Ασιατικό Χάντικαπ: Πλήρης οδηγός

Το Ασιατικό Χάντικαπ είναι μια από τις πλέον δημοφιλής αγορές στοιχηματισμού, όπου ο παίκτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα – και όχι τρία σημεία – με την γκανιότα να είναι αισθητά μικρότερη. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η πλειοψηφία των παικτών προτιμά τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς δίνει μεγαλύτερες αποδόσεις σε σχέση με άλλες.

Η συγκεκριμένη αγορά προσφέρεται κυρίως σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ θεωρητικά κάθε ομάδα έχει τις ίδιες πιθανότητες νίκης. Έτσι, ποντάροντας σε ένα τέτοιο σύστημα, η ισοπαλία δεν αποτελεί σημείο για το συγκεκριμένο στοίχημα, αλλά δημιουργείται μια νέα αγορά για στοιχηματισμό. Ως αποτέλεσμα, αντί να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε νίκη, ήττα ή ισοπαλία καλείται να διαλέξει το καταλληλότερο στοίχημα Ασιατικού Χάντικαπ το οποίο είναι σε προσφορά, με το χάντικαπ ή μειονέκτημα να δίνεται σε αριθμό γκολ ή κλάσμα αριθμού γκολ.

Ένας παίκτης εκτός από τη δυνατότητα που έχει να ποντάρει πριν την έναρξη του παιχνιδιού, μπορεί να βρει σε πολλές ιστοσελίδες Ασιατικά Χάντικαπ για τα παιχνίδια που βρίσκονται σε εξέλιξη, δηλαδή στο live betting. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι κανείς ιδιαίτερα προσεκτικός, μιας και τα Ασιατικά Χάντικαπ αφορούν τη διακύμανση του σκορ, για όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ δεν υπολογίζονται τα τέρματα που έχουν σημειωθεί στο παιχνίδι πριν το ποντάρισμα, με την αναμέτρηση να ξεκινά στην ουσία από το 0-0 όσα γκολ και αν έχουν προηγηθεί.

Ασιατικό χάντικαπ τι είναι

Αν και περίπλοκο αρχικά, το Ασιατικό Χάντικαπ είναι, εν τέλει, αρκετά απλό. Υπάρχουν ωστόσο, διάφορες μορφές Ασιατικών Χάντικαπ και παρακάτω αναλύουμε όλα όσα μπορεί να βρει ένας παίκτης στις στοιχηματικές ιστοσελίδες:

Χάντικαπ +2: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει, έρθει ισόπαλη ή χάσει με ένα γκολ διαφορά, κερδίζετε. Εάν η ομάδα σας χάσει με δύο γκολ διαφορά τότε σας επιστρέφετε το ποσό που στοιχηματίσατε.

Χάντικαπ -2: Σε περίπτωση που η ομάδα σας κερδίσει με τρία ή περισσότερα γκολ τότε παίρνετε όλο το ποσό. Εάν κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τότε σας επιστρέφεται όλο το ποσό που στοιχηματίσατε.

Χάντικαπ +1.75 ή +1.5,2: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει, έρθει ισόπαλη ή χάσει με ένα γκολ διαφορά, κερδίζετε. Εάν η ομάδα σας χάσει με δύο γκολ διαφορά τότε χάνεται το 1/2 του ποσού που στοιχηματίσατε και το άλλο 1/2 σας επιστρέφετε.

