Επενδύσεις στο στοίχημα: Η τακτική αυτών

αποδόσεις στοιχήματος

Τα δεδομένα στο χώρο του στοιχήματος αναδιαμορφώνονται κάθε λίγα δευτερόλεπτα, η κίνηση της αγοράς επηρεάζει την εξέλιξή τους και τη λήψη αποφάσεων. Συνεπώς, πρόκειται για μια (σχεδόν) πιστή αντιγραφή του κόσμου του Χρηματιστηρίου, έστω κι αν η σύγκριση είναι λιγάκι γενικευμένη. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου μα καθόλου άτοπη. Αυτό διότι οι τακτικές των δύο «κόσμων» έχουν πολλά κοινά σημεία.

Για παράδειγμα, στο Χρηματιστήριο είναι ευρέως διαδεδομένη η στρατηγική της κόντρας στην αγορά. Με τον ίδιο τρόπο που ένας trader θα επιλέξει να επενδύσει σε μια μετοχή, την οποία υποτιμάει η αγορά, έτσι και ο συνεπής παίκτης στοιχήματος θα προσπαθήσει να «διαβάσει» την υποτίμηση ομάδων και γεγονότων απ’ τις ιστοσελίδες.

Αυτό μπορεί να συμβεί για αρκετούς λόγους, ωστόσο ο «διαβασμένος» παίκτης, που γνωρίζει τις δυνατότητες μιας ομάδας, μπορεί να αντιληφθεί και να «αρπάξει» την ευκαιρία. Αντίστοιχη είναι η τακτική και σε ομάδες που οι ιστοσελίδες υπερεκτιμούν. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, έχει αξία (value bet) η κόντρα στα φαβορί, αρκεί φυσικά να είμαστε γνώστες της δυναμικής των αντιπάλων και αν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν πως κακώς υποτιμήθηκαν.

Εδώ εμπίπτει η περίπτωση της μελέτης, της ενημέρωσης. Το στοίχημα όταν δεν γίνεται μέσα από εμπεριστατωμένη ενημέρωση και διαρκή παρακολούθηση των εξελίξεων δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να σας αποφέρει θετικό πρόσημο στο τέλος της χρονιάς. Οι κερδισμένοι παίκτες στοιχήματος είναι αυτοί που παραμένουν ενήμεροι για τις εξελίξεις όχι μόνο των ομάδων αλλά και της στοιχηματικής αγοράς. Η βαθιά γνώση και των δύο, σε συνδυασμό με την υπομονή και το κατάλληλο timing μας οδηγούν συχνά σε ευκαιρίες. Στα λεγόμενα λάθη των book, που δεν είναι πολλά, αλλά αναλογικά σε σχέση με την πληθώρα αγώνων που προσφέρονται καθημερινά είναι αρκετά για να μας αποφέρουν έξυπνες νίκες. Νίκες με στοιχηματική αξία. Αυτή που ψάχνουν όλοι όσοι παίζουν στοίχημα. Και η στοιχηματική αξία προκύπτει στις αποδόσεις. Άλλωστε δεν παίζουμε ΠΡΟΠΟ, στο στοίχημα τον κύριο ρόλο παίζουν οι αποδόσεις.

Στο στοίχημα κυνηγάμε τις σωστές αποδόσεις και δεν είναι λίγες φορές που θα συναντήσουμε απόδοσεις που έχουν υπεραξία. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες ομάδες υποτιμούνται σκόπιμα ή από λάθος εκτίμηση. Όταν λέμε σκόπιμα, αυτό γίνεται από τους book με στόχο να προσελκύσουν πονταρίσματα στο φαβορί στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι book γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία των παικτών, που δεν είναι όλοι τους γνώστες των δυναμικών των ομάδων θα ποντάρουν στο φαβορί, στο μεγάλο όνομα, στην ομάδα που ξέρουν. Έτσι ρίχνουν τις αποδόσεις στα φαβορί περιμένοντας μεγάλο ποντάρισμα. Εκεί αξίζει να ποντάρουμε στην κόντρα του φαβορί. Φυσικά όχι τυφλά. Πάντα μέσα από μελέτη και αν οι συνθήκες οδηγούν σε ένα τέτοιο ποντάρισμα.

Παίξτε στις Νόμιμες Στοιχηματικές Ιστοσελίδες στην Ελλάδα (Κλικ εδώ)

Η παρακολούθηση της αγοράς είναι μείζον θέμα για έναν συνεπή παίκτη στοιχήματος. Όπως κάποιοι επενδυτές αρέσκονται να ακολουθούν τις μεγάλες τάσεις της αγοράς στα Χρηματιστήρια, έτσι υπάρχουν κάποιοι παίκτες στοιχήματος που συμπορεύονται σε πολλές περιστάσεις με τις κινήσεις της αγοράς. Άλλοι περιμένουν να δουν που θα «ανοίξουν» οι αποδόσεις, εκτιμούν τις μεταβολές, αλλά και τη χρονική συγκυρία και επιλέγουν να τηρήσουν περισσότερο υπομονετική στάση.

Κάπου εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα μιας απλής εκτίμησης της στιγμής και τυχαίων συμπεριφορών, αλλά απόρροια μελέτης, συγκέντρωσης, γνώσης και καλής ψυχολογίας. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι όπως τα Χρηματιστήρια, έτσι και οι στοιχηματικές αγορές κρύβουν «λάθη».