Οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος «αγωνίζονται» μέσω των κλασικών επιλογών, δηλαδή ποντάρουν σε καθαρά σημεία, στα γκολ (Over ή Under, G/G ή NG), τα ημίχρονα ή τους σκόρερ (anytime ή πρώτο σκόρερ).

Λίγοι εμπιστεύονται τις αγορές των ανατροπών, μια λογική στάση, αφού εκεί μιλάμε για στοιχήματα που χρειάζονται αρκετή δόση τύχης. Δεν είναι ακριβώς Τζόκερ, αφού κι εκεί απαιτείται γνώση και πρόβλεψη, όμως το να επιβεβαιωθείς σε ανατροπή από ημίχρονο σε τελικό ή σε live μορφή δεν είναι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου.

Το βέβαιο είναι ότι οι αποδόσεις στις ανατροπές είναι πάρα πολύ υψηλές. Μπορεί να πέσεις σε… τοίχο στις 99/100 φορές, όμως αυτή τη μια και μοναδική που θα τα «πιάσεις», θα ανταμειφθεί καλά. Η αγορά της ανατροπής στο «ημίχρονο-τελικό» προσφέρεται απ’ όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες και συνήθως οι αποδόσεις είναι πολύ υψηλές. Αυτές διαφέρουν μεταξύ τους, αφού συνήθως το 2 ημίχρονο – 1 τελικό προσφέρεται χαμηλότερα, μιας και οι ιστοσελίδες θεωρούν πιθανότερο να γίνει ανατροπή απ’ τον γηπεδούχο, που τις περισσότερες φορές είναι και το φαβορί για τη νίκη. Η απόδοση στην ανατροπή ενός αουτσάιντερ ξεφεύγει και πολλές φορές θα τη δούμε να ξεπερνά ακομη και τις 50 μονάδες! Τιμή πολύ δελεαστική, αλλά και πολύ απίθανη η επιβεβαίωσή της.

Αυτό που πρέπει να κοιτάμε πριν επιλέξουμε να επενδύσουμε στην αγορά των ανατροπών είναι η λογική και το αγωνιστικό ύφος των ομάδων. Οφείλουμε να ψάξουμε ομάδες που έχουν έφεση στο σκοράρισμα και παρουσιάζουν μια γενικότερη αστάθεια στην απόδοση τους. Ψάχνουμε τα παιχνίδια όπου εκτιμούμε ότι θα δούμε αρκετά γκολ, ποντάροντας κυρίως στις μέτριες άμυνες και το επιθετικό στυλ των δύο ομάδων. Επειδή, όμως, πολλές φορές οι ανατροπές δεν ολοκληρώνονται ή «σπάνε» στο φινάλε, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση για να προλάβουμε καταστάσεις.

Για παράδειγμα, αν ένα ματς τελείωσε στο ημίχρονο 1-0 και στο 75’ έχει γίνει 1-2, δε θα ήταν κακή ιδέα να εκμεταλλευτούμε την επιλογή του cash out, αφού είναι εξαιρετικά πιθανό να προκύψει ισοφάριση (2-2). Κάπως έτσι, θα έχουμε κέρδος και δε θα «χτυπιόμαστε» αν χάσουμε το στοίχημα μας στο τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λογική των ανατροπών χρειάζεται υπομονή και μελέτη, αφού –όπως τονίσαμε και παραπάνω- αναζητούμε αυτή τη μια φορά απ’ τις… πολλές για να βγούμε θετικοί στο πρόσημο μας.

Πως, όμως, καταλήγουμε στην επιλογή αναφορικά με το παιχνίδι όπου θα ποντάρουμε την ανατροπή; Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις, οφείλουμε να μελετήσουμε διεξοδικά πριν αποφασίσουμε. Αν θέλουμε να μπούμε στην αγορά των ανατροπών, πρέπει να αναζητούμε αναμετρήσεις ομάδων που έχουν παρόμοιο ρεκόρ εντός και εκτός έδρας, είναι περίπου ισοδύναμες και παίζουν παντού για τη νίκη.

Αυτό σημαίνει ότι μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι ομάδες με επιθετική φιλοσοφία και ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Επίσης, όπως αναφέραμε παραπάνω, τα ματς με ξεκάθαρο φαβορί προσφέρονται για ανατροπή, αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικής και ένα εις βάρος τους γκολ μπορεί να μην τους στερήσει τη νίκη.

Ένας καλός μπούσουλας για να ψάξουμε τις ανατροπές είναι αρχικά να διαλέξουμε την ομάδα ή τις ομάδες που θεωρούμε ότι θα κερδίσουν κι έπειτα να ψάξουμε στην φόρμα και τη στατιστική τους αν έχουν την τάση να μένουν πίσω στο σκορ και αν αντιδρούν σωστά υπό αντίξοες συνθήκες.