Η αναζήτηση για το λάθος του book

Οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν …μαγνητίσει τους παίκτες με την ευρεία γκάμα προσφορών που διαθέτουν σε όλα τα αθλητικά γεγονότα, απωθώντας τους (εδώ και χρόνια) από το επίγειο “σπορ”. Αυτό που ισχύει στο στοίχημα είναι πως ποντάρουμε με βάση τις αποδόσεις.

Τουλάχιστον, αυτή είναι η λογική σκέψη. Γίνεται αντιληπτό ότι η ψυχολογία του παίκτη τον ωθεί σε επιλογές που θεωρητικά είναι ασφαλείς και κυμαίνονται σε αποδόσεις 1.20 και 1.30, ωστόσο δεν είναι αυτό το νόημα του στοιχήματος. Η λογική που θα πρέπει να έχουμε είναι παντελώς διαφορετική και στηρίζεται κυρίως στην επίγνωση των δεδομένων και στην επιμονή μας να αναζητούμε το λάθος του book.

Ο μελετημένος παίκτης, αυτός δηλαδή που δεν επιλέγει πάνω από 2-3 παιχνίδια στο ίδιο δελτίο, οφείλει να αναζητήσει την αξία σε υψηλότερες αποδόσεις, οι οποίες θα «κρύβουν» το λάθος του bookmaker. Αναζητούμε εκείνα τα γεγονότα που κατά τη δική μας εκτίμηση προσφέρονται σε πιο υψηλές αποδόσεις απ’ ότι θα έπρεπε.

Μπορεί αυτό να είναι ένα φαβορί του 1.50 που οι ιστοσελίδες προσφέρουν στο 1.90 ή ένα αουτσάιντερ, που οι book υποτιμούν και προσφέρουν πιο ψηλά απ’ ότι πρέπει. Αν μελετήσουμε ορθώς και κάνουμε μια σοφή επιλογή, θα είναι κρίμα να την «κολλήσουμε» σε άλλο ένα ή άλλα δύο παιχνίδια με αποδόσεις γύρω στο 1.30.

Τα λάθη των book

Πολλοί αναρωτιούνται, κάνουν όντως λάθη οι στοιχηματικές; Η απάντηση είναι κατά βάση όχι, αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Καθημερινά προσφέρουν πληθώρα αγώνων και αγορών προς στοιχηματισμό και οι εξαιρέσεις στο πρόγραμμα της ημέρας υπάρχουν. Οι αποδόσεις βγαίνουν από έναν συνδυασμό αλγορίθμων και τον ανθρώπινο παράγοντα. Και όταν υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας στην εξίσωση είναι προφανές ότι θα προκύψουν και λάθη. Δηλαδή θα βρούμε λάθος αποδόσεις ακόμη και σε σταθερή βάση. Το θέμα είναι να είμαστε σε θέση να τις εντοπίζουμε. Μελετώντας το κουπόνι καθημερινά, ψάχνοντας τις αγορές και έχοντας γνώση των ομάδων και των συνθηκών μπορούμε να βρίσκουμε τις αποδόσεις που είναι τοποθετημένες με λάθος τρόπο. Είτε λόγω ειδησεογραφίας είτε λόγω λάθος διαβάσματος από πλευράς στοιχηματικών.

Άλλες φορές βρίσκουμε λάθος αποδόσεις υπό τον φόβο των στοιχηματικών. Συχνά αυτές προσφέρουν πολύ χαμηλές αποδόσεις σε φαβορί, τα οποία περιμένουν να πάρουν πολύ ποντάρισμα ώστε να μειώσουν τις απώλειές τους σε περίπτωση νίκης του φαβορί. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να πάμε κόντρα στο ρεύμα και να ποντάρουμε στην απόδοση που πραγματικά έχει στοιχηματική αξία, παρότι οι πιθανότητες επιβεβαίωσης είναι μικρές. Σύμφωνοι το αουτσάιντερ σπάνια θα νικήσει, αλλά όταν το πράξει θα επιβαιώσει μία απόδοση που καλύπτει όλες τις άλλες περιπτώσεις ήττας.

Για να γίνουμε συγκεκριμένοι, αν ένα αουτσάιντερ προσφέρεται σε απόδοση 10,00 κι εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη σε ένα από τα 5-6 παιχνίδια ίδιου ύφους αξίζει να το ποντάρουμε καθώς παίρνουμε υπεραξία. Τη μία φορά που θα επιβεβαιωθεί θα μας ανταμείψει για τις άλλες 4-5 που έχασε.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για πιο χαμηλές αποδόσεις. Ο συσχετισμός που θα πρέπει να ακολουθούμε για να εντοπίσουμε το λάθος είναι η τιμή του σημείου με το πόσες φορές εκτιμούμε ότι θα επιβεβαιωθεί το σημείο αν ο αγώνας γινόταν πολλαπλές φορές.