Futsal: Οδηγός στοιχήματος

θεωρία στοιχήματος futsal

Το ποδόσφαιρο σάλας ή αλλιώς και futsal, μπορεί να μην έχει την… αίγλη που έχει το κανονικό ποδόσφαιρο, ωστόσο είναι ένα πολύ θεαματικό άθλημα, καθώς απαιτείται άψογη τεχνική κατάρτιση από πλευράς των παικτών, φαντασία και… υψηλό iq. 

Η βάση του αθλήματος είναι ίδια με το ποδόσφαιρο, δηλαδή είναι ένα άθλημα που παίζεται μόνο με τα πόδια, στόχος των δύο ομάδων είναι να σκοράρουν στην αντίπαλη εστία, ωστόσο οι μεγάλες διαφορές έχουν να κάνουν στο τερέν, στη διάρκεια των αγώνων αλλά και στις συνθέσεις των ομάδων. 

Στοίχημα προτάσεις σήμερα – Βρες στο Bethome.gr τα κορυφαία προγνωστικά

Το futsal παίζεται κυρίως σε κλειστούς χώρους (ξύλινο δάπεδο), ο αγώνας χωρίζεται σε δυο ημίχρονο που έχουν διάρκεια 20’ το καθένα, ενώ οι ομάδες αποτελούνται από πέντε άτομα (4+1)

Κανόνες Futsal | Πως παίζεται

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, ένας αγώνας futsal αποτελείται από δύο εικοσάλεπτα ημίχρονα, οι ομάδες αποτελούνται από πέντε (4-1) παίκτες, ενώ μια ακόμη διαφορά είναι πως οι ομάδες έχουν το δικαίωμα απεριόριστων αλλαγών. 

Σε αντίθεση με το κανονικό ποδόσφαιρο, στο futsal δεν υπάρχουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες ώστε να τιμωρούνται οι παίκτες. Αντίθετα, υπάρχουν οι πεντάλεπτες αποβολές με τις οποίες μπορεί να τιμωρηθεί κάποιος παίκτες. Αν κατά τη διάρκεια μιας αποβολής η ομάδα με μειονέκτημα δεχτεί γκολ, τότε ο τιμωρημένος παίκτης επιστρέφει κατευθείαν στο παιχνίδι, ωστόσο αν η ομάδα με μειονέκτημα σκοράρει, τότε η αποβολή συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ (ο συγκεκριμένος κανονισμός έχει βάση το χόκεϊ επί πάγου). 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα έμμεσα και τα άμεσα φάουλ, τα πλάγια, τα κόρνερ και η επαναφορά από το τέρμα (ελεύθερο), όροι που είναι γνωστοί σε όλους από το ποδόσφαιρο. Αξίζει βέβαια να τονίσουμε πως απαγορεύονται ρητά τα τάκλιν, είτε προς την μπάλα, είτε προς κάποιον αντίπαλο παίκτη. 

Τέλος, η κάθε ομάδα δικαιούται από ένα time-out σε κάθε ημίχρονο, διάρκειας ενός λεπτού. Αν κάποια ομάδα δεν χρησιμοποιήσει το time-out ενός ημιχρόνου δεν επιτρέπεται να πάρει δυο time-out κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. 

Οι αγορές στο στοίχημα Futsal

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, οι αγορές που θα συναντήσετε στο futsal, μοιάζουν πολύ με αυτές του ποδοσφαίρου. 

Μπορείτε να παίξετε στοίχημα στο νικητή του αγώνα, στο Under/Over, στο νικητή του ημιχρόνου ή στο ποια ομάδα θα σημειώσει το πρώτο τέρμα του αγώνα. Από εκεί και πέρα μπορείτε να βρείτε αγορές με χάντικαπ ή το ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη στον Χ αριθμό τερμάτων. Επίσης, υπάρχει η αγορά “διπλή ευκαιρία”, η οποία είναι ίδια με αυτή του ποδοσφαίρου. 

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το παιχνίδι και τη διοργάνωση του παιχνιδιού, μπορεί να συναντήσετε κι άλλες πιο εξειδικευμένες αγορές, αν πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση. 

Live Betting στο Futsal

Όπως συμβαίνει στις pre game αγορές, έτσι και στο ζωντανό στοιχηματισμό, οι αγορές που θα συναντήσετε στο futsal μοιάζουν πολύ με αυτές του κανονικού ποδοσφαίρου. 

Μπορείτε να επιλέξετε το νικητή του αγώνα, το πόσα τέρματα θα σημειωθούν (Under/Over), το ποια ομάδα θα σημειώσει το επόμενο τέρμα ή το ποια ομάδα θα κερδίσει το πρώτο ημίχρονο. 

Φυσικά, δεν λείπουν οι αγορές με χάντικαπ ώστε να εξισορροπηθεί η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε δύο ομάδες, όπως επίσης και οι αγορά “διπλή ευκαιρία”. 

Αποδόσεις στο στοίχημα Futsal

Λόγω της… φύσης του αθλήματος κι επειδή συνήθως η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει έναν αγώνα, οι αποδόσεις που θα συναντήσετε δεν είναι ιδιαιτέρως ελκυστικές, εκτός φυσικά κι αν πρόκειται για κάποιο ντέρμπι όπου οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες νίκης. 

Μπορείτε ωστόσο να βρείτε “ζουμερές” αποδόσεις στα χάντικαπ των αγώνων, όπως επίσης και στις αγορές που αφορούν μόνο το ημίχρονο. Από εκεί και πέρα υψηλές αποδόσεις μπορείτε να βρείτε και στα Under/Over των αγώνων, ανάλογα φυσικά το όριο τερμάτων το οποίο θα επιλέξετε. 

Αποδόσεις με μεγάλη στοιχηματική αξία μπορούν να βρουν επίσης οι παίκτες σε μακροχρόνιες αγορές που έχουν να κάνουν με τη νικήτρια ομάδα ενός μεγάλου τουρνουά ή μιας μεγάλης διοργάνωσης. 

Που θα παίξετε στοίχημα Futsal

Το futsal δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο δημοφιλές με το… κανονικό ποδόσφαιρο, ωστόσο οι στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν φροντίσει να το εντάξουν ανάμεσα στα προσφερόμενα προς στοιχηματισμό αθλήματα. 

Όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, οι περισσότερες στοιχηματικές παλτφόρμες προσφέρουν τους μεγάλους αγώνες προς στοιχηματισμό, με τη διαφορά ότι σε κάποιες ιστοσελίδες θα βρείτε περισσότερα ειδικά στοιχήματα. 

Σε περίπτωση που θέλετε να στοιχηματίσετε στο futsal πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου.