή Μάντσεστερ Σίτι να ισοφαρίσει άμεσα και να στείλει ξανά την απόδοσή της στα τάρταρα. Ταχύτητα χρειάζεται και όταν παρακολουθεί κάποιος τον αγώνα που θέλει να ποντάρει. Ταχύτητα να ποντάρει για παράδειγμα στο επόμενο γκολ μίας ομάδας που έχει κερδίσει ένα κόρνερ ή ένα φάουλ σε καλή θέση. Προφανώς το γκολ δεν έρχεται πάντα, αλλά οι πιθανότητες σε βάθος χρόνου είναι με το μέρος μας αν κινούμαστε γρήγορα σε τέτοιες περιπτώσεις.