Χάντικαπ -1.75 ή -1.5,2: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει με τρία ή περισσότερα γκολ τότε κερδίζετε. Εάν η ομάδα σας κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τότε παίρνετε το μισό της max απόδοσης. Παράδειγμα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανθρακικό, ο άσσος δίνει 1.10 ενώ το χάντικαπ -1.75 πληρώνει 1.90. Σε περίπτωση που κερδίσει με 3 γκολ ο Ολυμπιακός πληρώνεστε το 1.90. Σε περίπτωση που κερδίσει με ένα γκολ χάνετε τα χρήματά σας. Ενώ στην περίπτωση που θα κερδίσει ο Ολυμπιακός με δύο γκολ παίρνετε: Τελική Απόδοση= (“Απόδοση -1.75″+1)/2, => Τελ. Απόδ.=(1.90+1)/2=1.45

Χάντικαπ +1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει, έρθει ισόπαλη ή χάσει με ένα γκολ, κερδίζετε. Αν χάσει με διαφορά δύο τερμάτων και πάνω χάνετε το στοίχημά σας.

Χάντικαπ -1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ, κερδίζετε. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χάνετε.

Χάντικαπ +1.25 ή +1,1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει ή έρθει ισόπαλη, κερδίζετε. Εάν χάσει με ένα γκολ τότε παίρνετε το μισό της max απόδοσης. Παράδειγμα: Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανθρακικό και εσείς επιλέγετε το +1.25 σε απόδοση 2.00. Αν το ματς λήξει Χ2 τότε πληρώνεστε την απόδοση του χάντικαπ. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει με ένα γκολ τότε παίρνετε: Τελική Απόδοση= (“Απόδοση +1.25″+1)/2, => Τελ. Απόδ.=(2.00+1)/2=1.50

Χάντικαπ -1.25 ή -1,1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ, κερδίζετε. Εάν κερδίσει με διαφορά ενός γκολ χάνεται το 50% του ποσού που στοιχηματίσατε ή όπως αναφέραμε και στις προηγούμενες περιπτώσεις, σας επιστρέφονται τα μισά χρήματα από αυτά που ποντάρατε. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα χάνεται.

Xάντικαπ +1: Σε περίπτωση που η ομάδα σας κερδίσει ή έρθει ισόπαλη κερδίζετε. Εάν η ομάδα που επιλέξατε χάσει με ένα γκολ τότε το ποσό που στοιχηματίσατε επιστρέφετε.

Χάντικαπ -1: Σε περίπτωση που η ομάδα σας κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ τότε παίρνετε όλο το ποσό. Εάν η ομάδα σας κερδίσει με ένα γκολ τότε επιστρέφονται τα χρήματα που ποντάρατε.

Χάντικαπ +0.75 ή +0.5,1: Σε περίπτωση που η ομάδα σας κερδίσει ή φέρει ισοπαλία παίρνετε όλο το ποσό. Εάν η ομάδα σας χάσει με ένα γκολ τότε παίρνετε πίσω τα μισά χρήματα από το ποντάρισμα σας. Αυτό το είδος στοιχήματος αξίζει να το χρησιμοποιείτε σε συστήματα που έχετε εκπλήξεις που θεωρείτε ότι στη χειρότερη περίπτωση η ομάδα σας θα χάσει με ένα γκολ. Σε περίπτωση τελικά χάσει η ομάδα σας με ένα γκολ δεν χάνονται η στήλες σας, αλλά το παιχνίδι θεωρείται “πιασμένο” με 0,5 απόδοση.

Χάντικαπ -0.75 ή -0.5,1: Σε περίπτωση που η ομάδα που έχετε επιλέξει με -0.75 χάντικαπ κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ παίρνετε όλη την απόδοση. Εάν όμως κερδίσει με ένα γκολ τότε παίρνετε το μισό της max απόδοσης: Παράδειγμα: Αγοράζεται στο -0.75 την Ξάνθη που υποδέχεται τον Πανθρακικό. Ο άσσος πληρώνει 1.55, ενώ το Χάντικαπ -0.75 πληρώνει 1.80. Σε περίπτωση που κερδίσει η Ξάνθη με δύο γκολ εσείς πληρώνεστε το 1.80, σε περίπτωση που η Ξάνθη κερδίσει με ένα γκολ εσείς παίρνετε: Τελική Απόδοση= (“Απόδοση -0.75″+1)/2, => Τελ. Απόδ.=(1.80+1)/2=1.40.

