Οι οπαδοί της Formula 1 ανά τον κόσμο είναι χιλιάδες. Όσον αφορά τη χώρα μας, μπορεί να μην αποτελεί το δημοφιλέστερο άθλημα, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι Έλληνες όπου παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις του αθλήματος. Μιλάμε για το ακριβότερο σπορ στον κόσμο, όσον αφορά τις επενδύσεις που πρέπει να διενεργήσουν οι ομάδες σε τεχνολογία και οδηγούς. Το εισιτήριο για να ζήσει κάποιος από κοντά τη μαγεία της Formula 1 κοστίζει ακριβά, παρ’ όλα αυτά εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν σε κάθε μέρος του κόσμου ακολουθώντας… το βασιλιά των μηχανοκίνητων σπορ. Φυσικά, ένα τόσο ευρέως διαδεδομένο άθλημα δε θα μπορούσε να λείπει απ’ τα στοιχηματικά δρώμενα. Σε κάθε αγώνα, οι στοιχηματικές πλατφόρμες “ανοίγουν” εκατοντάδες αγορές που αφορούν τα δοκιμαστικά, τις κατατακτήριες δοκιμές και φυσικά τον κανοικό αγώνα όπου διεξάγεται τις Κυριακές.

Στοίχημα προτάσεις σήμερα – Βρες στο Bethome.gr τα κορυφαία προγνωστικά

Κανόνες Formula 1 | Πως παίζεται

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 21 αγώνες. Ο οδηγός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (όχι απαραίτητα τις περισσότερες νίκες) είναι αυτός που κατακτά το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η δημοφιλέστερη στοιχηματική αγορά στον κόσμο της Formula 1, ωστόσο χρειάζεται μελέτη και υπομονή. Φυσικά, υπάρχει και η αντίστοιχη αγορά που αφορά τη νικήτρια ομάδα. Οι ομάδες συγκεντρώνουν βαθμούς με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει και στους οδηγούς, μαζεύοντας δηλαδή όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται κι όχι απαραίτητα κερδίζοντας όσο περισσότερους αγώνες.  Τα φαβορί είναι πάντα γνωστά εκ των προτέρων, κάτι που σημαίνει ότι οι αποδόσεις τους είναι χαμηλές. Οφείλετε όμως να είστε ενημερωμένοι και να τσεκάρετε τις χειμερινές δοκιμές των μονοθεσίων, προκειμένου να έχετε πιο ξεκάθαρη άποψη για το ποιος οδηγός έχει το προβάδισμα για την κούρσα του πρωταθλητή. Η αγορά ανοίγει μερικές εβδομάδες πριν το πρώτο Γκραν Πρι.

Οι αγορές στη Formula 1

Νικητής Γκραν Πρι

Εξίσου δημοφιλής επιλογή για τους παίκτες στοιχήματος στη Formula 1 είναι ο νικητής του Γκραν Πρι. Εδώ οι αποδόσεις ξεκινούν να προσφέρονται περίπου δύο με τρεις ημέρες πριν τον αγώνα, όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Κριτήριο της επιλογής σας θα πρέπει να είναι οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Ανάλογα με τους χρόνους του κάθε οδηγού, θα είστε να θέση να συμπεράνετε την κατάσταση τους και να εκτιμήσετε τον νικητή με περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης. Άλλωστε, είναι σύνηθες φαινόμενο ο οδηγός που κέρδισε την pole position (ξεκινά πρώτος τον αγώνα) να καταλήγει νικητής του αγώνα.

Νικητής κατατακτήριων

Σε περίπτωση που δε θέλετε να μπλέξετε με τον αγώνα, οι στοιχηματικές εταιρίες σας προσφέρουν τη δυνατότητα πονταρίσματος και στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο οδηγός που θα τελειώσει με τον καλύτερο χρόνο κερδίζει την pole position και θεωρείται νικητής της εν λόγω αγοράς.

