Ευρωπαϊκό Χάντικαπ

Αρκετοί που παίζουν στοίχημα στο ίντερνετ ίσως να μπερδεύουν το ασιατικό με το ευρωπαϊκό χάντικαπ. Ωστόσο, οι δυο αυτές αγορές διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους. Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τι σημαίνει ο δεύτερος όρος και ποιες ακριβώς είναι οι διαφοροποιήσεις ανάμεσά τους.

Η κυριότερη διαφορά τους είναι πως στο Ευρωπαϊκό Χάντικαπ τα στοιχήματα δεν περιορίζονται σε δυο πιθανά αποτελέσματα, όπως συμβαίνει με το ασιατικό. Εδώ έχουμε αντιθέτως να κάνουμε με τρία. Είναι μέσα στις επιλογές, δηλαδή, και η ισοπαλία. Αποτελεί αναμφίβολα μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά, που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, ο παίκτης καλείται σε κάθε περίπτωση να είναι καλά ενημερωμένος για τη δυναμικότητα και τα στατιστικά των ομάδων στις οποίες επιλέγει να στοιχηματίσει.

Τι να προσέξεις στα ευρωπαϊκά χάντικαπ

Εκτός φυσικά από τα παραπάνω που αναφέραμε, από τα στατιστικά δηλαδή, και τη δυναμικότητα των ομάδων, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβει υπόψιν ο παίκτης. Αυτοί είναι – μεταξύ άλλων – οι καιρικές συνθήκες, η προϊστορία των δύο ομάδων, η σημασία της αναμέτρησης, η απόδοση των ομάδων στα τελευταία παιχνίδια τους. Αλλά και αν υπάρχουν απουσίες βασικών παικτών, καθώς και εξωαγωνιστικά προβλήματα, ή ακόμη και αποχώρηση προπονητή. Πρέπει, με άλλα λόγια, να έχει όλα τα δεδομένα στα “χέρια” του και να αποφασίσει αν θα τον συμφέρει να ποντάρει σε μία ομάδα με χάντικαπ. Μία έρευνα, λοιπόν, πριν το προτιμήσετε για το στοίχημά σας επιβάλλεται και από εκεί και πέρα όλα είναι στην κρίση σας.

Παράλληλα, η στρατηγική είναι ένα επιπλέον «όπλο» στα χέρια του παίκτη του στοιχήματος. Αν κινηθεί με μεθοδικότητα τότε θα του δοθούν ακόμη περισσότερες πιθανότητες κέρδους. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος σε αυτή την περίπτωση είναι η επιλογή αναμετρήσεων ανάμεσα σε ομάδες που τις χαρακτηρίζει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Όπως επίσης καλό θα ήταν να προτιμήσετε με εκείνες που εκμεταλλεύονται στο μέγιστο βαθμό την έδρα τους. Ιδανικά αν και την ίδια στιγμή φιλοξενούν συλλόγους με αδυναμία στις αποστολές τους μακριά από το γήπεδό τους. Γενικά, ως κανόνα να έχετε ότι η μία ομάδα θα ήταν προς το συμφέρον σας να έχει σημαντικό προβάδισμα αν είναι να στοιχηματίσετε με χάντικαπ ως επιλογή.

Ευρωπαϊκά χάντικαπ παραδείγματα

Πέραν του κλασσικού Ευρωπαϊκού Χάντικαπ με το όριο στο +1 / -1, σε πολλές ιστοσελίδες ο παίκτης έχει την ευκαιρία να βρει χάντικαπ και σε διαφορετικά line. Όπως, για πάραδειγμα, ευρωπαϊκό χάντικαπ ημιχρόνου η Χάντικαπ +2 / -2, +3 / -3. Για να δούμε τι προκύπτει στο Ευρωπαϊκό Χάντικαπ φτάνει να προσθέσουμε στο τελικό αποτέλεσμα το γκολ ή τα γκολ για την ομάδα που έχει το ακέραιο προβάδισμα. Για παράδειγμα έχουμε τον αγώνα: ομάδα Α – ομάδα Β με Ευρωπαϊκό Χάντικαπ 0:1 και αποδόσεις: 1:2,40 Χ :3,50 2:2,10. Αν για παράδειγμα ο αγώνας λήξει 2-1, τότε για το χάντικαπ έχουμε ισοπαλία (2 – 1+1=2-2).

Για παράδειγμα, έστω ότι ποντάρουμε στο παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, στον άσσο με χάντικαπ -1. Για να επιβεβαιωθεί το στοίχημά μας, θέλουμε η Ρεάλ να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά και πάνω (2-0, 3-0, 3-1 κλπ.). Αν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά (1-0, 2-1 κ.ο.κ.), τότε το στοίχημα θα είναι χαμένο. Όπως θα συμβεί, φυσικά, και σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττα της.