Ευρωπαϊκό Χάντικαπ στο Στοίχημα

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ

Πολλοί παίκτες του στοιχήματος στο ίντερνετ μπερδεύουν τα ασιατικό με το ευρωπαϊκό χάντικαπ, ωστόσο, οι δυο αγορές διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους. Η κυριότερη διαφορά τους είναι πως στο Ευρωπαϊκό Χάντικαπ τα στοιχήματα δεν περιορίζονται σε δυο πιθανά αποτελέσματα, αλλά σε τρία. Είναι “μέσα”, δηλαδή, και η ισοπαλία. Αποτελεί αναμφίβολα μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά, με σημαντικά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, ο παίκτης καλείται να είναι καλά ενημερωμένος για τη δυναμικότητα και τα στατιστικά των ομάδων στις οποίες επιλέγει να στοιχηματίσει.

Εκτός φυσικά από τα παραπάνω, από τα στατιστικά δηλαδή, και τη δυναμικότητα των ομάδων, άλλοι σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να γνωρίζει ο παίκτης είναι οι καιρικές συνθήκες, η προϊστορία των δύο ομάδων, η σημασία της αναμέτρησης, η απόδοση των ομάδων στα τελευταία παιχνίδια τους, αλλά και αν υπάρχουν απουσίες βασικών παικτών, καθώς και εξωαγωνιστικά προβλήματα, ή ακόμη και αποχώρηση προπονητή. Πρέπει, με άλλα λόγια, να έχει όλα τα δεδομένα στα “χέρια” του και να αποφασίσει αν θα τον συμφέρει να ποντάρει σε μία ομάδα με χάντικαπ.

Τι να προσέξεις στα ευρωπαϊκά χάντικαπ

Παράλληλα, η στρατηγική είναι ένα ακόμη «όπλο» στα χέρια του παίκτη του στοιχήματος, που θα του δώσει ακόμη περισσότερες πιθανότητες κέρδους. Η πιο συνηθισμένη στρατηγική είναι η επιλογή αναμετρήσεων ανάμεσα σε ομάδες με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, σε ομάδες με μεγάλη δυναμική στην έδρα τους και την ίδια στιγμή φιλοξενούμενες ομάδες με αδυναμία στις εκτός έδρας αποστολές τους.

Πέραν του κλασσικού Ευρωπαϊκού Χάντικαπ με το line στο +1 / -1, σε πολλές ιστοσελίδες ο παίκτης έχει την ευκαιρία να βρει χάντικαπ και σε διαφορετικά line, όπως ευρωπαϊκό χάντικαπ ημιχρόνου η Χάντικαπ +2 / -2, +3 / -3. Για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό Χάντικαπ φτάνει να προσθέσουμε στο τελικό αποτέλεσμα το γκολ ή τα γκολ για την ομάδα που έχει το ακέραιο προβάδισμα. Για παράδειγμα έχουμε τον αγώνα: ομάδα Α – ομάδα Β με Ευρωπαϊκό Χάντικαπ 0:1 και αποδόσεις: 1:2,40 Χ :3,50 2:2,10. Αν για παράδειγμα ο αγώνας λήξει 2-1, τότε για το χάντικαπ έχουμε ισοπαλία (2 – 1+1=2-2).

Για παράδειγμα, έστω ότι ποντάρουμε στο παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, στον άσσο με χάντικαπ -1. Για να επιβεβαιωθεί το στοίχημά μας, θέλουμε η Ρεάλ να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά και πάνω (2-0, 3-0, 3-1 κ.ο.κ). Αν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά (1-0, 2-1 κλπ), τότε το στοίχημα είναι χαμένο, όπως φυσικά και σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττα της.