Χάντικαπ +0.5: Σε περίπτωση που κερδίσει ή φέρει ισοπαλία η ομάδα σας κερδίζετε. Είναι η διπλή ευκαιρία σε ασιατικό χάντικαπ. Και εδώ αξίζει να το κοιτάτε όταν σκέφτεστε να αγοράσετε διπλή ευκαιρία γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να έχει μεγαλύτερη απόδοση στην ίδια ιστοσελίδα.

Χάντικαπ -0.5: Σε περίπτωση που κερδίσει η ομάδα κερδίζετε. Είναι το ίδιο αν αγοράζατε 1 ή 2, αλλά πρέπει να το κοιτάτε καθώς αρκετές φορές το χάντικαπ -0.5 έχει μεγαλύτερη απόδοση απο ότι η απλή νίκη στην ίδια ιστοσελίδα. Άρα αξίζει να αγοράσετε με -0.5 χάντικαπ παρά απλά το σημείο που είναι ακριβώς το ίδιο.

Χάντικαπ +0.25 ή +0.0,5: Σε περίπτωση που η ομάδα που έχετε επιλέξει με χάντικαπ +0.25 κερδίσει τότε κερδίζετε ολόκληρο το στοίχημα. Σε περίπτωση ισοπαλίας κερδίζετε το μισό από το max της απόδοσης. Παράδειγμα: Αγοράζεται το +0.25 του Άρη μέσα στον Πανιώνιο. Το διπλό πληρώνει 3.00, ενώ το handicap +0.25 έχει απόδοση 1.90. Σε περίπτωση που κερδίσει ο Άρης εσείς πληρώνεστε το 1.90, σε περίπτωση που το παιχνίδι έρθει ισόπαλο εσείς παίρνετε: Τελική Απόδοση= (“Απόδοση +0.25″+1)/2, => Τελ. Απόδ.=(1.9+1)/2=1.45

Χάντικαπ -0.25 ή -0.0,5: Σε περίπτωση που η ομάδα που έχετε επιλέξει με χάντικαπ -0.25 κερδίσει τότε κερδίζετε το στοίχημα. Σε περίπτωση ισοπαλίας χάνεται το μισό από το ποντάρισμα σας και το άλλο μισό σας επιστρέφετε. Ουσιαστικά αυτό το στοίχημα είναι “μισό draw no bet”, δηλαδή μειώνεται η απόδοσή σας κατά το ήμισι απ’ ότι θα μειωνόταν με το draw no bet, αλλά σε περίπτωση ισοπαλίας παίρνεται τα μισά χρήματά σας πίσω. Αυτό το είδος στοιχήματος αξίζει να το χρησιμοποιείτε σε συστήματα που έχετε σημεία που τα πιστεύετε πολύ και δίνετε λίγες τύχες στην ισοπαλία. Σε περίπτωση τελικά που έρθει το παιχνίδι ισόπαλο δεν χάνονται η στήλες σας, αλλά το παιχνίδι θεωρείται πιασμένο με 0,5 απόδοση.

Χάντικαπ 0 ή Draw No Bet: Σε περίπτωση που η ομάδα που έχετε επιλέξει με χάντικαπ 0 κερδίσει τότε κερδίζετε το στοίχημα. Σε περίπτωση ισοπαλίας σας επιστρέφετε το ποσό που ποντάρατε. Το στοίχημα αυτό αξίζει να το επιλέγετε σε σημεία που έχουν γύρω στο 2.70 απόδοση, αγοράζοντάς τα στο 1.90+ αλλά με κάλυψη στην ισοπαλία. Έχοντας ένα draw no bet σε κάποιο σύστημα, αν έρθει το παιχνίδι ισόπαλο τότε παίρνετε μονάδα και δεν χάνετε καμία στήλη από το σύστημα!