Να βρεθεί στο πόντιουμ

Δημοφιλής αγορά αποτελεί επίσης το πόντιουμ. Οι οδηγοί που θα τερματίσουν στις πρώτες τρεις θέσεις ανεβαίνουν στο βάθρο και λούζονται με τις σαμπάνιες, θεωρούνται οι νικητές του Γκραν Πρι και παίρνουν την υψηλότερη βαθμολογία. Μπορείτε να ποντάρετε σε οποιονδήποτε οδηγό αναφορικά με την παρουσία του στο βάθρο και αξίζει να σημειωθεί ότι αν τα καταφέρει σε αγωνιστικό επίπεδο, οποιαδήποτε ακόλουθη τιμωρία μεταβάλλει την κατάταξη, δεν επηρεάζει το στοίχημα σας.

Πληθώρα στοιχημάτων

Τα προαναφερθέντα είναι μόνο μερικές από τα στοιχήματα στη Formula 1. Οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν, επίσης, ζευγάρια οδηγών, έτσι ώστε εσείς να επιλέξετε τον νικητή ανάμεσα τους (H2H), κάτι που καθορίζεται απ’ το ποιος θα τερματίσει ψηλότερα. Ακόμη, μπορείτε να ποντάρετε σε κατηγορίες όπως: Ταχύτερος γύρος (ο οδηγός που θα κάνει τον ταχύτερο γύρο), Πρώτος οδηγός που θα εγκαταλείψει, Πρώτη ομάδα που θα εγκαταλείψει, Αν θα εμφανιστεί Safety car (αυτοκίνητο ασφαλείας), Να τερματίσει ένας οδηγός στους βαθμούς (οι πρώτες 10 θέσεις δίνουν πόντους), Να τερματίσει στους 6 πρώτους, όπως επίσης και ποιος οδηγός θα βρίσκεται στην πρώτη θέση μετά το τέλος του πρώτου γύρου. 

Live Betting στη Formula 1

Η αλήθεια είναι πως το  Live Betting στη Formula 1 δεν παρουσιάζει το… ίδιο ενδιαφέρον με τα υπόλοιπα αθλήματα, καθώς οι εναλλαγές στη διακύμανση του αγώνα είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τα υπόλοιπα δημοφιλή αθλήματα. 

Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιος είναι γνώστης του αθλήματος, σίγουρα θα είναι σε θέση να… εντοπίσει ορισμένες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Το κακό είναι ότι οι προσφερόμενες αγορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι λίγες και συνήθως έχουν να κάνουν με το νικητή της κούρσας, τις θέσεις του βάθρου και τον ταχύτερο γύρο. 

Αποδόσεις στο στοίχημα Formula 1

Πάμε τώρα να εξετάσουμε τις αποδόσεις που θα συναντήσετε στοιχηματίζοντας στη Formula 1. Οι αποδόσεις που θα συναντήσετε συνήθως δεν είναι ελκυστικές όσον αφορά το νικητή του αγώνα, καθώς ο οδηγός που κατέχει την pole position συνήθως παίζει σε χαμηλές αποδόσεις. 

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν αγορές στις οποίες θα βρείτε στοιχηματική αξία. Οι αγορές που θα βρείτε μεγάλες αποδόσεις είναι ποιος οδηγός θα κάνει τον ταχύτερο γύρο, ποιος θα αποχωρήσει πρώτος από την κούρσα, ενώ υπάρχει μπόλικη αξία και στις αγορές H2H, ιδίως αν κάποιος παίκτης στοιχήματος είναι…διαβασμένος. 

Που θα παίξετε στοίχημα Formula 1

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, η Formula 1 είναι το δημοφιλέστερο μηχανοκίνητο σπορ στον κόσμο, επομένως δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε στοιχηματική πλατφόρμα που να προσφέρει αγορές για τους αγώνες της Formula 1. 

Όλες οι στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προσφέρουν στοιχηματικές αγορές για τη Formula 1, με τις αποδόσεις να μην έχουν μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους. Η μεγαλύτερη διαφορά που θα συναντήσετε από bookmaker σε bookmaker είναι οι προσφερόμενες αγορές και τα ειδικά στοιχήματα που υπάρχουν.